Atrastas trīs pazudušo makšķernieku mirstīgās atliekas • IR.lv

Atrastas trīs pazudušo makšķernieku mirstīgās atliekas

34
Gatis Dieziņš, LETA

Meklēšanas darbos Sedas purva teritorijā bija ļoti sarežģīti

Līdz svētdienas pēcpusdienai Sedas tīreļa dīķī tika atrasti visu trīs pazudušo makšķernieka mirstīgās atliekas, vēsta BNS. Makšķernieku purva ūdeņos izdevies atrast ar ķekšu palīdzību, pārmeklējot purvaino apkārtni.

Portāls "Ziemeļlatvija.lv" raksta, ka svētdien tika pārmeklēta purva ūdenskrātuves gultne aptuveni 0,5 hektāru platībā. No nelaimes vietas līdz krastam bija 300 metri. Aukstā ūdens dēļ makšķerniekiem praktiski nebija iespēju sasniegt sauszemi. Ūdens tilpnes dziļums nelaimes vietā ir no 2,5 līdz 3,5 metriem. Gultne klāta ar krūmājiem, kas tur auguši pirms uzpludināšanas. Pirmos divus noslīkušos ūdenslīdēji atrada tuvu vienu otram, trešais vīrietis atrasts nedaudz tālāk, vēsta portāls.

Kopā pazudušo makšķernieku meklēšanā piedalījās vairāk nekā 20 ūdenslīdēji, vairākas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes brigādes, arī sertificēti brīvprātīgie ūdenslīdēji, kas nav aktīvajā dienestā.

VUGD preses sekretāre Inga Vetere sacīja, ka meklēšanas darbi notika ļoti sarežģītos apstākļos, redzamība zem ūdens ir ļoti slikta, "meklēšana praktiski notiek tikai uz tausti".

Jau ziņots, ks sestdien tika atrasti, iespējams, vīriešiem piederoši makšķerēšanas piederumi.

Sestdien izdevās atrast laivas motoru. Ar magnētiskā eholota palīdzību atrastas vairākas, iespējams, pazudušo makšķernieku lietas – divi spiningi, kaste ar makšķerēšanas piederumiem, laivas motors.

Meklēšana tika sākta jau 17.novembra vakarā.

Kā informē Valkas apkaimes portāls "Ziemeļlatvija", Sedas tīrelī un dīķos makšķerēt devās un pazuda makšķernieki Vladislavs Pormeisters, Agris Meļķis un Brunis Kazaks. "Krastā tika atrasta jaka, kas, loģiski spriežot, novilkta atrodoties ūdenī. Ir arī airi, bet ne makšķernieku, ne laivas nav. Tuvinieki cer un tic, – kamēr nav atrasta laiva, ir cerība, ka viņi ir iemaldījušies plašajā Sedas purva teritorijā, un ir jāmeklē," rakstīja portāls.

 

Komentāri (34)

raimonds_bossltd 21.11.2010. 19.07

to Bet
Laikam jau tās vecenes neprot nekādi tos večus ieinteresēt sēdēt pie saviem sāniem.

+2
-1
Atbildēt

0

Māra Kondrāte 22.11.2010. 18.00

aizveraties visi!!! normāli puiši un normālas kundzes viņiem! jums ka tikai ar savu garo meli pastrādāt. viņi nebija tur pirmo reizi, un tur daudzi makšķerē.

0
0
Atbildēt

0

austrisv 21.11.2010. 15.06

Kur tiem trakajiem večiem jālien! Pat purvā,kur izrakta kūdra, lai gan upēs var makšķerēt, bet tie trakie ekstrēmisti!

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu