2Annu darbarīku kaste • IR.lv

2Annu darbarīku kaste

31

Starptautiskā īsfilmu festivāla “2Annas” nedēļas (23. – 28. maijs) laikā norisināsies Baltijas un Ziemeļvalstu īsfilmu simpozijs „Nordic Toolbox”, kas divu dienu garumā 24. un 25. maijā Ģertrūdes ielas teātra telpās pulcēs Baltijas īsfilmu profesionāļus, studentus un interesentus. 

Iedvesmojoties no Ziemeļvalstu veiksmes stāstiem, festivāls “2Annas” nolēmis organizēt Baltijas un Ziemeļvalstu īsfilmu simpoziju, kam dots nosaukums „Nordic Toolbox”. Simboliskais nosaukums ietver sevī ideju par instrumentu kopumu – neparastas metodes, entuziastisku pieeju un oriģinālus risinājumus, lai piepildītu vispārdrošākos filmu projektus. 

Lai dotu iespēju mācīties no labākajiem piemēriem, “2Annas” pulcēs ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas un Igaunijas filmu profesionāļus, studentus un interesentus. Lektoru lomā iejutīsies pēdējo gadu iespaidīgākā „crowd funding” projekta īstenotājs Pekka Ollula no Somijas, prezentējot topošo filmu „Iron Sky” (www.ironsky.net), kā arī Timo Soppela no Somijas videomākslinieku apvienības „MUU” (www.muu.fi), viesos gaidāms arī Johans Jensens no Dānijas jauno filmu veidotāju apvienības „Super 16”(www.super16.dk). 

Notikums tiek rīkots, lai ne tikai iedvesmotos un mācītos no saviem ziemeļu kolēģiem, bet arī praktiski apspriestu dažādus ar īsfilmu producēšanu un izplatīšanu saistītus jautājumus Latvijas, Baltijas un Eiropas kontekstā. Simpozija ietvaros kopā ar autortiesību ekspertiem no visas Baltijas tiks skaidrota situācija autortiesību jomā, un sniegta meistarklase to nodrošināšanā praktiskas filmu producēšanas laikā. 

24. un 25. maija dienas ĢIT solās būt aktīvas, aizraujošas un interesantas, un vakaros 2ANNU komanda sagatavojusi spilgtas Ziemeļvalstu filmu programmas, kuras atspoguļos kaimiņvalstu filmu veidotāju varēšanu.  

Filmu programmas: 

24.05. otrdiena

18.00 NORDIC TOOLBOX: īsfilmu programma I Somu īsfilmas 101’

Svaigākās, ekscentriskākās, un festivālos apbalvotākās īsfilmas no Somijas.

20.00 NORDIC TOOLBOX: īsfilmu programma II Ziemeļvalstu īsfilmas 81’

Zviedru, dāņu, somu, norvēģu jauno autoru darbi šokējošās, šausminošās, melanholiskās un cerīgās noskaņās.

25.05. trešdiena

16.00 NORDIC TOOLBOX: īsfilmu programma III Norvēģu īsfilmas 96’

Ziemeļnieku melnā humora kvintesence pēdējo gadu norvēģu īsmetrāžas savdabīgā retrospektīvā.

18.00 NORDIC TOOLBOX: īsfilmu programma IV MUU videomākslas skate 45’
Somu audiovizuālo mākslinieku apvienības MUU kūrētā videomākslas darbu programma, kas Latvijā tiks demonstrēta vēl pirms pirmizrādes prestižajā PERFORMANSSI 2011 festivālā Tamperē.

Ieeja bez maksas, simpozija apmeklētājiem ieeja Ziemeļvalstu filmu skatēs – bez maksas!

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu