Ģertrūdes ielas teātrī četras dienas spēlēs izrādi "Leģionāri" • IR.lv

Ģertrūdes ielas teātrī četras dienas spēlēs izrādi “Leģionāri”

38
Izrādē darbojas vidi aktieri - Kārlis Krūmiņš no Latvijas un Karls Alms no Somijas. Publicitātes foto

Izrādē divi aktieri izspēlē latviešu leģionāru izdošanas drāmu pēckara Zviedrijā

Šovakar, 9.aprīlī un vēl trīs vakarus Ģertrūdes ielas teātrī atkal būs skatāma izrāde “Leģionāri”, raksta aģentūra LETA.

Izrāde “Leģionāri” tapusi, Ģertrūdes ielas teātrim sadarbojoties ar “Turteatern” no Zviedrijas un “Kokoteatteri” no Somijas.

Iestudējumu veidojis režisors Valters Sīlis, bet izrādes autori ir Karls Alms no Somijas, Ieva Kauliņa, Kārlis Krūmiņš un režisors Sīlis, savukārt lomas izrādē spēlē Alms un Krūmiņš. Izrādes pirmizrāde notika 2011.gada septembrī.

Izrāde saņēmusi 2011./2012.gada sezonas Teātra balvu “Spēlmaņu nakts” nominācijā “Gada latviešu autora darba iestudējums”, savukārt Krūmiņš par spēli izrādē “Leģionāri” tika nominēts “Spēlmaņu nakts” balvai kā “Gada aktieris”, bet Sīlis tika nominēts kā “Gada režisors”.

“Jauni cilvēki paši radījuši materiālu un patiesi, godīgi cīnās par jēgu. Uz plikas dēļu grīdas. Es tādā veidā saprotu teātra pastāvēšanas jēgu – nevis patikt, šokēt, pārsteigt, bet runāt par būtisko,” tā par izrādi žurnālā “Ir” izteicies aktieris Gundars Āboliņš.

“Leģionāri” Ģertrūdes ielas teātrī tiks demonstrēti arī 10.aprīlī, 11.aprīlī un 12.aprīlī. 

Vairāk informācijas Ģertrūdes ielas teātra mājas lapā

Biļetes cena Ls 6. Tās nopērkamas galerijā “Istaba” un www.bezrindas.lv

 

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu