Deputāti “Jauno vilni” atbrīvo no nomas maksas • IR.lv

Deputāti “Jauno vilni” atbrīvo no nomas maksas

29
Foto: Edijs Pālens, LETA
Vita Bērziņa

Deputātu piekāpības dēļ Jūrmalas kasei dienā garām iet 3000 latu

„Tas ir labas gribas līgums. Jūrmalai daudz svarīgāk ir, lai nākamos piecus gadus neviens pat neiedomātos “Jauno vilni” aizvest, piemēram, uz Sočiem,” – tā par Jūrmalas domes ārkārtas sēdē pirmdien lemto bez maksas konkursam nodot Dzintaru koncertzāli, autostāvvietas un apkārtējo teritoriju saka domes izpilddirektors Gatis Truksnis.

“Reizēm aiz tiem mazajiem sīkumiem neredzam lielās lietas,” viņš ir samierniecisks.

Pirmdienas vēlā pēcpusdienā tika izsludināta Jūrmalas pilsētas domes ārkārtas sēde. Tajā lēma par trīspusējās sadarbības līgumu, kas uz nākamajiem pieciem gadiem noslēgts starp SIA „Dzintara disks,” Jūrmalas domi un Dzintaru koncertzāli.

Dome lēma, ka šogad konkursa “Jaunais vilnis” organizatori par koncertzāles izmantošanu varēs nemaksāt. Jūrmalas domes izpilddirektors Gatis Truksnis Ir.lv teica, ka runa ir par teju 3000 latu dienā.

Kā zināms, “Jaunā viļņa” koncerti notiks no 26. līdz 31.jūlijam, savukārt konkursa dalībnieki Dzintaru koncertzāli izmanto arī pirms tam mēģinājumiem, tādēļ pilsētai zaudētās naudas summas varētu būt vairāk nekā 20 000 latu.

Taču Gatis Truksnis tās sauc par sīkām izmaksām, salīdzinot ar tiem labumiem, ko Jūrmala iegūst no “Jaunā viļņa” – popularitāte un tūristu vēlme atgriezties pilsētā katru gadu. „Pret miljoniem, ko mēs varam dabūt budžetā, tie pāris tūkstoši ir kapeikas, ja salīdzina ar latu, ko mēs varam iegūt,” saka Truksnis.

Jūrmalas domes opozīcijas deputāts Aigars Tampe Ir.lv teica, ka argumenti par labu nomas maksas atlaišanai neesot bijuši skaidri. „Opozīcijas iebildumus neņēma vērā, uz maniem jautājumiem neatbildēja, un tam visam vēl ir ļoti liela slepenības aura.”

Tas gan nenozīmē, ka arī nākamgad “Jaunā viļņa” organizatori varētu nemaksāt par telpu īri. Katru gadu tikšot noslēgts līgums, lai vienotos par summu, kas pienāktos Jūrmalai par Dzintaru koncertzāles izmantošanu.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu