NATO sabombardē Kadāfi mītni • IR.lv

NATO sabombardē Kadāfi mītni

26
Ugunsdzēsējs strādā NATO raķešu sagrautajā Kadāfi mītnē Lībijas galvaspilsētā Tripolē. Foto: LETA/EPA.

Pirmdien notikušie uzbrukumi Lībijas diktatora spēkiem Tripolē ir līdz šim postošākie

NATO militārā operācija pret ģenerāli Kadāfi pirmdien nesusi būtiskus postījumus viņa pozīcijām Lībijas galvaspilsētā Tripolē — pirmdien agri no rīta divas raķetes trāpījušas mītnē, kuru ģenerālis izmanto savai publiskajai darbībai, ziņo BBC. 

Triecieni bijuši spēcīgi, ēku sienas un jumti ir sagrauti. Ģenerāļa preses pārstāvis paziņojis, ka uzbrukums uzskatāms par mēģinājumu nonāvēt Kadāfi. Ziņas par cietušajiem ir pretrunīgas.

Pēc uzbrukuma uz laiku tika bojāta arī trīs televīzijas staciju darbība, kas drīz gan atjaunojās.

Trieciens Kadāfi lojālo spēku vadības pozīcijām sekojis pēc svētdien notikušā uzbrukuma nemierniekiem rietumu pilsētā Misratā — Lībijas diktatora atbalstītāji to atkal bombardēja, neraugoties uz oficiāli pasludināto uzbrukumu apturēšanu. Šajā pilsētā nogalināti jau vismaz 1000 cilvēki, tajā skaitā gājuši bojā arī rietumu mediju žurnālisti.

Savukārt nemiernieku izveidotā Pagaidu Nacionālā padome svētdien saņēma būtisku atbalstu — Kuveita paziņoja, ka piešķirs tai 180 miljonu dolāru finansējumu.

Sacelšanās Lībijā turpinās kopš februāra, daļu valsts teritorijas turpina kontrolēt Kadāfi lojālie spēki, kas uzbrūk nemierniekiem, kuri pasludinājuši pāreju uz jaunu demokrātisku pārvaldi. Lai nepieļautu izrēķināšanos ar civiliedzīvotājiem, ANO ir akceptējusi militāra spēka lietošanu Kadāfi savaldīšanai.

 

Komentāri (26)

ltvpanorama 25.04.2011. 14.37

labs trāpijums..varēja jau arī trakajam pulkvedim kādu šrapneli pakaļā

+2
0
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 26.04.2011. 14.07

Varenas otrās Lieldienas pulkvedim Kadafi iznākušas…

0
0
Atbildēt

0

Senda Kronberga 26.04.2011. 11.08

Nu kūl, ko lai saka. Pavicini demokrātijas ilūziju, nogāz valdnieku, aizdod jaunajai valdībai naudu – nopērc valsti. Visas pēc kārtas. Ja būtu gribējuši novākt Kadafi, tad būtu to arī izdarījuši, a tā vienkārši vāc nost nozīmīgas ēkas, lai būtu ko būvēt pēc tam :)

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu