Thin Lizzy Lietuvā • IR.lv

Thin Lizzy Lietuvā

19

5.jūlijā Viļņā pirmoreiz viesosies klasiskā roka leģenda Thin Lizzy.

Kā informē koncerta rīkotāji, grupa uzstāsies klubā “Forum Palace”. Tasbūs vienīgais grupas koncerts Baltijas valstīs Eiropas tūres ietvaros, tāpēc paredzama arī pastiprināta interese no kaimiņvalstu faniem.

Jau labu laiku īru grupas Thin Lizzy vārds ar zelta burtiem ierakstīts rokmūzikas hronikās. Grupas daiļrade iedvesmojusi nu jau vairākas jauno mūziķu paaudzes, tai pat laikā pat visslavenākie mākslinieki  rokmūzikas olimpā var apskaust kolektīva sacerētās melodiskās un neaizmirstamās kompozīcijas.

Grupa tika izveidota septiņdesmito gadu pašā sākumā un drīz vien izdeva debijas albumu ar nosaukumu “Thin Lizzy” (1971). Kopš tā laika iznākuši 12 studijas albumi, kā arī virkne “dzīvo” albumu, izlašu un singlu. Piemēram, britu radio “Planet Rock” klausītāju aptaujā par visu laiku un tautu labāko rokmūzikas koncertalbumu atzīts Thin Lizzy albums “Live and Dangerous”.

Jāpiemin, ka vairākas rokmūzikas  zvaigznes savu karjeru sākušas vai attīstījušas tieši Thin Lizzy sastāvā.

Jāatzīst, ka Thin Lizzy vēsture iezīmē ne tikai ar slavu un atzīnību kaisītu ceļu; tajā ir arī skumji pieturas punkti. 1984.gadā, savas slavas zenītā, grupas dalībnieki paziņojapar karjeras pārtraukšanu. Tikai divus gadus vēlāk grupas fanus sasniedz sāpīgs trieciens – miris Thin Lizzy dibinātājs, vokālists un basists Fils Lainots. Savukārt šī  gada februārī fani tiek šokēti atkal – šo pasauli atstāja ģitārists Gerijs Mūrs, kas pasaules slavu bija iemantojis jau ar savu solokarjeru.

Grupas sastāvs mainījies bieži, taču kodols, kas padarījis Thin Lizzy vārdu tik atpazīstamu un cienījamu, vienmēr paturējis vadošo lomu. Mūsdienās grupas galvenais un būtiskākais spēks ir trīs tās oriģinālie dalībnieki: ģitārists Skots Gorhams, taustiņistrumentālists Darens Vartons un bundzinieks Braiens Daunijs. Šo izcilo trijotni papildina vēl trīs pazīstami rokmūziķi – līdervokāls un ģitārists Rikijs Vorviks, nesenais Def Leppard ģitārists Vivians Kembels un basģitārists Marko Mendoza.

Dziesma “Whiskey In The Jar”, ko jaunā paaudze pazīst kā Metallica hitu, patiesībā ir īru tautas dziesma un Thin Lizzy vizītkarte. Tāpat tādas kompozīcijas kā “Anything You Want To”, “Waiting For An Alibi”, “Killer On The Loose”, “The Boys Are Back In Town”, “Rosalie, Chinatown”, “Bad Reputation” padarījušas viņu tik slavenuun kļuvušas par īstiem hitiem.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu