Rīgā koncertēs "Camouflage" • IR.lv

Rīgā koncertēs "Camouflage"

27

8.maijā Rīgā ar koncertu "Sapņu fabrikā" viesosies vācu sintpopa trio "Camouflage".

"Camouflage" iepriekš Rīgā ar koncertu uzstājās pirms pieciem gadiem 2006.gadā, ziņo LETA.

Grupas "Camouflage" darbība sākās 1983.gadā, kad Vācijas pilsētā Bītigheimā vienaudži – Markuss Meins, Haiko Maile un Olivers Kreisigs – satikās, lai eksperimentētu ar sintezatoriem un izpētītu elektroniskās mūzikas iespējas.

Viena no pirmajām idejām – dziesma "The Great Commandment" – kļuva par grupas kvalitātes zīmi, un 1987.gadā izdotais debijas albums "Voices and Images" ātri pārvērta "Camouflage" no nepazīstamas grupiņas pasaulslavenā apvienībā.

Divus gadus vēlāk grupas iznākušais singls "Love Is A Shield" kļuva par vēl vienu nezūdošu vērtību popmūzikas vēsturē, sasniedzot ievērojamus panākumus un noturoties vairāku valstu topos gandrīz gadu. Arī otrs trio albums "Methods Of Silence" bija veiksmīgs, un pēc tā iznākšanas trio devās plašās koncertturnejās.

1990.gadā grupu atstāja Kreisigs, bet Maile un Meins turpināja radošos meklējumus divatā, 1991.gadā izdodot albumu "Meanwhile" un 1993.gadā – "Bodega Bohemia". Divus gadus vēlāk iznākušais "Spice Crackers", kas bija instrumentālāks un elektroniskāks albums, jau vairāk attālinājās no grupas sākotnējā skanējuma. Nosprieduši, ka tas ir īstais brīdis radošai pauzei, abi mūziķi uz laiku šķīrās.

1997.gadā "Camouflage" atsāka darbību oriģinālajā sastāvā ar Kreisigu, un kopš tā laika iznākuši vēl divi labākajās sintpopa tradīcijās balstīti albumi – 2003.gadā tika izdots albums "Sensor", bet 2006.gadā tika izdots albums "Relocated", kā arī izdotas vairākas dziesmu izlases un koncerta DVD.

Grupa "Camouflage", kuru mūzikas kritiķi uzskata par vienu no sintpopa un jaunā viļņa tradīciju iedibinātājiem Eiropas mūzikā, uz "Sapņu fabrikas" skatuves izpildīs gan savas visu laiku populārākās dziesmas, gan vairākas jaunas kompozīcijas. Grupa ir slavena ar lielisko koncertu enerģētiku un neviltoti pozitīvo emociju apmaiņu, kontaktējoties ar publiku.

Biļetes uz koncertu jau tagad ir iespējams iegādāties visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā "www.bilesuserviss.lv".

 

Komentāri (27)

Jānis Puriņš 23.02.2011. 21.24

Love is a shield – to nevar aizmirst!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu