Ugunsgrēku vairāk, bojā gājušo mazāk • IR.lv

Ugunsgrēku vairāk, bojā gājušo mazāk

18
Foto: Kaspars Krafts, F64

Gada pirmajos sešos mēnešos ugunsgrēkos miruši 75 cilvēki, par astoņiem mazāk nekā pērn.

Šā gada pirmajos sešos mēnešos reģistrēts 5531 ugunsgrēks, kas ir par 539 ugunsgrēkiem vairāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā, tomēr samazinājies ugunsnelaimēs bojā gājušo skaits – šogad 75 cilvēki. Tā, atsaucoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopoto statistiku, aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Marita Masule. 2010. gada pirmajos sešos mēnešos tika reģistrēti 4989 ugunsgrēki, kuros gāja bojā 83 cilvēki.

VUGD pārstāve skaidroja, ka pieaudzis reģistrēto ugunsgrēku skaits ražošanas ēkās, izgāztuvēs, atkritumos un neapsaimniekotās ēkās, kā arī noliktavās, savukārt samazinājies būvobjektos un publiskajās ēkās. 

Rīgā šogad ugunsnelaimēs bojā gājuši 25 cilvēki, republikas pilsētās – desmit, bet novados dzīvību zaudēja 40 cilvēki, tostarp arī pieci bērni. Visvairāk ugunsgrēku ar traģiskām sekām bija Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētā un Ziemeļu rajonā, kur katrā bojā gāja septiņi cilvēki, Daugavpils novadā, kur bojā gāja pieci cilvēki, un Liepājā – četri cilvēki. Gada pirmajos sešos mēnešos ugunsgrēkos cieta 147 cilvēki, no kuriem 50 Rīgā, 27 republikas pilsētās un 70 novados. 

Kopumā uguns ir nopostījusi 426 ēkas, 86 transporta līdzekļus, kā arī sadeguši 58 mājlopi un 84 mājputni. VUGD šogad veicis 1980 glābšanas darbus, kuros izglābti 139 cilvēki, tai skaitā 59 pēc ceļu satiksmes negadījumiem atbrīvoti no avarējušām automašīnām. Tāpat glābēju palīdzība 194 gadījumos bija nepieciešama iedzīvotājiem, 46 reizes reģistrēts darbs ar bīstamām vielām, 455 – tehniskā palīdzība, 139 reizes glābti cilvēki un 276 reizes glābti dzīvnieki.

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu