Kalnciema kvartālā Rituma Ivanova gleznas un "Gaujarta" mūzika • IR.lv

Kalnciema kvartālā Rituma Ivanova gleznas un “Gaujarta” mūzika

39

Ceturtdien Kalnciema kvartāla tirdziņā spēlēs “Gaujarts”, apskatāma Rituma Ivanova izstāde Unique.Felt.

Ceturtdienas vakarā Kalnciema kvartālā ( no plkst. 16.00 līdz 20.00) tradicionāli notiks zemnieku un amatnieku tirdziņš. Vasara ir pašā plaukumā un tirdziņā būs nopērkami gardi lauku labumi, darbosies pavārs Rihards no Eco catering, amatnieki un mākslinieki piedāvās savus jaunākos izgudrojumus: gigantisko burbuļu pūšamās ierīces, būs jauni batikoti krekli, lina izstrādājumi, apgleznotas zeķubikses, grāmatas un plates. To visu sola tirdziņa organizētāji.

Vīnu veikalā varēs atveldzēties ar itāļu vīniem no Markas apgabala mazajām vīnu darītavām, kā arī pasūtīt dažādas limonādes un ogu/piparmētru ūdeņus, Latvijā ražotu parmezāna sieru uzkodām un īstas olīvas.

Bet plkst. 20.30 kvartālā uzstāsies ansamblis Gaujarts, kurš augusta sākumā pabeigs darbu pie sava otrā albuma un koncertā spelēs  jaunās dziesmas. Pati plate gaidāma septembrī, tās nosaukums būs Vibrācijas.

Gaujarts ir ir latviešu indie stila mūzikas grupa, tājā spēlē  Mārcis Gurtiņš, Ģirts Šolis, Edgars Mākens, Edgars Šubrovskis un Maija Ušča.

Jau no 29. jūlija Kalnciema kvartālā  apskatāma Rituma Ivanova izstāde Unique.Felt. Ivanovs rāda lielformāta, filča tehnikā izpildītus četrus darbus un dažas gleznas. Izstāde būs atvērta 3 nedēļas. Darbi apskatāmi Izstāžu mājā un Vīnu veikala zālē no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 12.00 līdz 22.00.

Darbi tapuši simpozija Changing Felt laikā, kas notika 2007. gada oktobrī Tāšu muižā Liepājas rajonā. Mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Vācijas  tur apguva industriālā filca tehniku un radīja oriģinālus mākslas darbus. Filcs ir viens no senākajiem tekstila veidiem, tā darināšanas tehnika ir radusies Mongolijas stepēs.  Mūsdienās šī tehnika ir kļuvusi ļoti aktuāla un tiek izmantota sadzīves un dekoratīvu priekšmetu izgatavošanā, un mākslā.

 

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu