Arhitektūras un dizaina centrā "Xcelsior" atklās izstādi "Šveices pieskāriens ainavu arhitektūrā" • IR.lv

Arhitektūras un dizaina centrā “Xcelsior” atklās izstādi “Šveices pieskāriens ainavu arhitektūrā”

25
Ekrānšāviņš no dic.lv

Atklāšanā ar lekciju uzstāsies izstādes kurators Mihaels Jākobs

Šovakar, 17.februārī plkst.17.30 arhitektūras un dizaina centrā “Xcelsior” Kalnciema ielā 37 atklās izstādi “Šveices pieskāriens ainavu arhitektūrā”, raksta aģentūra LETA. Atklāšanā ar lekciju uzstāsies izstādes kurators Mihaels Jākobs. 

Izstādē varēs apskatīt 36 informatīvas planšetes un trīs videofilmas, kas sniedz ieskatu Šveices vadošo ainavu arhitektu biroju būtiskākajos projektos. Skatītājs ir aicināts atklāt dārzu vēsturi un to, cik svarīga ietekme bijusi pirmajiem Šveices ainavu arhitektiem. Atsevišķa sadaļa izstādē veltīta Šveices ainavu arhitektu jaunajai paaudzei. Ainavu arhitektūra kā moderna disciplīna aizsākusies ap 1800.gadu un strauji attīstījusies divdesmitajā gadsimtā.

Ainavu arhitektūra arvien vairāk uzmanību pievērš publiskajai telpai, piepilsētu un pilsētu projektiem. Tā veicina pilsētas zaļās telpas apsaimniekošanu, parku un dārzu izveidi, kā arī rūpējas par atkritumu teritoriju un lauksaimniecības zemes integrāciju ainavā. No 20.gadsimta un joprojām Šveice ir ietekmīgs spēlētājs ainavu arhitektūras attīstībā. Nozīmīgi projekti, kurus veidojuši ainavu arhitekti, ir redzami gan Šveicē, gan citur pasaulē. Vairāk informācijas Latvijas dizaina informācijas centra mājas lapā

Izstāde atvērta darba dienās no plkst.10 līdz 19.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu