Latvija pārskaitīs Japānai 100 000 latu • IR.lv

Latvija pārskaitīs Japānai 100 000 latu

28
Indra Sprance

No Japānas evakuēs Latvijas vēstniecības darbinieku tuviniekus

Valdība otrdien slēgtā sēdē nolēma sniegt palīdzību Japānai 100 000 latu apmērā, žurnālistus pēc valdības sēdes informēja ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (PS, “Vienotība”).

Kā norādīja Kristovskis, nauda tiks piešķirta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Sarunā ar Japānas vēstnieku Latvijas puse noskaidrojusi, ka Japānai vislabāk palīdzību sniegt, pārskaitot naudu. Savukārt gadījumā, ja Japānai būs nepieciešama arī ugunsdzēsēju vai citu speciālistu palīdzība, šis jautājums tiks pārrunāts. “Pašlaik Japānas bruņoties spēki tiek galā ar saviem resursiem, ” sacīja Kristovskis.

Latvijas Ārlietu ministrija šobrīd arī izskata iespēju evakuēt no Japānas Latvijas vēstniecības darbinieku tuviniekus, paši vēstniecības darbinieki gan pagaidām turpinās darbu. “Vēstniecība strādā 24 stundas diennaktī un visiem Latvijas iedzīvotājiem tiek sniegta palīdzība, ” sacīja Kristovskis.

 

Komentāri (28)

mary75 15.03.2011. 14.48

Kapēc, pēc principa, cik katrs var, tik iedod, svarīgs žests.
Bagāta ta bagāta, bet tagad tiem zaudējumi simtos miļjardu, palīdzība tāpat vajadzīga.
Es gan domāju, varēja, vismaz, miļjonu, 100000 patiešām pamaz.

Pāvels – mūsu “izglītības bizness” to naudu sazāģēs un iztērēs bezjēdzīgi, tā sfēra arī tāda barotne daudziem uz valsts rēķina, japāņi to, vismaz, nenozags, un kādiem cilvēkiem tā nauda palīdzēs.

+19
0
Atbildēt

0

Helmuts 15.03.2011. 15.33

Labs zjests. Summa maza,bet sheit vairak tas ir simboliski, jo musu gadijuma neko citu ari nevaretu izdarit. Un ja ari varetu, liela dalja nesaprastu!

+13
0
Atbildēt

0

Kristaps_ 15.03.2011. 16.19

pareizi. Simboliskam žestam arī ir nozīme. Bez tam, tur daudziem elementāri nav ko ēst, baisi tur ira.

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu