Notiek dīķa hokeja čempionāts • IR.lv

Notiek dīķa hokeja čempionāts

11
Red Bull Content Pool

Šodien Saldū amatieru hokejisti sacenšas otrajā kārtā

Šodien uz Saldus ezera ledus norisināsies Red Bull Open Ice dīķa hokeja čempionāta otrā kārta. Pavisam čempionātā trīs divīzijās piedalās 96 komandas, no kurām 16. tiksies fināla spēlē 20.februāri uz AB dambja.

Spēles dīķi tika izvēlēti internetā, balsojuma rezultātā. Komandas spēlētāji organizē paši, piesakot tās čempionātam. Pieteikšanās uz Rietumu un Austrumu divīzijām jau ir beigusies, taču uz spēlēm Rīgas divīzijā var pieteikties līdz šodienas, 12.februāra plkst. 23.59. Kā atzīmē Red Bull Latvija komunikāciju menedžere Lana Daniela, pieredze rāda, ka uz spēlēm neierodas līdz pat trešdaļai reģistrējušos, tāpēc pat tiem, kas pieteikušies pēdējā brīdī kā rezervisti, ir izredzes tikt uz laukuma.

Dīķa hokeja čempionātā spēlē tikai neprofesionāli hokejisti no 16 gadu vecuma. Spēlētāji ar derīgām Latvijas Hokeja federācijas (LHF) licencēm netiek pielaisti. Kā obligāta prasība ir ķivere, elkoņu un ceļu sargi un cimdi. Komandā ir četri spēlētāji un viens rezervists, vārtu sarga nav, jo vārtu vietā ir neliela kārba.

"Latvija ir hokeja lielvalsts", saka hokeja komandas Dinamo tehniskais direktors. "Tas, ka Latvijas hokeja amatieri ir traki un aktīvi, tas nevienam vairs nav jāpierāda, jo mākslīgā ledus haļļu noslogojums ir tāds, ka pirmie uz ledus nāk īsi pirms septiņiem rītā un pēdējie pēc nakts hokeja nodarbībām ledus halles pamet pēc vieniem naktī. (…) Latvijā sevi uz ledus grib pierādīt un parādīt pilnīgi visi, kuriem kājās ir slidas. Un izpildīt filigrānos Aleksandra Ņizivija meistarstiķus brīvā dabā uz dīķiem mēģina katru reizi, kad kāpj uz ledus."

Skatītāju uz spēlēm ierodas pēc savas iniciatīvas, maksa par hokeja vērošanu netiek prasīta.

 

Komentāri (11)

photocom 12.02.2011. 15.04

Tieši tā un kur tad sākās hokejs
kad nebija ne sporta pils ņe arena ne volvo inbox halles
tik uz ezera –
lāpsta rokā tīŗam ledu
vārtus paši no šāļu
malkas un tīklu no zvejniekiem
atceros arī basis vienu gadu
akšens bija Kolkas jūrmalā street bōl
grozi salikti plikām kājām
pa viļņiem un sambo karatē pielietošanu
jautri
pie dabas ziemā vasarā

+6
-1
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 12.02.2011. 14.52

Nesaprotu, par ko te viens otrs šūmējas. Nu, sanāk kopā čaļi, uzmet pa to bundžu, kas viņiem kastes vietā. Kas tur slikts? Citi mētā basi, citi voleju, vēl citi tenisu un neviens stulbenis nebrīnas…

+5
-1
Atbildēt

0

andrejs 13.07.2017. 12.35

Ir tikai komunistu nomenklatūras un nu jau viņu izaudzināto komjauniešu komersantu naudas ideja savām vajadzībām

—————–

netika veikta DDD, tagad mēs redzam rezultātu.

Kad tauta, kā aunu bars, paklausot Dienas propagandai, 1993. gadā devās balsot par komunistiem Gorbunovu, Daudišu, Ķezberu u.c., uzreiz bija skaidrs, ka mūs nekāda spožā nākotne negaida. Tolaik iebridām purvā, no kura joprojām nevaram izkļūt.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu