Makbets kinoteātrī Rīga • IR.lv

Makbets kinoteātrī Rīga

22

Kinoteātrī “Rīga” šovakar plkst.20.30 tiešraidē no Londonas Koventgārdena operas būs skatāma komponista Džuzepes Verdi opera “Makbets”, ziņo aģentūra LETA.

Režisores Filidas Loidas, kura ir labi zināma kā “Mamma Mia!” filmas režisore, operas “Makbets” jauniestudējumā titullomā debitē britu baritons Saimons Kīnlisaids, savukārt godkārīgās un ambiciozās Lēdijas Makbetas lomā, kura mudina vīru nogalināt karjeras vārdā, debitē daudzsološais Ukrainas soprāns Ludmila Monastirska, kura jau ir iekarojusi vairāku Eiropas slaveno opernamu skatuves.

Amerikāņu basbaritons Reimonds Aseto šajā iestudējumā atveido Banko lomu, kas ir slepkavības upuris un sirdsapziņas simbols.

Uzveduma diriģents būs Antonio Pappano.

Opera “Makbets” ir slavena ar savu valdzinošo mūziku un labi zināmu stāstu, kas ņemts no Šekspīra lugas. Centrālie tēli – nodevīgs un viltīgs pāris – ir spēcīgi izteikti raksturi, kurus Verdi izcili atklāj savā mūzikā.

Verdi dzīves lielā aizraušanās ar Šekspīru sākās 1847.gadā ar “Makbetu”. Komponists uzskatīja, ka šī luga ir viens no izcilākajiem cilvēka radītajiem darbiem.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu