Komponistam Kārlim Lācim jauns albums "Ziedonis. Lācis. Sievietes" • IR.lv

Komponistam Kārlim Lācim jauns albums “Ziedonis. Lācis. Sievietes”

34
Komponists Kārlis Lācis. Foto Emīls Desjatņikovs, f64

Jaunajā albumā dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem izpilda pazīstamas Latvijas aktrises un dziedātājas

Nācis klajā komponista Kārļa Lāča albums “Ziedonis. Lācis. Sievietes”, kurā apkopoti 13 dzejnieka Imanta Ziedoņa dzejoļi desmit spožu skatuves mākslinieču izpildījumā, raksta aģentūru LETA. Jauno disku izdevusi izdevniecība “deBusul Music”.

Pirmās dziesmas šim albumam tapušas jau pagājušā gada pavasarī. Acumirkļa iedvesmā viens pēc otra komponistam sarindojās 13 dzejoļi no Ziedoņa krājumiem “Motocikls”, “Kā svece deg”, “Taureņu uzbrukums”, “Caurvējš”, “Viegli”, “Man labvēlīgā tumsā”.

Albuma projekta īstenošanas gaitā Lāča mūzikas un Ziedoņa dzejas aicinājumam atsaukušās solistes Rēzija Kalniņa, Ieva Segliņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Dārta Daneviča, Aija Vītoliņa, Aija Andrejeva, Jolanta Strikaite, Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone un Dita Lūriņa.

Albuma tapšanā iesaistījušies arī mūziķi Gints Pabērzs, Kaspars Zemītis, Ainis Zavackis, Jānis Stafeckis un Artūrs Noviks. Vizuālo noformējumu veidojuši Jānis Deinats un dizainere Ingrīda Zābere, ar zināšanām un iespaidiem par dzejnieka daiļradi dalījušās rakstniece Nora Ikstena un literatūrzinātniece Andra Konste.

Lāča albums “Ziedonis. Lācis. Sievietes” iznāk Ziedoņa jubilejas gadā, un no projektā iesaistīto personu puses tas nav tikai veltījums, bet drīzāk pateicība par iedvesmu, ko ikviens atradis dzejnieka daiļradē un caur kuru spējis realizēt savu radošumu, varbūt sen lolotu ieceri vai sapni.

Maija sākumā, svinot latviešu dzejnieka un publicista Imanta Ziedoņa 80 gadu jubileju, Dailes teātra Lielajā zāle trīs dienas būs iespēja baudīt koncertu “Ziedonis. Lācis. Sievietes”, liecina teātra informācija.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu