Kabanovam izsaka brīdinājumu par iespējamo atrašanos dzērumā • IR.lv

Kabanovam izsaka brīdinājumu par iespējamo atrašanos dzērumā

41
SC deputāts Nikolajs Kabanovs viņam liktenīgajā sēdē. Ekrānšāviņš no video

Par Saeimas deputāta rīcību tiks izziņots laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”

Rakstisku brīdinājumu deputātam Nikolajam Kabanovam (SC) par viņa izturēšanos un iespējamo atrašanos alkohola reibumā darba laikā trešdien izteica Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Komisija Kabanovam piesprieda visbargāko sodu – izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, ziņo LETA.

Deputāti Kārlis Seržants (ZZS) un Gunārs Rusiņš aicināja apvienības Saskaņas centrs (SC) frakciju turpmāk savlaicīgi izvērtēt Kabanova rīcību, lai atbildīgajai komisijai par viņa darbībām nebūtu tik bieži jāspriež.

Kā ziņoja mediji, Saeimas deputāte Inita Bišofa (RP) bija vērsusies Saeimas Mandātu, ētikas un iesnieguma komisijā ar lūgumu izskatīt radušos situāciju, kad Kabanovs, iespējams, bija lietojis kādas apreibinošas vielas un Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē uzvedies Saeimas deputātam nepiedienīgi. Kabanovs noliedza, ka būtu bijis alkohola reibumā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija iepriekšējā sēdē uzklausīja ekspertu vērtējumu par to, kā Kabanova gadījums tiktu vērtēts no Darba likuma perspektīvas. Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš skaidroja, ka deputāti ir ievēlēti, tāpēc viņi neatrodas darba tiesiskajās attiecībās un Darba likums uz viņiem nav attiecināms kā uz strādājošajiem.

SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs pēc frakcijas sēdes solīja, ka gadījums ar Kabanovu vairs neatkārtosies.

 

Komentāri (41)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu