Jaunas vēlēšanas ar vecām lokomotīvēm • IR.lv

Jaunas vēlēšanas ar vecām lokomotīvēm

12
Foto: Inga Nestere, F64

Šlesers neredz morālus iemeslus nekandidēt 11.Saeimā

Lielākajām partijām 11.Saeimas vēlēšanu sarakstu līderi varētu būt tie paši, liecina mediju apkopotā informācija. 

Lielākā skaidrība ir par Saskaņas centru – provizoriski jau zināmi SC saraksta pirmie numuri dažādos vēlēšanu apgabalos. Tā Rīgā būšot Jānis Urbanovičs, Vidzemē – Sergejs Dolgopolovs, Latgalē – kādreizējais Rēzeknes mērs Jānis Tutins, Kurzemē – Valērijs Agešins. Savukārt Zemgalē SC saraksta līderis būs bijušais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes loceklis Ivars Zariņš. 

Saskaņas valde vienbalsīgi arī nolēmusi virzīt premjera amata kandidātam uzreiz divus partijas līderus – Rīgas mēru Nilu Ušakovu un partijas Saskaņa priekšsēdētāju un apvienības Saskaņas centrs parlamenta frakcijas vadītāju Jāni Urbanoviču. Galīgo lēmumu par to, kurš no abiem kandidātiem tiks virzīts premjera amatam, Saskaņas centrs pieņems pēc tam, kad kļūs zināmi vēlēšanu rezultāti. 

Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-TB/LNNK nolēmusi Zemgalē startēt ar Imantu Parādnieku galvgalī, Vidzemē ar 1.numuru startēšot Raivis Dzintars, Latgale – Inese Laizāne, Rīgā – Einārs Cilinskis, Kurzemē – Gaidis Bērziņš. 

ZZS lokomotīves būšot pašreizējie ministri, raksta avīze “Diena”, atsaucoties uz ZZS valdes locekli Vesturu Silenieku. Tomēr viņš neatklāj, kuros apgabalos būs kurš ministrs. 

Netiek atklāts arī, vai Ventspils mērs Aivars Lembergs varētu kandidēt vēlēšanās. LTV raidījums “Panorāma” vakar ziņoja, ka Lembergs nekandidēšot, tikmēr portāls ventasbalss.lv ziņo, ka viņš lēmumu vēl neesot pieņēmis.

Pagaidām lielas skaidrības nav arī par Vienotības lokomotīvēm – tiek minēts, ka Vienotībai Zemgales vēlēšanu apgabalā varētu būt vai nu tā pati vēlēšanu lokomotīve, kas uz 10.Saeimu – kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, vai SCP pārstāvis Aigars Štokenbergs. Latgalē tiek minēts bijušais Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, bet par Solvitas Āboltiņas un Ģirta Valda Kristovska apgabaliem vēl neesot zināms.

Nav skaidrības, vai no Vienotības saraksta varētu kandidēt pašreizējais ekonomikas ministrs Artis Kampars, bet bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece ir pateikusi, ka nekandidēs. 

Savukārt atlaistās 10.Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (PLL) uzskata, ka vēlēšanas ir vienīgais mehānisms, lai politiķi saprastu, vai viņiem ir tautas atbalsts, un nesaskata morālus apsvērumus, kādēļ viņam nevajadzētu tajās kandidēt, vēsta BNS. 

LPP/LC pārstāvis Ģirts Dripe “Dienai” teicis, ka partijas kandidātu saraksts būšot zināms 5.augustā un tajā “varētu būt interesanti pavērsieni”. 

Eksprezidents un 10.Saeimas deputāts Guntis Ulmanis jau paziņojis, ka nekandidēs vēlēšanās un iesaka kandidēšanu nopietni apdomāt arī citiem.

Komentāri (12)

Kā T Ā var būt?! 28.07.2011. 11.57

Nu gan apsmējos:)) ,,Šlesers” un ,,morāle”:) Viens otru izslēdzoši jēdzieni…

+11
0
Atbildēt

2

Ilona Auziņa 28.07.2011. 12.12

Urbanovičs izmanto Ušakovu par savu personīgo buksieri partijas vārdā. Ušakovs taču skaidri un gaiši pateica ka uz Saeimu nekandidēs, bet paliks mēra amatā. Urbanovičš ir pamatīgi izgāzies, tāpēc nu izmantos Ušakova autoritāti viņu vēlētāju acīs lai tā tiktu Saeimā, jo pats par sevi viņš nemaz nav drošs. Vai tas nav kārtējais cirks? Vēl lielāku cirku taisa ZZS, jo paši labi zin ko šajā Saeimā ir “ēduši” un ko pieķēzījuši. Tagad viņi netiek vaļā no žagām un atraugām, tāpēc neko jēdzīgu pateikt nevar vispār, tikai stostās.

+5
0
Atbildēt

0

Aga, Čirka 28.07.2011. 14.07

 
Šlesera pēdējā cerība uz imunitāti.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu