Streika dēļ "Lufthansa" piektdien atceļ divas trešdaļas lidojumu • IR.lv

Streika dēļ “Lufthansa” piektdien atceļ divas trešdaļas lidojumu

26
Minhenes lidosta sagatavojusies pasažieru izguldināšanai streika dēļ. Foto: AFP/LETA

Frankfurtes lidostā piektdien atcelti vairāk nekā 200 reisu

Vācijas lidsabiedrība “Lufthansa” gaidāmā stjuartu streika dēļ piektdien atcēlusi divas trešdaļas plānoto lidojumu, ziņo LETA/AFP.

Neatkarīgā stjuartu organizācija (UFO) streiku oficiāli izsludināja trešdienas vakarā. Tas ietekmēs Frankfurtes, Berlīnes, Hamburgas, Minhenes, Diseldorfas un Štutgartes lidostas.

Atšķirībā no iepriekšējiem streikiem, šoreiz tiks ietekmētas vairāk lidostas, turklāt streiks būs garāks nekā iepriekšējie, – tas ilgs 24 stundas. Frankfurtes lidostā piektdien atcelti vairāk nekā 200 reisu.

“Lufthansa” stjuarti pieprasa atalgojuma paaugstināšanu par 5%. Lidsabiedrības pēdējais piedāvājums paredzēja atalgojumu palielināt par aptuveni 3,5%, taču arodbiedrība to noraidīja. Tāpat UFO iebilst pret pagaidu darbinieku izmantošanu “Lufthansa” lidmašīnās, ko aviosabiedrība dara ar mērķi samazināt izdevumus.

Kā norāda arodbiedrība, algas paaugstināšana lidsabiedrībā nav veikta trīs gadus.

“Lufthansa” šā gada otrajā ceturksnī strādāja ar 229 miljonu eiro (160,9 miljonu latu) tīro peļņu, kas ir par gandrīz 24% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Lidsabiedrība ir spiesta īstenot reorganizāciju zemo cenu lidsabiedrību sīvās konkurences dēļ, un februārī tā pavēstīja, ka līdz 2014.gadam plāno ietaupīt 1,5 miljardus eiro (1,05 miljardus latu).

Turklāt maijā “Lufthansa” paziņoja, ka izmaksu samazināšanas programmas ietvaros nākamo gadu laikā plāno likvidēt 3500 pārvaldes darba vietas.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu