Par tiesnešu atpūtu darba laikā rosinās disciplinārlietu • IR.lv

Par tiesnešu atpūtu darba laikā rosinās disciplinārlietu

10
Andrejs Strokins, F64

Paskaidrojumos Tieslietu ministrs nav saskatījis attaisnojošus iemeslus

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība") uzdevis sagatavot dokumentus disciplinārlietas ierosināšanai pret divām Ogres rajona tiesas tiesnesēm saistībā ar braucienu uz Tenerifi it kā darba laikā, vēsta aģentūra BNS.

Jau ziņots, ka raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Ogres rajona tiesas priekšsēdētāja Maija Vētra un tiesnese Ināra Cupika bija pieteikušas doties atvaļinājumā 6.decembrī un saņēmušas attiecīgu Tiesu administrācijas atļauju, taču jau trīs dienas pirms tam – 3.decembrī, kad abām vēl bija darbadiena, viņas Ogrē vairs sastapt nevarēja. Atgriezties no brīvdienām viņas plānoja dienu pēc atvaļinājuma beigām.

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs no abām tiesnesēm saņēmis paskaidrojumus, taču tajos nesaskatīja attaisnojošus iemeslus, tāpēc uzdevis sagatavot dokumentus disciplinārlietas ierosināšanai.

Kad disciplinārlietas būs ierosinātas, tās būs jāvērtē tiesnešu disciplinārkolēģijā. Tiesnesēm kā sodu var uzlikt piezīmi, rājienu, vai arī amatalgas samazināšanu uz laiku līdz gadam, ieturot līdz 20 procentiem no algas.

Augstākās tiesas mājaslapā atrodamie dati liecina, ka 2010.gadā izskatītas sešas disciplinārlietas – trim tiesnešiem piemēroti disciplinārsodi, pret atlikušajiem lietas izbeigtas.

Komentāri (10)

mary75 22.12.2010. 12.54

Un kāpēc gan tiesnešiem nokavēt vienu darbadienu nav nekas?
Uz tiem likumi neattiecas?
Pašiem tiesnešiem ar to pašattīrīšanos un paškontroli diez kā neiet.
Tiesneši nebūt nav kāda neaizskarama kasta, cik zinu, dažās valstīs tiesnešiem, kam problēmas ar etiku vai kuri iznes šaubīgus lēmumus, aizdomīgus uz korupciju, vienkārši nedod nozīmīgas lietas, lieto provokācijas metodes, utt.
Kontrole nepieciešama visur, uz godaprātu vien paļauties nevar.

+5
-1
Atbildēt

1

    Pēteris Orinskis > mary75 22.12.2010. 12.57

    Tiesnešiem nokavēt vienu darba dienu ir tas pats, kas jebkuram citam nokavēt vienu darba dienu. Ja labs darbinieks, nav problēmu – atstrādās. Ja švaks un pedantiski kontrolējams, tad labāk ātrāk tikt no tāda vaļā…..

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Pēteris Orinskis 22.12.2010. 12.54

Protams, katrs cilvēks un katrs gadījums ir individuāls. Bet tīri no darba viedokļa – ja tad, kad darba devējam to vajag, strādāju naktīs un brīvdienās bez papildus samaksas un brīvdienām, tad laikā, kad man to vajag, manuprāt ir tikai normāli, ka darba devējs iedod “neoficiālu brīvdienu”…. Taisnības labad gan jāatzīst, ka tiesnešiem grūtāk noteikt darba devēju….. :)

+3
0
Atbildēt

0

anete_raugule 22.12.2010. 23.02

Nu, parastam darbiniekam šādu lietu varētu piedot – atstrādās, kad būs jāsarauj. Bet ja atceras, cik stingri tiesneši turējās pie likuma burta gadījumā, kad bija runa par viņu algu paaugstināšanu, tad tādu pat konsekvenci varētu rādīt arī citās jomās ;)

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu