Bijušie Tautas partijas biedri kritizē Zatleru • IR.lv

Bijušie Tautas partijas biedri kritizē Zatleru

31
Valdis Zatlers vēl bijušajā Jūrmalas rezidencē. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Bijušais Valsts prezidents neesot reformators, bet stagnāts 

Reformators varētu būt sociālantropologs Roberts Ķīlis, nevis bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, otrdien intervijā “Neatkarīgajai” saka Tautas partijas kādreizējais vecbiedrs Gundars Bērziņš. 

Viņš, kā arī politiķe un bijusī TP biedre Vaira Paegle – tikai intervijā “Latvijas Avīzei” – kritizē topošo Zatlera Reformu partiju, galveno kritiku veltot paša eksprezidenta spējām veikt reformas un būt ideju ģeneratoram. 

Paegle Zatleru dēvē par šā brīža varoni, “kura vēlmi dibināt partiju noteica mirkļa izdevīgums”, bet ar sulīgiem izteicieniem pazīstamais G.Bērziņš uzskata – “ja Zatlers savu partiju sauktu par Zatlera veco stagnātu partiju, tad nosaukums atbilstu partijas saturam”. 

Bērziņš ir pārliecināts, ka Zatleram ideju nav, galvenais ideju ģenerators esot Ķīlis. Sukārt Paeglei liekas ciniski izteikumi, ka Zatlers ir audzis un tagad pēkšņi sapratis, ka varu uzurpējuši oligarhi. 

Bērziņš par Zatlera lēmumu atlaist Saeimu domā, ka “sasitam spoguli, taču no tā daiļāki nekļūsim”. Galvenā nelaime ir nespēja objektīvi izvērtēt nelaimju cēloņus, tāpēc risinājumi neesot ilgtspējīgi un nevedot uz skaidru nākotni. 

Tiesa, Bērziņš kritiski raugās arī uz jauno Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kura komandā viņš arī neredz ideju ģeneratorus. “Nedz Gundars Daudze, nedz Jānis Maizītis nav ideju ģeneratori. Bērziņam vēl nav sava Ķīļa.” 

Tikmēr otrdien Zatlera Reformu partijas pārstāve Daiga Holma izplatījusi ziņu, ka par partijas biedriem un līdzdarboties reformu īstenošanā pieteikušies vairāk nekā 1000 cilvēki no visas Latvijas. 

Kā zināms, Zatlera Reformu partija tiks dibināta referenduma par 10.Saeimas atlaišanu dienā – 23.jūlijā.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu