Lembergam rezervēta priekšpēdējā vieta • IR.lv

Lembergam rezervēta priekšpēdējā vieta

8
Aivars Lembergs un ZZS Saeimas frakcijas līderis Augusts Brigmanis. Foto: Kaspars Krafts, F64

Par startu vēlēšanās pirmdien izlems, ņemot vērā socioloģisko aptauju rezultātus 

Par to, vai kandidēt 11.Saeimas vēlēšanās, Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspili”) izlemšot, ņemot vērā socioloģisko aptauju rezultātus un to, vai viņam ir reāla iespēja stabili vadīt valdību trīs gadus. 

Ceturtdien intervijā Latvijas Radio Lembegs norādīja, ka galīgais lēmums gan par viņa kandidēšanu 11.Saeimas vēlēšanās, gan par to, vai viņš būs ZZS premjera amata kandidāts, tiks pieņemts apvienības valdes sēdē pirmdien. Patlaban viņam rezervēta priekšpēdējā vieta kandidātu sarakstā Rīgas vēlēšanu apgabalā, šorīt intervijā Latvijas Radio teica Lembergs.

“Tā nav koķetēšana. Es vienmēr esmu lielu vērību pievērsis sabiedrības viedoklim, un tā metode, kā to var ieraudzīt, ir socioloģija. Un tā socioloģija, kas bija manā rīcībā pagājušajā nedēļā, tā socioloģija rādīja, ka, ja ZZS sarakstā būs Aivars Lembergs, 38% no pilsoņiem atbildēja, ka viņi būtu gatavi balsot par tādu sarakstu. 20% atbildēja, ka viņi nezina, nav izlēmuši. Pārējie teica, ka nē – tas iznāk 42%. Šonedēļ vēl nav svaigāka socioloģija,” Lemberga skaidrojumu atreferē BNS. 

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka, “protams, lai es pamestu tādu lietišķu rīcības darbu, kādu es esmu visu mūžu darījis un startētu kā Saeimas deputāts, nu, tad man jābūt diezgan lielai pārliecībai, ka tas saraksts uzvarēs vēlēšanās un šai gadījumā būs iespēja vadīt valdību trīs gadus stabili, noliekot malā visas papīru ķildas, apkarošanas visādas kampaņas un darīt darbu par, kā es teicu, tāds vārds kā jauncelsmes darbu”. 

“Ja tādas iespējas nav, tad es domāju, ka tērēt manu laiku tur Saeimas kuluāru vai no tribīnes runāšanās – es domāju, ka es varu lietderīgāk izlietot šo laiku. Tātad pēc būtības viss ir vēlētāju rokās,” klāstīja Lembergs.

Komentāri (8)

Janis 04.08.2011. 12.38

Laba bilde – viens pūķis, 2 galvas.

+3
0
Atbildēt

1

    kkristaps > Janis 04.08.2011. 14.08

    Varētu teikt arī: viens mērkaķis, divas galvas…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 04.08.2011. 10.37

Ceru, ka viņam rezervēta pirmā vieta pie parašas, ko viņš jau sen ir pelnījis.

+3
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 04.08.2011. 13.56

ņemot veeraa kriminaallietaa nodariito smagumu un to ka kriminaallieta sašuuta 146 seejumos ,Matiisaa faktiski buutu iespeeja tikt pie pirmaa galda , taakaa viens no diviem , saeimaa priekšpeedeejais ( peedeejais ir šestjorka , kurš aizver durvis), cietumaa pirmais

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu