Latvijas pilsoni notiesā par dalību "Arctic Sea" nolaupīšanā • IR.lv

Latvijas pilsoni notiesā par dalību "Arctic Sea" nolaupīšanā

18
AFP/LETA

“Arctic Sea” ar 15 Krievijas pilsoņu apkalpi tika nolaupīts pērnā gada jūlijā Baltijas jūrā

Latvijas pilsonim Sergejam Demčenko par piedalīšanos kravas kuģa "Arctic Sea" nolaupīšanā Maskavas pilsētas tiesa piespriedusi trīs gadu cietumsodu stingrā režīma kolonijā. 37 gadus vecais Demčenko tika atzīts par vainīgu pirātismā, ziņo “Interfax”.

Demčenko savu vainu atzina un sadarbojās ar izmeklētājiem, tādēļ prokurors lūdza tiesu piespriest mazāku soda mēru nekā paredz likums. Prokurors prasīja četrus gadus ieslodzījuma, taču tiesa lēma par mazāku sodu. Likums par šādu nodarījumu paredz 10 – 15 gadus ieslodzījuma.

Šogad jūnijā tika notiesāts arī Latvijas nepilsonis Dmitrijs Savins par piedalīšanos kuģa nolaupīšanā. Viņam tiesa piesprieda septiņu gadu ieslodzījuma stingra režīma kolonijā, atgādina BNS.

“Arctic Sea” ar 15 Krievijas pilsoņu apkalpi tika nolaupīts pērnā gada jūlijā Baltijas jūrā, Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos. Kravas kuģi, kas bija pazudis un pēc tam tika atrasts Atlantijas okeānā, bija nolaupījusi astoņu cilvēku grupa, kas 17.augustā tika aizturēta militārā operācijā starptautiskajos ūdeņos pie Kaboverdes.

Pēc oficiālām ziņām, kuģis uz Alžīriju veda zāģmateriālu kravu, tomēr medijos vairākkārt izskanējuši minējumi, ka kuģī, iespējams, bijusi kāda slepena krava, piemēram, ieroči. Krievijas amatpersonas vairākkārt noliedza Lielbritānijas laikraksta "Sunday Times" ziņoto, ka uz pirātu nolaupītā kuģa "Arctic Sea" atradusies slepena pretgaisa aizsardzības raķešu S-300 krava, kas bijusi domāta Irānai.

Komentāri (18)

Ēriks 30.11.2014. 20.52

Jā,ES institūcijas ir nodarbinātas ar tādu noteikumu izstrādi,kas neņem vērā atsevišķas tautas, un ir pat tām atklāti kaitīgi.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu