Šovakar Latvijas Radio kora koncerts "Sakrālie dziedājumi" • IR.lv

Šovakar Latvijas Radio kora koncerts “Sakrālie dziedājumi”

20
Latvijas Radio koris. Publicitātes foto

Otrdien, 8. novembrī, plkst. 19.30 Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā  skanēs 16.gadsimta un mūsdienu mūzika

Latvijas radio kora cikla Sakrālie dziedājumi koncerta programā varēs saklausīt gregorisko dziedājumu atbalsis, viduslaiku mistērijas un dievišķo mīlestību.

Diriģenta Kaspara Putniņa un viduslaiku mūzikas meistara Guntara Prāņa vadībā Latvijas Radio koris atskaņos gan senas 16. gs kompozīcijas, gan mūsdienās rakstītu mūziku.

Kaspars Putniņš par šo programmu saka: “Nav jau nekāda māksla priecāties par gaismu, sauli un pasauli vispār, piemēram, maijā, kad saules un gaismas apkārt, cik uziet. Vissvarīgāk gaismu un siltumu sirdī saglabāt tad, kad apkārt ir tumsa un tuvojas ziema. Tieši tāpēc tagad tapusi programma, kuras nosaukums ir arī koncerta centrālā opusa – nīderlandiešu komponista Tona de Lēva darba Kad mūsu vīna dārzi ir ziedos nosaukums. Tā ir rinda no Dziesmu dziesmas – visu laiku visbrīnišķīgākās mīlestības dzejas. Un šī visu laiku visbrīnišķīgākā mīlas dzeja ir atrodama Bībelē. Sakrālo dziedājumu programmā, kā vienmēr, skanēs dažādu laikmetu mūzikas šedevri – Rīgā reti atskaņotā 16. gadsimta izcilā spāņu komponista Kristobala Moralesa polifonija, brīnišķīgie 12. gadsimta komponistes Bingenes Hildegardes dziedājumi mūsdienu komponistu – nīderlandieša Tona de Lēva un igauņa Toivo Tuleva – dievišķas mīlestības apgarotās mūzikas kontekstā.”

Biļetes cena Ls 5. Biļetes nopērkamas Bilesuparadize.lv

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu