Latvijai nevēlamo personu lokā iekļauj Krievijas polittehnologus • IR.lv

Latvijai nevēlamo personu lokā iekļauj Krievijas polittehnologus

42
Krievijas polittehnologs Modests Koļerovs (no labās) 2005.gadā kopā ar Jāni Urbanoviču piedalās Baltijas forumā. Foto: Mārtiņš Plūme, LETA

Modests Koļerovs un Igors Pavlovskis darbojušies pret Latvijas interesēm

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) pieņēmis lēmumu par Latvijai nevēlamām personām pasludināt Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijušo padomnieku un bijušo ziņu aģentūras “Regnum” vadītāju Modestu Koļerovu un “Regnum” galvenā redaktora vietnieku Igoru Pavlovski, ziņo LETA.

Šāds lēmums pieņemts, jo Latvijas kompetentās iestādes sniegušas informāciju par Koļerova un Pavlovska Latvijā slēptā veidā īstenotajām aktivitātēm, kas vērstas pret Latvijas drošības interesēm, tai skaitā teritoriālo vienotību un valsts ekonomisko drošību, informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas departamentā.

Koļerova un Pavlovska pasludināšana par “persona non grata” rada nopietnu kaitējumu Latvijas un Krievijas pragmatiskām attiecībām, uzskata Krievijas vēstniecība Latvijā. Vēstniecība pauž dziļu izbrīnu par ārlietu ministra lēmumu pasludināt par Latvijā nevēlamām personām vēl divus Krievijas pilsoņus. “Rodas iespaids, it kā esam atgriezušies aukstā kara laikā.” 

Pēc vēstniecības domām, trešdien pieņemtais lēmums saasinājis situāciju, kas radās, jau iepriekš liedzot diviem Krievijas vēsturniekiem Aleksandram Djukovam un Vladimiram Simindejam iebraukt Latvijā. “Kārtējo nekonstruktīvo Latvijas puses soli vērtējam kā tādu, kurš rada nopietnu kaitējumu divpusējo attiecību pragmatiskai un savstarpēji izdevīgai attīstībai un kurš ir pretrunā vārda brīvības un demokrātijas principiem,” uzsver vēstniecība paziņojumā medijiem.

Latvija iesitusi pļauku savām nacionālajām interesēm, – šādu viedokli pauž Latvijā par nevēlamu personu atzītais Krievijas polittehnologs Modests Koļerovs. Portālam “NewsBalt” Koļerovs saka, ka pirmā reakcija uz lēmumu viņu pasludināt par Latvijā nevēlamu personu bijusi pozitīva: “Esmu ļoti pateicīgs Latvijas drošības dienestiem, kuri ar savu lēmumu parādījuši paši savu nekompetenci, savu bezspēcību. Man pašam vislabāk ir zināms, ka man izvirzītie apvainojumi ir ne tikai meli, bet arī izdomāti.” Pēc Koļerova domām, “tas liecina, ka viņiem galvā ir katastrofa, šie cilvēki zaudējuši prātu”. Polittehnologs uzskata, ka Latvija nodemonstrējusi, ka tā pārvēršas par amerikāņu birokrātijas filiāli un tuvojas nacionālai katastrofai.

Jau ziņots, ka Koļerovs un Pavlovskis Rīgā viesojās šā gada jūnija sākumā. Viņi abi Latvijas galvaspilsētā prezentēja Koļerova rakstu krājumu “Impērijas pulsēšana”. Tolaik Koļerovs un Pavlovskis viesojās arī Līvānos un Daugavpilī, kur tikās ar vietējiem medijiem un Daugavpils domes pārstāvjiem. Raidījums “Nekā personīga” iepriekš pieļāva, ka, iespējams, Krieviju interesē Latgalē nostiprināt informatīvo platformu pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Kremlim pietuvinātais polittehonologs Koļerovs Lietuvā, Igaunijā un Gruzijā jau iekļauts nevēlamo personu sarakstā. Koļerovu “Obščaja Gazeta” nodēvējusi par vienu no 15 labākajiem polittehnologiem Krievijā. Viņš tiek dēvēts par Krievijas interešu ruporu tuvākajās kaimiņvalstīs, tai skaitā Latvijā.

Savulaik Koļerovs bija Krievijas starpreģionālo un kultūras sakaru ar ārzemēm pārvaldes priekšnieks. Ilgus gadus bijis ziņu aģentūras “regnum.ru” īpašnieks un galvenais redaktors, kas bronzas kareivja skandāla laikā asi vērsās pret Igaunijas vēstniecības darbību Maskavā, aicinot Kremli uz bargām sankcijām. Savukārt Abhāzijas un Gruzijas kara laikā tika izvērsta Gruzijas apmelošana.

Koļerovs nav slēpis, ka, viņaprāt, Krievijai bija vairāk jāatbalsta krievu valodas kā valsts valodas referendums Latvijā. Savukārt šā gada martā Koļerovs bija izteicis asus komentārus saistībā ar Valsts prezidenta Andra Bērziņa pausto, ka latviešu leģionāri nav uzskatāmi par noziedzniekiem. Tolaik viņš intervijā “BakuToday” izteicās: “Latvijai ir jāizlemj, vai tas bija Hitlers, kurš iedrošināja latviešus cīņā par neatkarību?”

Savukārt jūnijā, viesojoties Rīgā, intervijā laikrakstam “Telegraf” Koļerovs prognozēja, ka nākamajās vēlēšanās Nacionālā apvienība varētu iegūt 20% vēlētāju atbalstu, turklāt par Latvijas prezidentu, iespējams, varētu kļūt nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK). Latvijas pašreizējo situāciju – vēlmi kļūt pilntiesīgai Eiropas Savienības dalībvalstij – Koļerovs vērtēja ironiski: “Protams, ir īpašs gandarījums ielēkt vilciena pēdējā vagonā, kurš gāžas bezdibenī.” To, pēc Koļerova domām, Valda Dombrovska (Vienotība) valdība varot izdarīt kādu estētisku iemeslu dēļ, taču, visticamāk, tādēļ, ka viņš pats redz savu tālāko karjeru Briselē. Tikmēr Latvijā turpināšoties iedzīvotāju masveida emigrācija, pēc gadiem desmit te palikšot tikai birokrāti un pensionāri, uz brīvajām darba vietām varētu braukt viesstrādnieki no islāma valstīm, kuri nerunās ne latviski, ne krieviski.

Laikraksts “Latvijas Avīze” tolaik vēstīja, ka Koļerovs vizītes laikā Rīgā atzinis, ka krievu valodai noteiktos reģionos būtu jāpiešķir reģionālās valodas statuss, kā arī kritizēja pašreizējo Latvijas varas eliti, jo pie varas esot “nacionālkomunisti”. Kas attiecas uz krievu skolām Latvijā, Koļerovs atbildēja, ka tās jāatbalsta ar naudu un visiem iespējamiem līdzekļiem.

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pēdējā darbības pārskatā ir norādījis, ka Krievijas propagandas kampaņās savu artavu ieguldījuši televīzijas kompānija “TV centrs” un fonds “Vēsturiskā atmiņa”, bet “Regnum” aktīvi strādājusi, lai panāktu Visaginas atomelektrostacijas projekta atspoguļošanu negatīvā gaismā.

SAB uzsver, ka būtisks ārpolitikas instruments ir informācijas politika un mērķtiecīgas propagandas kampaņas, kuru īstenošanā tiek iesaistīt mediji un speciāliem uzdevumiem veidotas organizācijas.

Atsevišķos gadījumos propaganda var būt vērsta arī uz ļoti konkrētu mērķu sasniegšanu, norāda SAB, kā piemēru minot to, ka vairāki Krievijas mediji 2011.gada pirmajā pusē aktivizēja darbu pie tā, lai pēc iespējas negatīvākā gaismā atspoguļotu Visaginas atomelektrostacijas projektu, kā labāko risinājumu reģionā enerģētikas jautājumu risināšanā izceļot Kaļiņingradas atomelektrostaciju.

Aktīvi šajā virzienā esot strādājusi Krievijas ziņu aģentūra “Regnum”, kas tradicionāli tiekot izmantota Krievijas informācijas politikā.

Vajadzīgais informatīvais fons tiekot veidots, tendenciozi variējot ar dažādu ekspertu viedokļiem, katram projektam piemeklējot attiecīgu uzskatu pārstāvjus. Šīs propagandas kampaņas uzdevums esot veidot sabiedrisko domu un jomas ekspertu viedokli noteiktā virzienā, un tai tiekot pieskaņoti arī citi dažādu institūciju, tai skaitā specdienestu, īstenoti pasākumi.

Ilgstoša ārvalstu propagandas ietekme un centieni manipulēt ar diasporu var kaitēt Latvijas starptautiskajam tēlam. Veiksmīgai diskreditējošo kampaņu neitralizēšanai nepieciešams komplekss dažādu valsts institūciju darbs, norāda SAB.

(papildināta ar Krievijas vēstniecības un Koļerova viedokli)

Komentāri (42)

dro 08.08.2012. 12.46

Atļaušos nekaunību copy-paste garu rakstu, bet tajā minētais ir aktuāls arī Latvijai.

06.08.2012 Juris Ciganovs, vēsturnieks
Lietuvā norisinās nežēlīgs un amorāls karš – tā raksta Lietuvas interneta ziņu portāls “obzor.lt”. “Iekarotāji savus mērķus nerealizē ar automātiskajiem ieročiem. Krievijas propagandas mašīna cenšas traumēt Lietuvas iedzīvotāju smadzenes un transformēt viņu identitāti,” – tā raksta “obzor.lt”. Starp citu, šis ir Lietuvas krieviski rakstošais ziņu kanāls. Lai arī runa ir par mūsu kaimiņzemes situāciju un iedzīvotājiem, tomēr daudzas atziņas ir kā no mūsu valsts ikdienas norakstītas. Varbūt šajās atziņās ir vērts ieklausīties?
Informatīvais karš – tas ir karš, kurā ieroču vietā tiek izmantota informācija. Mērķis – svešā valstī panākt sev vēlamo politisko vai ekonomisko uzdevumu izpildi, cīnīties par cilvēku apziņu, ar moderno tehnoloģiju palīdzību manipulēt ar sabiedrības domām un sajūtām.
Rakstā “Krievijas propagandas leģioni iekaro lietuviešu prātus” citēts Viļņas universitātes Komunikāciju fakultātes Žurnālistikas institūta pasniedzējs doktors Mants Martišjus uzsver, ka pēdējā laikā ir acīmredzams, ka pastiprinājusies Lietuvai naidīgas informācijas plūsma. Lietuvu bombardē ar negatīvu, lietuviešu pašidentitāti graujošu informāciju. Pētnieks šo faktu saista ar Krievijas specdienestu plānveidīgu darbību. Talkā tiek ņemta gan vēsture, gan mūsdienas. “Piemēram, ja runā par Grīnvaldes kauju, tad obligāti uzsver, ka lietuvieši tajā gandrīz nav piedalījušies. Tā nav taisnība, jo lietuviešu karavīri bija puse no karaspēka, tomēr tāds vēstures skaidrojums tiek iepotēts sabiedrībai. Vai cits piemērs – ja salīdzina Lietuvu ar citām valstīm, tad jebkurā aspektā mūsu valsts tiek rādīta kā sliktāka. Vai pat ne viena no sliktākajām, bet tieši – pati sliktākā. Tiek proponēta doma, ka lietuvieši – tā ir neveiksminieku nācija. Ja Lietuvai kaut kas neizdodas, tad šis fakts tiek uzpūsts līdz nemaņai.”
Savukārt kāds vārdā nenosaukts Lietuvas aizsardzības ministrijas analītiķis izsaka savas domas par situāciju valstī: “Ir spēki, kas cenšas padarīt Lietuvas sabiedrību vāju, sašķeltu, vīlušos, lai daudz cilvēku emigrētu, lai valsts vara un armija paliktu nespējīgas… Tā tiek sagatavota augsne, lai valstī šādā atmosfērā naidīgie spēki varētu realizēt jebkurus mērķus.”
Kā uzskata aizsardzības ministrijas analītiķis, tad viens no vislētākajiem un vienkāršākajiem veidiem, kā Krievija cenšas ietekmēt sabiedrisko domu Lietuvā, ir – lasītāju komentāri zem rakstiem interneta vietnēs. Speciālas sabiedrisko attiecību kompānijas vai nolīgti rakstītāji sistemātiski komentē dažādus rakstus. Viņu mērķis ir pēc iespējas negatīvāk izteikties par Lietuvas valsti. “Nav noslēpums, ka daudzi lasa šos komentārus pie rakstiem internetā. Kāds gan šiem cilvēkiem var rasties viedoklis? Pirmkārt, tāds, ka lietuvieši ir ļoti negatīvi noskaņoti paši pret savu valsti un paši pret sevi kā nāciju. Otrkārt – ka lietuvieši ir analfabētiski muļķi. Tāds ir profesionālo komentētāju mērķis – radīt priekšstatu, ka lielākā daļa iedzīvotāju Lietuvu neatbalsta un no šejienes nepieciešams emigrēt. Sabiedrībā rodas negatīva, nihilistiska atmosfēra,” tā situāciju vērtē aizsardzības ministrijas eksperts.
Tiek veidoti speciāli interneta portāli, kuros ievieto propagandas rakstura informāciju par Krieviju, kuros kritizē Lietuvu, tās kultūru un vēsturi. Ar informāciju “karo” arī Lietuvā retranslētā Krievijas televīzija un krievvalodīgas raidstacijas. To mērķis – lai sabiedriskajā telpā pastāvīgi skanētu krievu valoda. Savs mērķis ir arī Krievijas mūziķu koncertiem Lietuvā. Tas ir mēģinājums noturēt Lietuvu Krievijas kultūras sfēras ietekmē.
Tas esot ļoti svarīgi rietumvalstu attieksmē pret Lietuvu – ja valstī ir cieņā krievu popkultūra, tas nozīmē, ka Lietuva nav tālu tikusi prom no Krievijas kulturālās ietekmes zonas. Rietumi izdara secinājumus, ka Lietuva ne pārāk atšķiras no Krievijas.
Doktors M. Martišjus tāpat uzskata, ka ievērojams Krievijas propagandas ierocis ir grāmatas par vēsturi. “Daudzi autori raksta izsmējīgi par Lietuvas vēsturi, publicējot tikai negatīvo un lietuviešiem aizvainojošo informāciju. Negribētu apgalvot, ka šie autori ir nopirkti, varbūt viņi vienkārši ļoti kritiski izturas pret Lietuvas vēsturi. Taču aizdomīgi ir tas, ka daži no viņiem visiem spēkiem cenšas neteikt neko labu par mūsu valsti,” uzsver Viļņas universitātes mācībspēks.
Īstenībā šī aprakstītā situācija tik ļoti atgādina Latviju, ka iespējams tikai samainīt valstu nosaukumus un viss būtu kā par mums rakstīts. Ir mums tādi, kas raksta par Latviju tikai slikto, kas uzsver, ka latvieši vieni paši neko nekad nav panākuši, ka valstij nav jēgas, ka no tās vajag tik laisties prom. Ir arī tādi, kas ar putām uz lūpām aizstāv visādus Krievijas rīkotos dziesmu konkursus Jūrmalā, šīs valsts sponsorētos “tautas klubus” dažādos sporta veidos un citas aktivitātes, par kuru mērķiem mēs varam tikai nojaust. /LA/

+21
-1
Atbildēt

3

    Egitazz > dro 08.08.2012. 14.59

    Droši vien Lietuvas un Latvijas informācijas pasniegšana par Krieviju ir objektīvisma paraugs. Tikai nez kāpēc ziņu par neveiksmīgo palaišanu esmu lasījis ir portālā, bet nesenais veiksmīga palaišana kaut kā gāja secen IR žurnālistu uzmanībai.
    Bet nu tā ir droši vien sagadīšanos, nevis apzināta rīcība akcentēt negatīvas ziņas un nepamanīt pozitīvas:))

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    zauls > dro 08.08.2012. 21.36

    Pilnīgi piekrītu, Latvijā notiek tieši tas pats. Viens no veidiem ir ap_irst latviešu nāciju interneta komentāros, cenšoties parādīt par pēdējiem neveiksminiekiem. Tāpēc valsts iestādēm būtu jāvēršas visstingrākajā veidā pret šādiem provokatoriem un kremļa aģentiem, viņu nozombētajiem līdzskrējējiem. Krimināllikumā ir jāparedz atbildība par uzbrukumu latviskumam.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > dro 08.08.2012. 13.02

    Vēl viens virziens – diskreditēt mūsu valsts patriotiskos politiskos spēkus un te labi noder tādi labdabīgie muļķi, kā Ozoliņš, Seglenieks un Co.
    ———–
    p.s. Un vēl. LTV reklamē mumij trolj koncertus Rīgā. Pavērojiet reklāmā – kādi karogi tiek demonstrēti koncerta videoinstalācijā – tie ir krievijas militārie karogi.
    Un mumijtrolis taču tāds Kaupera draugs, vai ne…

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 08.08.2012. 13.02

Ar to ir par maz – iekļaut viņus un visus pārējos LR ienaidniekus ” nevēlamā sarakstā”. Mūsdienu info plūsmai taču robežu nav. Vienīgais līdzeklis, kā pretoties šai agresijai ir – ” dot pretī”. Lai aktualizētu visus melus, kurus izplata mūsu ienaidnieki, nevajag ne tankus, nedz ātomieročus :) Vajag tikai LR demokrātiskās preses žurnālistu apņēmību stāties pretī ļaunumam. Pagaidām tas viss izskatās diezgan nožēlojami – šī mūsu ” pretošanās” meliem. Bradājam vienā mierā pa ” pārprastas demokrātijas purvu” kā tādi lutauši :) Var būt LA ir izņēmums šajā ziņā.
Cilvēki, kuri vēlas arī turpmāk dzīvot atjaunotajā LR, ir regulāri jāinformē par katru šādu krievijas ” polittehnalogu” provokāciju. Sevišķi latviešiem ir raksturīga lētticīga labdabība, tādēļ ik reizes, pēc katras provokācijas ir jāatgādina mums par to, ka te pat blakus mums rosās ienaidnieks :)

+20
0
Atbildēt

12

    Egitazz > buchamona 08.08.2012. 15.01

    kāpēc nožēlojami? Koļerovs saka, ka daudzi aizbraukuši, bet mēs sākam, ka nemaz tik daudz, tikai daži simti tūkstoši. Viņš saka, ka vēl vairāki aizbrauks, bet mēs atspēkojam, ka tikai kādi 80 000 aizbrauks.

    Dombrovskis pat grāmatu izlaidis un visa pasaule mūs apbrīno, tā kā nemaz tik slikti nav.

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    Egitazz > buchamona 08.08.2012. 15.16

    par demokrātiskiem medijiem Latvijā, manprāt, var saukt tos medijus, kuri atbalsta mūsu valsts tālāku integrāciju Eiropā no kuras mūs izrāva 50 gadu ilga staļinistu okupācija, par ienaidnieka medijiem Latvijā var saukt tos medijus, kuri cenšas noturēt LR postpadomju telpā.
    =======
    un detalizētāk?

    ja avīze raksta, ka jānodod vēl lielākas pilnvaras Briselei, tā ir laba avīze? un ja kāds raksta, ka vairāk pašiem jālemj, ir slikts, jo neatbalsta “mūsu valsts tālāku integrāciju Eiropā”?

    un kādas būtu sankcijas par nepareizo viedokli?

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    Egitazz > buchamona 08.08.2012. 16.42

    Gatis
    ===

    šitas frāzes bieži redzētas dažādos forumos – es visu atspēkotu, bet man ir slinkums:)))

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Egitazz > buchamona 08.08.2012. 16.47

    rinķī apkārt
    ========
    viņam tik pat liela daļa, ka mums par to, kas notiek Krievijā. Ja mūsu politiķi atļaujas izteikties par Krievijas iekšējām lietām, nu tad jābūt ļoti naivam, lai brīnītos, kāpēc Krievija izsakās par citu valstu lietām.

    tātad, demokrātiski noskaņotam patriotam jālasa pareizās avīzes un jācīnās pret nepareiziem. Jūs droši vien pat nenojaušat, kā tas no malas atgādina pavisam nesenos laikus, kad bija “pareizais viedoklis un nepareizais” un kārtīgajam pilsonim vajadzēja skali un redzami paust savu pareizo viedokli. Jo savādāk varēja aizdomāties par viņa lojalitāti valstij.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 08.08.2012. 14.53

    Vai tad nacionāla valsts nevar būt demokrātiska? Vai tādi jēdzieni, kā demokrātija un nacionāla sabiedrība nav savienojami? Vai vienmēr internacionālisms ir demokrātijas pamatpazīme, jeb gluži otrādi – internacionāla, multikulturāla vide visbiežāk ir ar varu uzspiests ” formāts” kādai no pamattautām, kuras etniskās dzimtenes robežās veidojas kāds, piemēram, – migrantu sarūpētais “multikultūras” mikslis :)?

    Baigi daudz dažādu jautājumu var uzdot, ja runājam par demokrātiju, tādēļ nevajag sarežģīt lietas, bet gluži otrādi – katrā atsevišķā gadījumā tās konkretizēt.
    Ja par medijiem, politiku un demokrātiju atjaunotajā LR, tad, par demokrātiskiem medijiem Latvijā, manprāt, var saukt tos medijus, kuri atbalsta mūsu valsts tālāku integrāciju Eiropā no kuras mūs izrāva 50 gadu ilga staļinistu okupācija, par ienaidnieka medijiem Latvijā var saukt tos medijus, kuri cenšas noturēt LR postpadomju telpā. Viss it kā ļoti vienkārši, pie nosacījuma, ja mēs demokrātiju un vārda brīvību neuztveram kā visatļautību un, ja mēs nesākam filozofēt par to, ka demokrātiskai sabiedrībai, kurā valda vārda brīvība, nevar būt savi ienaidnieki :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 08.08.2012. 17.31

    ….tātad, demokrātiski noskaņotam patriotam jālasa pareizās avīzes un jācīnās pret nepareiziem. Jūs droši vien pat nenojaušat, kā tas no malas atgādina pavisam nesenos laikus, kad bija “pareizais viedoklis un nepareizais…+++ nevajag liekuļot. Starp ienaidniekiem nevar būt ” pareizs” vai ” nepareizs” viedoklis :) Var būt tikai divi nesavienojami viedokļi :) Starp demokrātiskajiem LR politiskajiem spēkiem un SC nav iespējams nekāds dialogs.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    juhans > buchamona 08.08.2012. 14.19

    „…Vajag tikai LR demokrātiskās preses žurnālistu apņēmību stāties pretī ļaunumam…”

    Kas ir „demokrātiskā prese”?
    Varbūt prese, kura:
    – uzskata, ka demokrātija ir pašmērķis, nevis līdzeklis,
    – bailēs, ka varētu tikt apvainoti ķecerībā pret demokrātiju, turas pa gabalu no jēdzieniem „nacionāla valsts”, „valstsnācija” u. tml.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > buchamona 08.08.2012. 13.06

    kā pretoties šai agresijai ir – ” dot pretī”.
    ———
    tā vietā mūsu “demokrātiskie” žurnālisti aktīvi piebalso, rīdot latviešus vienu prte otru un meklējot utis nacionāli noskaņotu partiju kažokā. Vienlaikus liberastu partiju grēkus cenšas rūpīgi noklušināt.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    Andis > buchamona 08.08.2012. 15.23

    kolpant – katru vissīkāko un vislielāko tavu argumentu mierīgi var atspēkot (un pats to lieliski zini), taču kāda jēga tam laiku tērēt?
    Tev maksā par komentāru skaitu? Laikam tad dikti sapriecājies par katru atbildi… viss, klusēšu :)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Andis > buchamona 08.08.2012. 13.33

    Vienīgais, ko vairums mūsu žurnālistu darīs – kritizēs ĀM par šādu rīcību.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 08.08.2012. 13.12

    Jādod pretī būtu ne tikai žurnālistiem, bet vēl vairāk Ārlietu ministrijai komentējot katru nelabu kaimiņa skatienu mūsu virzienā. Ievēros stingru konsekvenci ĀM, arī žurnālisti vairāk pavilksies to visu apskatīt un analizēt.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 08.08.2012. 15.25

    koplants. Kāda daļa Koļerovam par to, kurā no ES valstīm LR pilsonis izvēlas dzīvot? :)

    Katrā ziņā, nav dzirdēts par to, ka LR pilsoņi masveidā pārceltos dzīvot uz Krieviju, tā kā – man nav saprotama šo Kremļu ” polittehnalogu” cenšanās bāzt savu degunu lietās, gar kurām viņiem nav nekāda sakara. Ja nu vienīgi par ” sakaru” var uzskatīt mērķi sagraut mūsu valsti.

    “”….ja avīze raksta, ka jānodod vēl lielākas pilnvaras Briselei, tā ir laba avīze? un ja kāds raksta, ka vairāk pašiem jālemj, ir slikts, jo neatbalsta “mūsu valsts tālāku integrāciju Eiropā”? +++ viss ir atkarīgs no konteksta :) Teiksim, ja putinistu mediji LV sāk raudāt par zaudēto neatkarību ES ietvaros, tad ir skaidrs, ka valsts virzās pareizā virzienā, tas ir – prom no Krievijas. Šitās SC krokodila asaras par zaudēto LR neatkarību – tam vairs pat latviešu skolēni netic :) Par sankcijām – pietiks ar to, ka demokrātiskā prese nepalaidīs garām nevienu pret LR vērstu naidīgu rakstu, to ne nekomentējot. Demokrātiski noskaņotam LR pilsonim – lasītājam daudz kas paiet garām – nepamanīts, bet ir taču jāzina , kas ir ” mans kaimiņš” un kas viņam aiz ādas, citādi tas slikti var beigties

    +9
    0
    Atbildēt

    0

grislits 08.08.2012. 12.07

To, kas blakus Koļerovam bildē, arī derētu atzīt par “persona non grata” un aizsūtīt kaut kur prom kopā ar visiem pārējiem partijas biedriem :)

+19
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu