Prezidents aicinās gādāt par valdības darbu pēctecību • IR.lv

Prezidents aicinās gādāt par valdības darbu pēctecību

14
Valsts prezidents Andris Bērziņš. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Svarīga būs spēja nodrošināt jaunās valdības koalīcijas rīcībspēju

Valsts prezidents Andris Bērziņš jaunās valdības veidošanā pēc 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām uzsvērs nepieciešamību izanalizēt iepriekšējās valdības paveiktos labos darbus un nodrošināt tiem turpinājumu.

Bērziņš piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā “100.panta preses klubs” norādīja, ka gaidāmās vēlēšanas nevar vērtēt viennozīmīgi – tām ir gan savi plusi, gan arī pietiekami daudz mīnusu, tādēļ būtiski, ka tās nepārtrauc iesāktās pozitīvās pārmaiņas, ziņo BNS.

“Izejot no tā, ka lielums no tiem pašiem [10.Saeimas deputātiem] piedalās [arī 11.Saeimas vēlēšanās] – kas arī ir normāli, jo nav jau viņus kur uzreiz radīt – es ceru, ka nepārtrauktība un tas pozitīvais tiks nodrošināts,” sacīja Bērziņš.

Jautāts par jomām, kurās visvairāk nepieciešams nodrošināt nepārtrauktību, prezidents atzina, ka, tiekoties ar nozaru ministriem, viņam radies iespaids – ministri ir iezīmējuši pietiekami skaidrus attīstības virzienus.

“Tas, manuprāt, ir viens no tiem būtiskajiem jautājumiem, ko es arī centīšos uzsvērt pie valdības veidošanā – lai izanalizētu labās lietas un tām radītu turpinājumu,” sacīja Bērziņš, kā piemērus minot iesāktās reformas veselībā un izglītībā.

Prezidents arī atzina – jaunās Saeimas sasniegums būs arī tas, ja deputāti spēs patstāvīgi domāt un rīkosies par labu valsts attīstībai.

“Ja vēl tagad spēs panākt, ka ievēlētie deputāti nebūs pasažieri, bet katrs ar savu galvu domājoši un domās par kopējo attīstību tālāk, tad jau tas arī būs sasniegums. 10.Saiemā bija redzams, ka ne vienmēr partiju nostādnes sakrita ar šo partiju deputātu nostādnēm,” pauda Bērziņš.

11.Saeimas ārkārtas vēlēšanas notiks 17.septembrī.

 

Komentāri (14)

v_laivins 11.09.2011. 15.04

Ja tiks nominēta SC un ZZS valdība, tad kāda tur pēctecība. Abi populistiski politiski spēki, par valsts budžeta konsolidāciju var aizmirst, jo ja Lembis kopā ar Urbi paraus pensijas uz augšu, nodokļus uz leju… valsts kase ātri iztukšosies. Skumji, ka latviešiem šī 50 gadu okupācija atstājusi tik pamatīgu
šķembu galvā, ka netiekam nekādi uz priekšu. Kamēr nesapratīsim, ka katram no mums ir smagi jāstrādā, lai celtu savu un valsts labklājību, nevis jāgaida, ka politiķi kaut kādā mistiskā veidā noorganizēs Eldorado.

+5
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 10.09.2011. 03.05

“Tas, manuprāt, ir viens no tiem būtiskajiem jautājumiem, ko es arī centīšos uzsvērt pie valdības veidošanā – lai izanalizētu labās lietas un tām radītu turpinājumu,” sacīja Bērziņš, kā piemērus minot iesāktās reformas veselībā un izglītībā.
—-
Kuras tad? Tās dažas, ko Dombrovskis ar sociālajiem partneriem mēģina uzspiest ZZS pārvaldītajām ministrijām?

+4
-1
Atbildēt

0

mario1 10.09.2011. 02.38

cik labi, ka kāds gādās!!!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu