Izrāde "Svētceļnieks" festivālā "Laba Daba" • IR.lv

Izrāde “Svētceļnieks” festivālā “Laba Daba”

40

Ģertrūdes ielas teātra izrāde “Svētceļnieks” uzsāk Latvijas tūri ar pirmo pieturu starptautiskajā mūzikas festivālā “Laba Daba”

Sestdien, 6. augstā, plkst. 13.00 Līgatnes pagasta Ratniekos festivāla Laba Daba apmeklētājiem būs iespēja noskatīties izrādi Svētceļnieks.

Svētceļnieks tapa 2010.gadā, kad pēc veiksmīga lugas lasījuma jaunais režisors Kārlis Krūmiņš nolēma darbu iestudēt kopā ar  bijušajiem kursa biedriem – Juri Joneli, Valteru Sīli – un toreizējo Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) studentu Arti Drozdovu. Laika gaitā Jura Joneļa vietā stājās Kaspars Aniņš, kurš šogad absolvēja LKA aktiermākslas programmu.

Svētceļnieks ir stāsts par kāda pareizticīgā ērkšķaino ceļu uz patiesību. Atrast savas dzīves mērķi un aicinājumu ir svarīgs, taču nebūt ne vienkāršs uzdevums. Tas prasa drošu sirdi, stipru garu un uzdrīkstēšanos. Izrādes veidotāji aicina skatītājus uzdrošināties un doties līdzi viņiem ceļā, lai iepazītu pašiem sevi.

Izrāde guvusi vietējo skatītāju atsaucību, un šogad tika iekļauta Latvijas Jaunā teātra institūta rīkotajā Latvijas izrāžu skatē 2011, kur to atzinīgi novērtēja arī ārvalstu teātra profesionāļi.

Ar šo pasākumu Ģertrūdes ielas teātris aizsāk Svētceļnieka viesizrāžu sēriju Latvijā – šajā teātra sezonā izrāde priecēs arī tos skatītājus, kas dzīvo ārpus galvaspilsētas. Nākamā viesizrāde plānota oktobra beigās Durbē, mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālā Zemlika.

Ieejas maksa: festivāla apmeklētājiem – bez maksas, ieejas maksa uz abām festivāla dienām: 18 Ls, vienai dienai 12 Ls. Vairāk informācijas Labadaba un GIT mājaslapās.

 

Komentāri (40)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu