Kampaņa “Velofenders” iegūst bronzas "lauvu" Kannu festivālā • IR.lv

Kampaņa “Velofenders” iegūst bronzas “lauvu” Kannu festivālā

31
NULL
Lote Lārmane

Latvija otro reizi vēsturē tiek pie godalgas prestižajā reklāmas festivālā “Cannes Lions”

Žurnāla „Ir” un radošās apvienības „Pika” kampaņa „Velofenders” iekļuvusi starptautiskā reklāmas festivāla „Cannes Lions” finālistu sarakstā kategorijā „Best Use of Digital PR” (labākais digitālā PR izmantojums – angļu val.) un pirmdienas vakarā saņēma arī bronzas godalgu. Šogad festivālā kopumā ir rekordliels dalībnieku skaits – 35 765 pieteikumi no 92 valstīm, vēsta organizatori.

Jau rakstīts par kampaņu, kuras gaitā, izmantojot kā mānekli piecus velosipēdus, tika notverts viens velosipēda zaglis. Šīs akcijas rezultātā tapa arī interaktīva karte, kurā ikviens Latvijas iedzīvotājs joprojām var atzīmēt vietu, kur viņam nozagts velosipēds.

Finālistu saraksta kategorijā „Best Use of Digital PR” tika iekļauti seši projekti no Vācijas, Ekvadoras, Austrālijas un Zviedrijas. „Velofenders” jeb „The Bike Theft” ir vienīgais projekts no Latvijas, kas ir iekļuvis Kannu festivāla finālā.

Jau rakstīts, ka šā gada aprīlī par „Velofenders” kampaņu „Pika” ieguva radošās izcilības festivāla „ADwards 2013” galveno balvu – „Grand Prix”.

Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijas pārstāvji Kannu reklāmas festivālā ieguvuši balvu otro reizi – iepriekš tas izdevās Ērika Stendzenieka vadītajai aģentūrai MOOZ! ar CSDD kampaņas “Orgānu donori” radošo risinājumu, kas saņēma sudraba godalgu 2008.gadā.

Prestižais reklāmas festivāls “Cannes Lions 2013” Francijā notiek no 16. līdz 22. jūnijam. Ikgadējais festivāls Kannās risinās kopš 1954.gada un ir lielākais reklāmas nozares starptautiskais forums, kas salīdzināms ar Oskara balvām kino.

„Velofenders” ir “PIKA”, kurtuesi.lv, “Gandrs”, “Ērenpreiss” un žurnāla “Ir” kopdarbs – projekts, kas vērš uzmanību uz velosipēdu zādzībām un mudina braucējus sargāt riteņus. Ar savu personīgo divriteni eksperimentā iesaistījas arī mūziķis Renārs Kaupers, kurš daudzkārt cietis no garnadžiem.

Komentāri (31)

Kârlis Kleins 17.06.2013. 16.16

tika notverts viens velosipēda zaglis.
==========================

Patiešām “izcils” sasniegums.

0
-4
Atbildēt

3

    Kârlis Kleins > Kârlis Kleins 17.06.2013. 17.01

    Un tev nebija slinkums savu bezjēdzīgo komentu rakstīt? ;)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Uģis > Kârlis Kleins 17.06.2013. 16.55

    Tas teikums speciāli tev ielikts rakstā, lai ātrāk un vieglāk tev uzrakstīt komentāru. Visiem labi: tev mazāk jāraksta, citiem mazāk jālasa.

    Turpmāk katrā IR rakstā būs viens šāds teikums. Iespējams, nākotnē šis teikums pat tiks tekstā izcelts sarkanā krāsā, lai Tev nebūtu jācitē savā komentārā…

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Kârlis Kleins 18.06.2013. 08.59

    no_comemnts. Viss atkarīgs no spējām. Velozagļi “strādā” pa vienam, policisti pāros, nocoments, superis un kolpants – trijatā:)))

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu