VIDEO: Latviešus tālumā aicina iet balsot • IR.lv

VIDEO: Latviešus tālumā aicina iet balsot

39
Foto: Kaspars Krafts, F64

Lai veicinātu latviešu ārpus Latvijas līdzdalību 11.Saeimas vēlēšanās, internetā publicētas trīs videofilmas

Šīs filmas, kuru autori ir neatkarīga un neformāla darba grupa, ko atbalsta “Daugavas vanagu” fonds Anglijā un Vācijā, kā arī Zviedrijas latviešu centrālā padome un citas ārzemju latviešu kopienas, personiski lūdz ārzemēs dzīvojošos Latvijas pilsoņus piedalīties 11.Saeimas vēlēšanās.

Aicinājuma autori lūdz katru, kuram rūp Latvijas nākotne, uzrunāt savus radus, draugus un paziņas ārpus Latvijas, e-pastā vai sociālajos tīklos nosūtīt viņiem šos video un aicināt 17.septembrī piedalīties Saeimas vēlēšanās!

Filmu veidojusi filmu kompānija „Film Angels Productions”, režisore – Anna Viduleja.

 

Komentāri (39)

mario1 12.09.2011. 14.51

Apzinīgiem Latvijas pavalstniekiem, kas atrodas ārzemēs, kur nav Latvijas valsts vēlēšanu iecirkņu, bija iespēja laicīgi pieteikties (līdz 2. septembrim) un nobalsot pa pastu.

+1
0
Atbildēt

2

    silvija_vitina > mario1 12.09.2011. 15.16

    lai nobalsotu pa pastu, bija vai nu personīgi jāierodas kādā no iecirkņiem, vai arī jānosūta pa pastu pase. Ja “apzinīgais pavalstnieks” tomēr neriskē savu vienīgo dārgumu – pasi – sūtīt pa pastu, tad vienīgā iespēja ir speciāli mērot, iespējams, visai tālu ceļu līdz tuvākajma iecirknim. Līdz ar to iespēja balsot pa pastu ir līdzvērtīga iespējai balsot vēlēšanu dienā, proti, praktiski šādas iespējas nav vai tā ir dārga (pārsimt eiro vērta) iespēja. Vai pārsimt eiro ir daudz vai maz, katrs protams var vērtēt pats. Diemžēl mans dēls teica, ka tas viņam ir padārgi, un es viņam kā studentam varu piekrist.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    daniels_prams > mario1 12.09.2011. 15.07

    Apzinīgam vai nē, bet ja man dienu pirms vēlēšānām ir uz šo valsti jādodas tad es nevaru vēlēšanu dienā pa pastu sūtīt savu pasi līdz ar to liedzot sev ceļošanas iespējas kamēr atrodos ārzemēs. Balsošana pa pastu der tikai tiem, kas dzīvo kādā valstī un 5 dienu laikā ap vēlēšānām neku netaisās pārvietoties. Esmu meklējis iespējas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Liene 13.09.2011. 11.55

Valsts ko uzbūvēja latvieši ir iluzora. Viņi paši bēg no tās prom un arī neiet balsot.

Valsts, ko uzbūvējuši latvieši, ir derīga tikai tiem, kas to uzbūvēja: Lembergam, Ēlertei, Šķēlem, Karginam (viņš arī Latvijas patriots, jo Krievijā viņam nebūtu tādas iespējas pelnīt), sīkākajiem gariņiem, tādiem, kā “Ir” saimnieki, bet ne tam pusmiljonam ļaužu, kas jau ir prom.

Pārejiem, tiem, kas iet balsot, tā iešana ir drīzāk tāda paraža, ka pareizticīgajiem, luterāņiem vai katoļiem iet baznīcā. Jēgas no tā nekādas nav, bet nu tomēr arī bez tā kaut kā būtu neomulīgi.

0
0
Atbildēt

1

    tuba76 > Liene 13.09.2011. 15.02

    Pec tevis teikta sanak, ka Latvijas valsts ir ne vairak ne mazak iluzora ka jebkura cita valsts. Secinajumi, kuri izcelas ar iluzoriskumu un kam nav ne mazaka sakara ar realitati.

    0
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 12.09.2011. 14.55

Lai gan neticu ka tas iekustinās Īrijas tūkstošus – tur ir dziļākas un skarbākas psiholoģiskas problēmas pamatā, kāpēc viņi nebalso, ne tikai aizbraukšanas iemesli – simpātiska un vienkārša reklāma. Vairāk tādas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu