Sācies starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" • IR.lv

Sācies starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas”

27

Festivāla konkursa programmā būs skatāma arī “Oskaram” nominētā filma “Death of shadow”

Līdz 27.oktobrim Rīgā norisināsies starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas”, kurā būs skatāma plaša konkursa programma ar izmeklētām īsfilmām no Baltijas un visas pasaules, raksta aģentūra LETA. 

Festivāla īpašo filmu programmu atspoguļo devīze “Sieviete: avangardiste, mājsaimniece, prostitūta”. “Šā gada festivāla tematika ir skaļāka nekā citus gadus, jo vēlamies, lai Latvijas sabiedrība saskata īsfilmas patieso spēku un burvību. Esam izvirzījuši sarežģītu uzdevumu – nedēļas laikā aplūkot sievietes vēsturisko un mūsdienu lomu sabiedrībā, izmantojot īsfilmu un pilnmetrāžas filmas kā galvenos instrumentus,” aģentūra LETA citē festivāla direktori Annu Veilandi-Kustikova. 

Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla “2Annas” laikā Rīgas kultūras telpu piepildīs dažādu autoru darbi, sākot no mēmā kino līdz pat mūsdienu dzīvajai video performancei. Atklājot feminisma ideju vēsturiskos pirmsākumus un atrodot to rezultātu mūsdienu kino formātā, “2Annas” piedāvā režisoru pazīstamu režisoru – Šantalas Akermanes, Maijas Derēnas, Lotes Reinigeres, Lindas Kristanellas un Eijas Līsas Ahtilas darbus, kā arī Baltijas režisoru un daudzu citu autoru veidotās filmas. 

Festivāla konkursa programmā būs skatāma arī “Oskaram” nominētā filma “Death of shadow” un pasaules festivālu laureātes “Oh Willy…” un “Mass of men”, kā arī jaunākās Baltijas īsfilmas. 

Filmu skates notiks kinoteātros “Splendid Palace”, “Kino bize”, “Ksuns” un Rīgas Kino muzejā. Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Papildus filmu programmām “2Annas” festivāla apmeklētājiem piedāvā tikties ar filmu režisoriem, notiks filmu pirmizrādes, kinomīļi arī aicināti tikties neformālā gaisotnē pēc filmu izrādīšanas “Splendid Palace”, “K.Suns”, “Kino bize”, Kaņepes Kultūras centra un Ģertrūdes ielas teātra telpās. 

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas” ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē un iepazīstina skatītājus ar inovatīviem vizuālās komunikācijas veidiem visā pasaulē. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Festivāls notiks jau astoņpadsmito reizi.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu