Deputāti konstatē, ka demogrāfiskā situācija ir graujoša • IR.lv

Deputāti konstatē, ka demogrāfiskā situācija ir graujoša

52
Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Demogrāfijas apakškomisija tomēr būs visplašāk pārstāvētā komisija

Saeimas Nacionālās drošības komisijas Demogrāfijas politikas apakškomisijas deputāti otrdien vienojās prioritāri veikt analīzi demogrāfijas jautājumos, kā arī valstī panākt vienotu skatījumu par šo problemātiku.

Kā Ir.lv informēja Saeimas preses dienestā, apakškomisijas priekšsēdētājs Andris Šķēle (PLL) komisijas sēdē sacījis, ka šobrīd Latvijā trūkst kvantitatīvi izmērāmu datu par demogrāfijas jomu un emigrācijas tendencēm, turklāt nav definēti vienoti politiskie mērķi un laika ietvars situācijas uzlabošanai. Viņš pauda, ka valstī “jāpanāk vienprātība par mērķiem un risinājumiem to sasniegšanai ilgtermiņā”.

Deputāti bija vienisprātis, ka demogrāfiskā situācija “ir graujoša un prognozes pesimistiskas: dzimstība sarūk, mirstība joprojām pārsniedz dzimstības līmeni, emigrācija palielinās. Turpinoties šai tendencei, iedzīvotāju skaits Latvijā 2150.gadā varētu nesasniegt pat dažus simtus tūkstošus.”

Deputāti sprieduši, – lai varētu izvirzīt konkrētus mērķus situācijas uzlabošanai, jāapkopo informācija par risinājumiem citās Eiropas valstīs, piemēram, Īslandē, Ungārijā, Slovēnijā un Igaunijā.

Apakškomisija vienojās uzklausīt demogrāfijas ekspertus un iepazīties ar atbildīgo ministriju datiem par demogrāfisko situāciju un risinājumiem Latvijā un ārvalstīs. Deputāti bija vienisprātis, ka jautājums jāskata arī sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām.

Šobrīd apakškomisijā strādā deviņi deputāti, taču vēlmi piedalīties apakškomisijā pieteikuši vēl 14 deputāti, tādējādi Demogrāfijas politikas apakškomisija varētu kļūt par skaitliski lielāko Saeimā. Paredzēts, ka apakškomisijas pilns sastāvs tiks apstiprināts nākamnedēļ. Līdz šim visplašāk pārstāvā bija Saeimas Eiropas lietu komisija, kurā strādā 19 deputāti.

 

Komentāri (52)

bebiekste 05.04.2011. 15.50

Es konstatēju, ka deputātu darbība ir bijusi graujoša Latvijas demogrāfijai.

+45
-2
Atbildēt

1

    varbūt ka tā > bebiekste 06.04.2011. 08.44

    es gan konstatēju, ka Vienotības līdzšinējā darbība ir bijusi graujoša uz Latvijas nāciju un demogrāfisko situāciju kopumā. Tuvākājā laikā grasās noņemt pabalstus jeb 35 miljonus ietaupīt uz bērnu pabalsta rēķina

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

mary75 05.04.2011. 15.53

Izskatās pēc kārtējā teātra ar histērijas elementiem, kaut kā neticu, ka šie te “tautas kalpi”, kuru vairākums Saeimā ir korumpēts un strādā savu īpašnieku un saimnieku, nevis tautas interesēs, grib un ir ko spējīgi izdarīt tautas labā.
Ja gribētu – nevajadzētu ilgi domāt, vienkārši, nebalsot pēc saimnieka komandas, nevēlēt muižnieces Satvesmes tiesā un līdzīgos citās iestādēs,nebalsot saimnieku, bet gan tautas interesēs, utt., utjp., tas ļautu pavairot gan tautas ticību savai valstij, tātad arī uzlabotu dzimstību, gan attīstītu ekonomiku, gan mazinātu aizbraukšanu, jo taoisni šo te nopirkto klaunu dēļ, kas tagad milzīgi tēlo, cik ļoti norūpējušies par šo valsti, cilvēki atturas dzemdēt bērnus un brauc projām, nav ticība, ka ar tik pērkamu Saeimas vairākumu šai valstī ir nākotne.

+31
-2
Atbildēt

5

    Roberts Gūtšmits > mary75 05.04.2011. 17.22

    >> dzeris

    Kā man patīk šis tavas vaimanas par to, ka (citēju) „”tautas kalpi”, kuru vairākums Saeimā ir korumpēts” …

    Ņemot vērā, ka:
    1. Saeima par kādiem 60% ir jaunā sastāvā;
    2. Vienotībai Saeimā ir vislielākā pārstāvniecība kāda jebkad bijusi;
    3. Sorozītiem – arī – vislielākā pārstāvniecība kāda jebkad bijusi;
    4. Vienotībai kopā ar koalīcijas partneriem ir vairākums;
    5. Un toties „vecajiem zagļiem” – vismazākā … i pārstāvniecība, i frakcija kopš neatkarības atjaunošanas – tik vien kā 8 vietiņas ….
    … secinājums ir, ka šī Saeimas korumpētības garants un sekas ir kā reize šī Vienotības un sorozītu lielā klātbūtne tajā !! … :)))

    +4
    -21
    Atbildēt

    0

    Guncītis > mary75 05.04.2011. 19.26

    tad kad viņš stipendēja deputātus un prihvatizēja ventspils naftu un latvijas kuģniecību, tad gan viņam vara bija lielāka. Tagad viņš ir aizejošā pagātne – slims un uz apsūdzēto sola.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > mary75 05.04.2011. 19.34

    Nebija gan tad lielāka.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > mary75 05.04.2011. 18.35

    Neizliecies jau nu par muļķi. Lembergam tāda vara kā tagad vēl nekad nav bijusi.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 05.04.2011. 21.03

    Un kāpēc šai komisijā nevarētu būt arī V deputāti?
    Labi vēl, ka visa Saeima nesastāv no PLL, ZZS un SC, ir kaut kas arī puslīdz normāls, kaut arī ne ideāls, bet ideāli jau dabā neeksistē.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

Agnese Lûse 05.04.2011. 17.31

2011.04.05 Deputāti konstatē, ka demogrāfiskā situācija ir graujoša..
Tad rodas jautājums uz kuras planētas visus šos gadus dzīvoja šie deputāti,jeb nolaiduši tonētos stiklus savos limuzīnos,lai paskatītos,ka tā tauta vēl dzīvo..?
Pilnīgi pretīgi skatīties uz so cirku !

+23
-1
Atbildēt

1

    ievuliitis > Agnese Lûse 05.04.2011. 18.41

    Šķēles kungs arī agrāk reizi pa reizei ir nolaidis tonētos stiklus. Iepriekšējo reizi bija pamanījis joslā pa labi braucam blondīni džipā un joslā pa kreisi -arī blondīni džipā. Jau toreiz viņam likās, ka kaut kas nav kārtībā. Pagāja gads un saprata, kur problēma. Vēl pēc gada atradīs risinājumu – “Kas ir, tas ir! Kas nav, tas nav!”
    Bet darbības imitācija un troksnis no tās imitācijas lielum liels.
    Kad tad nebija pretīgi? Pretīgi un liekulīgi bija vienmēr. Tikai mēs – lētticīgie to ne uzreiz sapratām.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu