Valmieras teātrī jauna izrāde "Lūša stundā" • IR.lv

Valmieras teātrī jauna izrāde “Lūša stundā”

37
Izrādes publicitātes attēls

Lugas centrā ir pusaudzis, kas nonācis psihiatriskajā slimnīcā un iedomājas sevi sarunājamies ar Dievu

Valmieras teātra Mazajā zālē svētdien, 15.decembrī notiks zviedru rakstnieka Pēra Ulova Enkvista lugas “Lūša stundā” pirmizrāde Mārtiņa Eihes režijā, raksta aģentūra LETA. L

Lugas centrā ir pusaudzis, kas nonācis psihiatriskajā slimnīcā un iedomājas sevi sarunājamies ar Dievu, kurš iemiesojies kaķī. Sastapšanās ar zēnu maina arī citu cilvēku – sociālās darbinieces Lisbetes un mācītājas – dzīvi. 

“Ideja iestudēt “Lūša stundā” radās brīdī, kad domājām par teātra 90.sezonas norisi,” izteicies režisors Mārtiņš Eihe. “Viena no idejām bija – atrast lugas, kas saistītos ar izrādēm, kas savulaik bijušas nozīmīgas Valmieras teātrim. “Lūša stundā” problemātika sasaucas ar režisores Māras Ķimeles leģendāro iestudējumu “Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu”. Arī “Lūša stundā” ir nepakļāvīgs gars, ko mēģina ielikt rāmjos,” stāstījis Eihe. 

Pērs Ulovs Enkvists ir viens no ievērojamākajiem mūsdienu zviedru rakstniekiem. Viņš labi zināms arī latviešu lasītājiem, jo jau 1980.gadā publicēts viņa romāns “Magnetizētāja piektā ziema” un citi darbi.

Izrādē spēlē Aigars Apinis, Inga Siliņa, Inese Ramute. Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes cena L s7. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu