Streips: Atgriežos, jo mainījusies LTV vadība (papild.) • IR.lv

Streips: Atgriežos, jo mainījusies LTV vadība (papild.)

50
Kārlis Streips. Foto: Lita Krone, LETA
Mārtiņš Pričins

Eksperti Streipa atgriešanos pēc divu gadu prombūtnes sauc par labu zīmi

Septembrī Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā atgriezīsies žurnālists Kārlis Streips ar diskusiju raidījumu “Skats no malas”. Pirmais atjaunotais raidījums gaidāms 2.septembrī vai 9.septembrī – tas esot atkarīgs no tā, cik ātri LTV izdosies iekārtot studiju. Raidījums būs skatāms pirmdienās plkst.17.30.

Kārlis Streips portālam Ir.lv atzina, ka ir priecīgs par raidījuma atjaunošanu. Savu atgriešanos Streips pamatoja ar to, ka „situācija Latvijas Televīzijā ir mainījusies”. Viņš apstiprināja, ka raidījums būs tiešraidē un formāts paliks iepriekšējais, bet diskusijas dalībnieki, ar nelielām izmaiņām, lielākoties būs tie paši, taču tos viņš atklāt nevēlējās. Žurnālists norādīja, ka centīsies „tik ļoti neatkārtot to vārdu, par kuru tik ļoti sašūmējās”.

Kā zināms, 2011.gada septembrī LTV paziņoja, ka lauž līgumu ar Streipu un pārtrauc veidot raidījumu “Skats no malas”. Toreizējā LTV vadība šādu lēmumu pamatoja ar rupjībām, kas no Streipa mutes izskanēja televīzijas ēterā, – Streips raidījumā Zaļo un zemnieku savienībai veltīja epitetu “maukas”.

Iniciatīva par raidījuma atjaunošanu vairāk nākusi no paša Streipa puses, taču arī LTV vadība bijusi pretimnākoša un notikušas raitas sarunas par raidījuma atjaunošanu, ziņo LETA. Streipam par raidījuma atgriešanos notikušas sarunas ar LTV valdes priekšsēdētāju Ivaru Belti un LTV Ziņu dienesta vadītāju Ivetu Elksni. “Raidījums tagad būs ziņu nodaļas paspārnē, kas ir ļoti jauki,” piebilda Streips.

LTV komunikācijas vadītājs Klāvs Radziņš uz Ir.lv jautājumiem atbildēja e-pastā, apstiprinot, ka “LTV Kārli Streipu ir uzrunājis un ir panākta vienošanos par sadarbību, bet detaļas mēs pašreiz nevēlamies izpaust, jo daudz kas vēl tiek diskutēts, plānots un atrodas izstrādes procesā”. Tomēr Radziņš uz visiem jautājumiem par iespējamām izmaiņām raidījumā neatbildēja, norādot: “Esam spiesti atzīt, ka tik detalizētu informāciju pašreiz neesam gatavi izpaust”.

Latvijas Žurnālistu asociācijas vadītāja un Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesore Anda Rožukalne Streipa atgriešanos LTV nosauca par pozitīvu, jo, viņasprāt, „Latvijā pietrūkst diskusiju un viedokļu, kurus neizteiktu politikā vai biznesā iesaistīti cilvēki un būtu iespējams interpretēt un skaidrot notikumus no malas”. Tāpat viņa norādīja, ka Streips ir spilgta personība, kas nebaidās izteikt viedokli, līdz ar to „viņa labās īpašības un enerģiju, uzskatu un vērtību sistēma ir jāizmanto”.

Rožukalne atzīmēja, ka raidījumam būtu nepieciešamas izmaiņas formātā, izveidojot labāku studiju, piedāvājot interesantu grafiku un interaktivitātes iespējas auditorijai, kas varētu būt tēmas izvēle un iespēju izteikties konkrētā tematā. Viņa skaidroja, ka tas būtu īpaši svarīgi ne tikai tiem, kas „skumjām sejām staigāja divus gadus un gaidīja [raidījumu], bet arī, lai uzrunātu un piesaistītu cita veida auditoriju”.

Ētera laika pārcelšana uz pirmdienas plkst. 17.30, pēc Rožukalnes domām, ir neveiksmīga: „Tas laiks būtībā parāda televīzijas bezizeju produktu jomā. Ka aicinām Streipu, bet nepiešķiram viņam cienīgu laiku. Jo tas ir laiks, kur vienmēr tika likti rezerves atkārtojumi, apmaksātie raidījumi un seriāli.” Rožukalne šādu izvēli skaidroja ar programmas veidošanas problēmām, „identitātes meklējumiem un eksperimentiem ar auditoriju”, mainot LTV1 un LTV7 kanālu produktus. Viņasprāt, raidījumam vajadzētu būt vismaz uz stundu vēlāk.

(papildināta ar viedokļiem un Streipa teikto)

Komentāri (50)

Ieva 23.07.2013. 11.06

Vēlu veiksmi!
Par cik LTV nu nodrošina 24 stundu raidīšanu, domāju, ka raidījumam būs arī atkārtojums, ko strādājoši cilvēki varēs noskatīties…
Citādi, tas laiks- nekāds…

+18
-3
Atbildēt

2

    putekliic > Ieva 23.07.2013. 16.40

    Vai ne?! Kādos 23.30. pēc naksts ziņām, kad strādājošajiem ļaudīm jau jābūt gultās…

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Anna Gaigule > Ieva 23.07.2013. 15.14

    Tā kā es TV neskatos, ceru, ka ieraksts būs pieejams tīmekļa vietnes arhīvā.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

putekliic 23.07.2013. 08.52

Ta nu gan laiks – 17.30. Pensionāri vien varēs skatīties.

+13
0
Atbildēt

0

ievuliitis 23.07.2013. 15.43

“Streips: Atgriežos, jo mainījusies LTV vadība”
– Arī tu, Kārli, esi mainījies, kopš tā laika, kad ienāci TF mītnē. :(

+13
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu