Ķīlis: RP iestāšos, ja tā skaidri pozicionēsies kā liberāla partija • IR.lv

Ķīlis: RP iestāšos, ja tā skaidri pozicionēsies kā liberāla partija

39
Roberts Ķīlis (vidū) domīgs par Reformu partiju. Blakus Ķīlim padomnieks Reinis Tukišs un RP biedrs Romualds Ražuks. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Reformu partija mudina “Vienotību” un VL-TB/LNNK sadarboties Rīgas domē

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis Reformu partijā (RP) varētu iestāties, ja tā skaidri pozicionētos kā liberāla partija.

“Ja Reformu partija skaidri pozicionētos liberālisma virzienā, tad es, visdrīzāk, iestātos tādā partijā. (..) Ir atkal kaut kādi elementi, kas jums var patikt, un citi elementi, kas jums var nepatikt, bet uz visu jūs skatāties kopumā, tādēļ man lielākas simpātijas ir pret Reformu partiju, daudz vairāk nekā pret jebkuru citu piedāvājumu, kas ir politiskajā spektrā,” intervijā aģentūrai LETA sacīja Ķīlis.

Lai gan Ķīlis izglītības un zinātnes amatā ir kopš 2011.gada 25.oktobra un ir RP virzīts ministrs, tomēr līdz šim viņš nav kļuvis par partijas biedru.

Viņš norādīja, ka RP jau tās dibināšanas laikā mēģināts radīt kā liberālu partiju. Tāpat Ķīli nedaudz izbrīna, kāpēc Latvijā neviena partija nepozicionē sevi kā liberālu. Ministrs gan atzīst, ka absolūti lielākais vairums Latvijas iedzīvotāju nav liberāli noskaņoti, bet tas nenozīmējot, ka liberāla noskaņojuma Latvijā nav.

Pēc viņa domām, pašlaik partijā ir dažādi viedokļi par partijas ideoloģiju, – ir daļa, kas ir pat izteikti liberāli, un ir daļa, kas ir mēreni, un ir daļa, kas varētu būt pat salīdzinoši konservatīvi gan vēlētāju skaita ziņā, gan tās politiskās pārstāvniecības laukā.

Tikmēr piektdien Reformu partija ir piedāvājusi saviem partneriem valdības koalīcijā – “Vienotībai” un apvienībai “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK – vienoties par sadarbību Rīgas domē pēc 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām, “par sadarbības principu izvēloties kopīgu darbu visu rīdzinieku labā”, informēja RP pārstāvji.

RP uzskata, ka svarīgi panākt, lai nākamā sasaukuma Rīgas domes darbs būtu vērsts uz rīdzinieku labklājības un dzīves kvalitātes celšanu un pilsētai un rīdziniekiem svarīgu saimniecisku jautājumu risināšanu. Politiskajām partijām jāspēj kopīgi strādāt visu rīdzinieku labā neatkarīgi no to tautības, reliģiskās pārliecības, politiskajiem uzskatiem vai sociālā statusa, teikts partijas paziņojumā.

Lai nodrošinātu patiesu un reālos darbos balstītu sadarbību, RP aicina koalīcijas partnerus ievērot savstarpējo cieņu, uzticību, koleģialitātes un godprātības principus gan Rīgas pašvaldības vēlēšanu kampaņas laikā, gan jau pastāvošajos sadarbības ietvaros Saeimā un Ministru kabinetā, nodrošinot sadarbību, savstarpēju atbalstu un saskaņotu rīcību kopīgo mērķu sasniegšanai jautājumos, kas skar pašvaldības darbu un valdības deklarācijā noteikto mērķu sasniegšanu.

RP ir nosūtījusi savu sadarbības piedāvājumu partneriem izskatīšanai un papildināšanai, piedāvājot iekļaut tajā partneriem svarīgās iniciatīvas un mērķus.

 

Komentāri (39)

ltvpanorama 09.02.2013. 11.03

tas nozīme nekad..jo ši partija ir kokteilis kurai ideoliģijas nav nekādas..cīņa pret oligarhiem bija ok lozungs..bet nonācis ir līdz brīvam transportam visiem – tas jau ir komunisms..jautājums tomēr ir kas šos ļaudis finansē..un vai ne dēļ finansējuma tur rullē izbalsotā Kukule un vienkāršiem vēlētājiem nesaprotamā RP seksuālā iekāre padzīvoties vienā smilšukastē ar Kremļa filiāli SC

+19
-5
Atbildēt

1

    ezis > ltvpanorama 09.02.2013. 12.32

    Kas tad finansē RP? Kremlis?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Andris 09.02.2013. 12.00

“Viņš norādīja, ka RP jau tās dibināšanas laikā mēģināts radīt kā liberālu partiju.”
Ar vadoņa uzvārdu partijas nosaukumā? Kur jūs redzējāt fīrērus liberālās partijās? Nonsenss. Fīreri ir totalitārām partijām. Re kur jūsu domubiedri: “Partija “Par dzimto valodu” nosaukumam pievieno Lindermana vārdu”: http://www.latvijasradio.lv/zinas/raksts.php?id=59058&gr=0

+14
-4
Atbildēt

0

peerku 09.02.2013. 12.52

Tāds jau nu ir tas (Z)RP prestižs, ka pat pašu ministri negrib tajā iestāties.
Zatlers sevi ir kārtīgi nopozicionējis kā ne sevišķi gudru, neprognozējamu, mantkārīgu un nesamērīgi ambiciozu politiķi (kaut gan, kas viņš par politiķi). Tāda salasīta ir arī visa konjunktūras apsvērumu dēļ viņa vārdā nosauktā, vēlāk to pašu konjunktūras apsvērumu dēļ pārdēvētā partija.

+11
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu