Darbnīcu cikls "Sarunājies. Argumentē. Klausies. Domā" • IR.lv

Darbnīcu cikls “Sarunājies. Argumentē. Klausies. Domā”

33
NULL

Dr. Phil. Edmunda Apsalona darbnīcu ciklā “Sarunājies. Argumentē. Klausies. Domā” ietilpst četras darbnīcas: Komunikācijas kompetence, Komunikatīva argumentācija, Aktīva klausīšanās un Konceptuāla domāšana.

 Piedāvājam iegādāties visa cikla dalības karti vai dalības kartes atsevišķās darbnīcās.
              Komunikācijas kompetence,
23. septembris, plkst. 16.00 – 19.00
              Komunikatīva argumentācija
, 14. oktobris, plkst. 16.00 – 19.00
               Aktīva klausīšanās, 11. novembris, plkst. 16.00 – 19.00
               Konceptuāla domāšana, 16. decembris, plkst. 16.00 – 19.00

Pirmā cikla darbnīca:
Komunikācijas kompetence – KĀ UZLABOT PRASMI SARUNĀTIES UN VEIDOT ILGTERMIŅA ATTIECĪBAS?

Ne katra runāšana ir sarunāšanās, un ne katra sarunāšanās ir komunikācija. Komunikācijas noteicošais uzdevums ir savstarpēja saprašanās, sadarbība un partnerības attiecības ar citiem cilvēkiem. Ilgtermiņa partnerattiecības kļūst iespējamas, ja katrā jautājumā protam rast risinājumu, kas abiem partneriem ļauj justies kā ieguvējiem. Darbnīca sniegs iespēju pilnveidot savas prasmes un iegūt zināšanas, kas būs noderīgas gan profesionālajā, gan privātajā sfērā.
Darbnīca sniegs iespēju pilnveidot prasmes un iegūt zināšanas, kas noderēs, lai veicinātu savstarpēju saprašanos, sadarbību un tādu risinājumu atrašanu, kas abiem partneriem ļauj justies kā ieguvējiem gan profesionālajā, gan privātajā sfērā.

Dienas plāns:

  1. Komunikatīvas rīcības un komunikatīva valodas lietojuma principiālās iezīmes: ar ko komunikatīva rīcība un saruna atšķiras no stratēģiskas, normatīvas, ekspresīvas rīcības un runas; kāpēc mums ir izdevīgi sarunāties un rīkoties komunikatīvi?

  2. Komunikācijas kompetenci veidojošās zināšanas, iemaņas, pieredze un motivācija: kā noteikt un attīstīt savu komunikatīvās kompetences līmeni; no kā rodas komunikatīvi pārpratumi?

  3. Komunikatīvas sarunas iespējamības nosacījumi: kādas komunikatīvas prasības ir jāievēro, lai saprastos ar sarunas partneri un nonāktu pie kopīga viedokļa; kāda ir sarunāšanās (dialoga) loģika?

  4. Partnerības attiecību iespējamības nosacījumi: kādas komunikatīvas prasības ir jāievēro, lai veidotos ilgtermiņa partnerattiecības; kāda ir attiecību (partnerības) loģika?

  5. Komunikatīvās platformas noteikšanas metodika: kā noteikt tos sarunas partnerus vienojošos jautājumus, kas varētu veidot rezultatīvas sarunas pamatu; kā sarunas laikā orientēties uz sarunas partnera vajadzībām, interesēm, pieredzi un izpratni?

  6. Sava viedokļa komunikatīvi korekta formulējuma prasības: kā izteikt savu viedokli tā, lai sarunas partneris to saprastu un pieņemtu; kādi ir svarīgākie viedokļa saprotamības, patiesuma, drošticamības un pareizuma nosacījumi?

Darbnīcas vadītājs: Dr. phil. Edmunds Apsalons, viens no Latvijas vadošajiem ekspertiem komunikācijas teorijas un argumentācijas teorijas jomā, konsultants un pasniedzējs pārdošanas vadības un lietišķas komunikācijas jomā ar vairāk kā 15 gadu praktisko pieredzi uzņēmējdarbībā.
Laiks: 23. septembris, plkst. 16.00 – 19.00
Vieta: Rīgas Ekonomikas augstskola, Strēlnieku iela 4A
Dalības maksa: 35 EUR vai 30 EUR, piedaloties arī pārējās kursa nodarbībās

Ja apmeklētas visas četras cikla darbnīcas, noslēgumā saņemsiet kursa beigšanas sertifikātu.

Piesakies šeit!
Vietu skaits darbnīcā ierobežots.

Vairāk informācijas: [email protected], 67281588

 

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu