Otrdien sākas Rīgas modes nedēļa • IR.lv

Otrdien sākas Rīgas modes nedēļa

37
NULL

“Rīgas modes nedēļa” apvieno labākos Latvijas dizainerus 

No šodienas, 1.aprīļa līdz 5.aprīlim notiks “Rīgas modes nedēļa”, kas pulcēs modes māksliniekus, modeles, industrijas speciālistus, žurnālistus un blogerus, slavenības, modes piekritējus un daudzus citus interesentus, piedāvājot sabiedrības uzmanībai labāko Latvijas un ārzemju modes mākslinieku un zīmolu jaunākās kolekcijas, raksta aģentūra LETA. Skatēs varēs aplūkot Latvijas modes jaunākas nākamās sezonas tendences, ko piedāvās tādi labi zināmi dizaineri un zīmoli kā “Katya Katya Shehurina”, “Anna LED”, Natālija Jansone, “One Wolf”, “Red Salt”, “Alexander Pavlov”, “Narciss”, “NÓLÓ”, “BeCarousell”, “Paviljons” un “QooQoo”. 

Viena no spilgtākajām debijām gaidāma dizainerei Baibai Ladigai. Par viņas kolekcijas iedvesmas avotu ir kļuvis jēdziens “mājas”, ko ietekmējusi dizaineres sešu gadu prombūtne Šanhajā. Veidojot tērpus, dizainere vēlējās tuvināt cilvēkam viņa dzīves vidi un interjera elementus. Savu debijas uznācienu pieredzēs arī Latvijas Mākslas akadēmijas absolvente Inga Nipāne ar savu zīmolu “IN”, kuras kolekciju ir iedvesmojuši viduslaiku bruņinieki. 

Viena no intriģējošākajām šīs “Rīgas modes nedēļas” viešņām būs “Paola Balzano” no Itālijas. Zīmola sievišķīgo un izsmalcināto stilu raksturo arhitektoniskās formas un vijīgie silueti, kas savienojas ar austrumnieciskajiem motīviem. No kaimiņvalstīm gaidāmi zīmoli “D.Efect” un “Pohjanheimo”, kas Latvijas publikai ir labi pazīstami un ar savu sniegumu ir iemantojuši auditorijas simpātijas. 

Jau ziņots, ka “Pret-a-porter” modes festivālam, kuru Baltijas Modes federācija jau desmit gadus pēc kārtas organizē divreiz gadā – pavasarī un rudenī -, saskaņā ar visiem starptautiskajiem modes nedēļu standartiem šopavasar būs jubilejas svētki. Tā centrā būs labāko pašmāju un ārzemju modes dizaineru 2014./2015.gada rudens/ziemas sezonas kolekciju prezentācijas. 

Modes nedēļas skates  notiks modes centrā “Podium”, Brīvības gatvē 201, piektajā stāvā, kas pilnībā tiks nodots “Rīgas modes nedēļas” vajadzībām. Vairāk informācijas Rīgas modes nedēļas mājas lapā

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu