Uz SVF vadītāja amatu oficiāli pretendēs Lagāra un Kārstens • IR.lv

Uz SVF vadītāja amatu oficiāli pretendēs Lagāra un Kārstens

28
Avots: AFP/LETA

Valūtas fonds nav pieņēmis Izraēlas Centrālās bankas vadītāja Fišera kandidatūru

Francijas finanšu ministre Kristīne Lagāra un Meksikas Centrālās bankas vadītājs Agustīns Kārstens izvēlēti kā oficiāli kandidāti Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja amatam, vēsta aģentūras LETA un AFP, atsaucoties uz fonda amatpersonām.

Valūtas fonds noraidījis 67 gadus vecā Izraēlas Centrālās bankas vadītāja Stenlija Fišera kandidatūru, kurš to pieteica pēdējā brīdī. Kā atteikuma iemesls norādīts, ka SVF noteikumos ir nosacījumus, ka vadītāja vecums nedrīkst pārsniegt 65 gadus.

Sagaidāms, ka nākamā SVF vadītāja vārds tiks paziņots līdz jūnija beigām – sešas nedēļas pēc tam, kad līdzšinējais vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns atkāpās no amata saistībā ar viņam ASV izvirzītajām apsūdzībām dzimumnoziegumos.

Kopš SVF darbības sākuma 1945.gadā to visbiežāk vadījuši eiropieši un jo īpaši francūži. Lai ievēlētu jaunu vadītāju, 24 biedru valde balso, un balsu ietekme ir atkarīga no dalībvalstu un reģionu finansiālajām kvotām.

Līdzšinējais fonda vadītājs Štrauss-Kāns atkāpies apsūdzību dēļ par 32 gadus vecās istabenes izvarošanas mēģinājumu. Savu vainu gan viņš noliedz. Štrauss-Kāns tika uzskatīts arī par Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī galveno sāncensi 2012.gadā paredzētajās vēlēšanās.

Komentāri (28)

RitvarsPavlovs 14.06.2011. 14.18

Interesanti, pēc kādiem valodniecības principiem vadās Ir, latviskojot SVF bijušo un iespējamo vadītāju uzvārdus? Štrauss-Kāns ar “š”, Lagāra bez “d”, Kārstens ar vienu “s”…

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu