Dombrovskis: ministru maiņa netiek plānota • IR.lv

Dombrovskis: ministru maiņa netiek plānota

66
Foto: Ieva Cika, LETA
Indra Sprance

Daļa “Vienotības” biedru aicina premjeru viest izmaiņas valdības sastāvā

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) valde pauž stingru atbalstu ZZS ministriem un kategoriski noraida neoficiāli izskanējušu informāciju par iespējamu ministru nomaiņu premjera Valda Dombrovska (JL, “Vienotība”) valdībā.” Ja kāds taisās šādu soli sper bez kāda pamata, tad tas var beigties ar “smagām sekām”, ” pēc ZZS valdes sēdes uzsvēra frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Savukārt premjers Valdis Dombrovskis šodien uzsvēra, ka nekāda ministru maiņa netiek plānota.

Kā norādīja Brigmanis, gan izglītības un zinātnes ministram Rolandam Brokam(ZZS), gan satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS) “reitings ir labāks par abolūtu vairākumu no “Vienotības” ministriem, tad, pirmkārt, tur jāmeklē iespējas ko mainīt.”

Pēc Brigmaņa domām, jautājums, cik labi strādā šī valdība, ir premjera ziņā. “Es tik varu pateikt to, ka mūsu ministri strādā labi, ” sacīja Brigmanis.

 

Viņš arī aicināja nevispārināt valdības darba novērtējumu. “Es domāju, ka pie tiem krīzes apstākļiem, kuros valdība strādā, tas ir vēl labi, ka tā. Bet tā, kopumā ņemot, situācija, protams, nav vienkārša, “ sacīja Brigmanis.

 

Viņš uzsvēra, – “ja mēs paši redzēsim, ka kāds no mūsu ministriem nevilks, mēs, protams, paši rosināsim kādas izmaiņas, bet šobrīd mēs uzskatām, ka mūsu ministri strādā pozitīvi.“ Savukārt koalīcijas partnerim, ja tam būs vēlme mainīt savus ministrus, ZZS nevarot nekā liegt.

 

“Valdībā nekāda ministru maiņa netiek plānota, “šodien žurnālistiem uzsvēra premjers Valdis Dombrovskis, norādot, ka “te, acīmredzot, sistemātiski tiek izplatītas baumas, lai destabilizētu situāciju.“

Uz jautājumu, vai premjers izjūt atbalstu paša pārstāvētajā apvienībā “Vienotība” un vai gadījumā nav tā, ka paša biedri izsaka domas par to, ka vajadzētu nomainīt atsevišķus ministrus, Dombrovskis atbildēja īsi: “Šis jautājums nav darba kārtībā, arī “Vienotībā” šāds jautājums nav skatīts. “

Savukārt par sliktajiem ministru reitingiem Dombrovskis sacīja, ka “katrs gadījums ir jāvērtē atsevišķi, bet, ja kopumā valdībai nākas pieņemt nepopulārus lēmumus, piemēram, attiecībā uz budžeta samazināšanu, tad tas atspoguļojas uz reitingiem. “

 

Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka liela neapmierinātība ar valdības darbu ir arī atsevišķos “Vienotības” politiķos Saeimā, kas stingri uzstāj, lai premjers pārskata šīs valdības darbu un veic atsevišķu ministru nomaiņu, pretējā gadījumā – tā turpinot, rudenī šī valdība nonāktu opozīcijā, jo sabiedriskās domas aptaujas liecina par strauju reitingu krittumu. Tiesa, premjers vēl pagājušā nedēļā apgalvoja, ka valdībā, neskatoties uz problēmām, darbs rit uz priekšu un nekādas izmaiņas nav nepieciešamas.

 

Komentāri (66)

mary75 14.03.2011. 15.44

Tas ir pilnīgākais murgs un ārprāts, 20 gadus pēc neatkarības Latvijā visu diktē bijušie kompartijas sekretāri un smagos noziegumos apsūdzētais.
Ja labkl. ministre no ZZS laikā, kad socialā bužeta deficīsts sasniedz simtiem miļjobnus un turpina augt katru mēnesi ģeometriskā progresijā var paziņot, ka viņu neintersē, ko tur domā finanšu ministrijā, viņa Finanšu ministrijai nepakļaujas, tad tas ir “labi strādā”?
Cik tad ilgi Latvijai aizdos naudu noēšanai, un ar ko tas beigsies?
Un tādā līmenī praktiski visu ZZS ministru spriestspējas.
Un atkal kārtējie draudi, tā vietā, lai domātu konstruktīvi, nu vienkārši vemt gribās lūrot uz to Brigmaņa trulo un pašapmierināto purnu.
Lemberga kvaukšķis iemācījies riet, citu neko iemācīties nav spējīgs.

No otras puses – kā var nesaprast, ka Dombrovskis bez Lemberga piekrišanas nevienu ZZS ministru nevar nomainīt, priekš kam tādi tukši un nereāli aicinājumi, kādā pasaulē dzīvo tie cilvēki, kas tā vienkārši aicina Dombrovski to izdarīt?
Tad par to jārunā ar ZZS īpašnieku, un ne jau personālijas tur ko nosaka, bez Lemberga piekrišanas neviens ministrs no ZZS neko radikālu nedarīs.

+24
-1
Atbildēt

14

    Roberts Gūtšmits > mary75 14.03.2011. 16.16

    >> dzeris

    +++ bijušie kompartijas sekretāri un smagos noziegumos apsūdzētais.+++
    Tu ar to ēlerti domāji?
    Tad pilnībā pievienojos !!! … :)))

    0
    -14
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > mary75 14.03.2011. 16.44

    >> dzeris

    http://www.apollo.lv/portal/news/articles/155827
    Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, KNAB valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļa 2008.gada novembrī Ēlerti saukusi pie administratīvās atbildības par likuma par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā pārkāpumiem, uzliekot viņai naudas sodu 50 latu apmērā.

    Ēlerte šo KNAB struktūrvienības izdoto administratīvo aktu pārsūdzējusi KNAB priekšniekam, kurš lēmumu atstājis negrozītu. Pēc tam Ēlerte vērsusies tiesā, kas 22.aprīlī pieņēma lēmumu par pieteikuma pieņemšanu un lietas ierosināšanu.

    KNAB uzskata, ka Ēlerte, būdama Latvijas Kultūrkapitāla fonda padomes locekle, bija valsts amatpersona, līdz ar to uz viņu attiecināmas jau iepriekšminētā likuma normas. Ēlerte kopš 2006.gada 30.augusta esot savienojusi amatus virknē dažādu fondu un uzņēmumu.
    Reklāma

    Ēlerte bijusi valdes locekle fondā «Dienas gada balva kultūrā», valdes locekle nodibinājumā «Dienas nākotnes fonds», valdes locekle SIA «Laikraksts «Diena”», valdes locekle SIA «Reģionālā prese «Diena”», valdes locekle AS «Diena» un galvenā redaktore SIA «Laikraksta «Diena”». No 2007.gada 1.februāra līdz 2008.gada 31.janvārim Ēlerte arī slēgusi uzņēmuma līgumu ar valsts aģentūru «Nacionālais kino centrs».

    Birojs Ēlerti saucis pie administratīvās atbildības saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.30.pantu – par likumā noteikto komercdarbības, valsts amatpersonas amata savienošanas, pārstāvības, ienākumu gūšanas ierobežojumu vai tādu ierobežojumu pārkāpšanu, kuri noteikti attiecībā uz rīcību ar valsts vai pašvaldības mantu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā. Minētais pants paredz uzlikt naudas sodu valsts amatpersonai no 50 līdz 250 latiem, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus vai bez tā.

    +++++++++++++++++
    Pievērs uzmanību pēdējam teikumam. Ja tiesa būtu pieņēmusi apstiprinošu lēmumu, tad ēlerte šobrīd nevarētu ieņetm Kultūras ministres amatu, vai ne?
    Un tagad mini trīs reizes – kā visa tā “godīgās un principiālās” ēlertes šmuce ar Knab beidzās … :))))

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    modriss > mary75 14.03.2011. 16.37

    ->dzeris49
    Bet velns parāvis, lasu un brīnos kādā līmenī īsti ir arī V atbalstītāju spriestspēja? Vai neuzdod vēlamo par esošo? Valdiņam jau tikpat apmierināts ģīmītis kā Brigmanim. Un iznāk, ka ģeniālākā pēdējā brīža ideja (laikam sauks par strukturālo reformu) ir pensiju lineāra nogriešana par 10%!? Tajā pat laikā neko nepiemin, ka no tā paša sociālā budžeta citās izdevumu sadaļās tiek izsūknētas vēl lielākas summas nekā iztērētas pensiju izmaksām.
    Savukārt runājot par ministru izmaiņām der padomāt vai visi V ministri ir īstajās vietās. Vai arī to piesaisti krēsliem diktē Lembergs?

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > mary75 15.03.2011. 07.36

    > Maxss

    Kurmi, tu esi sajaucis adreses. Tavējie tusē delfos un diena.lv.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    modriss > mary75 15.03.2011. 08.59

    ->otra puse
    Pie mums demokrātija. Tā, ka kur vēlos tur arī tusēju. Ja nepatīk, tad aizraksti Ločmelei un Raudsepam, lai pasūta pie igauņiem jaunu portāla versiju, kurā atļautu komentārus pievienot tikai autentificējoties ar “svētās trīsvienības” biedru kartēm :))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    modriss > mary75 15.03.2011. 09.09

    ->ariza
    Un kā ar tavām prāta spējām?
    Vai tad nemani, ka Dombrovskis&co šim tikai piepalīdz uzsāktajā procesā? Bet vesels bars savos izteikumos tikai slavina šo procesu. Tas viss atgādina reliģisku fanātiķu nevis reāli domājošu cilvēku kopu

    0
    0
    Atbildēt

    0

    modriss > mary75 14.03.2011. 19.38

    Sorry, bet iespaids, ka daļai smadzenes izskalotas arī pretējā virzienā, arvien pastiprinās… Neko vairāk par lineāro griešanu jūsējā V tā arī nespēj piedāvāt. Nezinu kādā sabiedrībā tās fani apgrozās un kur redz un izjūt LR ekonomisko augšupeju.
    Reālās dzīves sarunās arvien biežāk vēlme doties prom no šīs izskan pat no cilvēkiem, kas iepriekš šādu domu nepieļāva. Izskan arī visai skumji joki par reālistisko un fantastisko valsts sakārtošanas scenārijiem: fantastiskais – sakārtojam paši, pateicoties valdošo viedajiem lēmumiem; reālistiskais – atlido citplanētieši un visu sakārto. Tā ka nezinu, kur saskatāt pozitīvo virzību, ja vien atrodaties LR un racionāli spriežat par notiekošo…

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    shots > mary75 14.03.2011. 22.42

    tu debils esi? Ko ir izdarījis Lembergs? Noracis 20 gadus no mūsdienu zelta paaudzes. nesalīdzini 50 LVL ar 1 000 000 000 USD

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > mary75 14.03.2011. 15.56

    Dzeri, labrīt, komuņagas ir bijuši pie teikšanas visus šos gadus tikai dažādos līmeņos un zem ”pragmātiķu” vai attīstītāju maskām, tēlojot cēlus Latvijas draugus…Par to atbildību – nav jau arī V bez vainas, pirmkārt varēja kādu reformējamo ministriju paņemt sev un veikt tās reformas, otrkārt varēja neuzmest VL! valdības veidošanas procesā un domājams būtu viens profesionāls ministrs vairāk un treškārt arī V ministri, vismaz daži, ir nekam nederīgi ar Kamparu un viņa elektrošoku sākot un Pabrika lielo muti beidzot ! Par pašu soc. budžetu runājot ir jāmeklē visas iespējas ietaupīt, sākot jau no administratīvām izmaksām un strādājošiem pensionāriem un dažādiem pabalstiem(pēdējais iespējams sākoties uzlabojumiem) nevis ar nobērt, ka vairāk par 10% jau neņemsim(ziņa ātri pazuda no portāliem) – ja V šādi turpinās,tad ņemot vērā pieaugošo inflāciju, tā sevi noraks !

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 14.03.2011. 16.44

    Jā, arī V visi nav īstajās vietās, Kristovskis noteikti nē, un, iespējams, arī Kampars, bet, viena lieta ir dažu cilvēku ambīcijas un kļūdas, pavisam cita lieta ir tīša sabotāža.
    Par tiem 10% no pensijām – nu nevajadzēja tagad runāt, varbūt par to, bet, citas izejas jau nebūs, agri vai vēlu dabūs to izdarīt.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 14.03.2011. 16.53

    Jā, maita tā Ēlerte, nošaut viņu par maz, Lembergs salīdzinot ar viņu, pilnīgākais enģelis.

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 14.03.2011. 16.05

    …dzeri…vai tad neredzi, ka ZZS ar Gustiņu un mazo vīreli priekšgalā spēlē uz publiku?…viņiem vajag veidot sabiedrisko domu, ka ir īstenie tautas aizstāvji…jo tad, kad metīsies kopā ar SC un PLL, lai tautai tas nebūtu tik sāpīgi…viņi demonstrē, ka ir noteicošie, bez viņiem nekas nav iespējams…viņi rada maldīgu priekšstatu, ka arī tajā koalīcijā būs diriģenti…tikai nav pateikuši, kur tie rīt uz pusdienlaiku dabūs naudu….kaut, nu, cilvēkiem prāta pietiktu!…

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 14.03.2011. 16.23

    Nesaku, ka V bez vainas, bet, tas, ko tagad dara ZZS, ir vienkārši noziegums, tikko ka sāk atveseļoties ekonomika, paceļ kredītr., utt., un viņi dara visu, lai Latviju atgrūstu situācijā, kādā tā bija pirms pāris gadiem.
    Tā ir vistīrākā sabotāža, ko dara Lembergs ar to savu šestjorku baru un neticu, ka Lembergs to nesaprot, viņam galvenais nezaudēt politisko varu, kas notiek ar valsti un cilvēkiem, pilnīgi vienalga, pat izdevīgi, ja būs slikti – visu vainu uzgrūdīs V, aizdevējiem, Sorosam, zviedriem, utt., kā jebkurš populist, un sevi pozicionēs kā glābējus, Zanei taisnība.
    Un liela daļa tautas viņam ticēs un turpinās viņu pielūgt, jo izskatās, ka ir mums ap 50%, kas neko mācīties nav spējīgi, nemaz jau nerunājot par kādu tur loģisku spriešanu.

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 14.03.2011. 16.24

    Kurmītis – kādos noziegumos ir apsūdzēta Ēlerte?

    +14
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 14.03.2011. 14.48

No Brigmaņa tie pastāvīgie draudi nāk kā no pārpilnības raga. Neko konstruktīvāku par tiem viņs nemaz neprot pateikt, ja nu vienīgi Puzes lielais viņa priekšnieks ar saviem advokātiem ko sacer un viņam pasviež nolasīšanai.

+22
-2
Atbildēt

0

sallukass 14.03.2011. 14.52

Smieklīgs Brigmanis. Pie krīzes šūpuļa stāvēja ZZS ar abiem Š. Īsa atmiņa. Pie viņa intervijām P.S. vajadzētu pievienot arhīvu materiālus.

+21
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu