Nolaupīšana parāda nepieciešamību iesaistīties misijās • IR.lv

Nolaupīšana parāda nepieciešamību iesaistīties misijās

39
Lauris Nagliņš, F64

Uzsākt sarunas ar nolaupītājiem Sudānā pagaidām nav izdevies

Latvijas helikoptera apkalpes nolaupīšana Sudānā liecina par nepieciešamību Latvijai aktīvāk iesaistīties Eiropas Savienības (ES) un ANO misijās, uzskata aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība"). Pagaidām joprojām nav nekādu ziņu par trīs lidotāju likteni, kas Sudānā tika nolaupīti ceturtdien.

Aģentūrai BNS viņš paudis, ka šis gadījums apliecinot, ka Latvijai jābūt pārstāvētai ne vien NATO, bet arī Eiropas Savienības misijās, tostarp militārajās. Tas nozīmē arī Latvijas militāro ekspertu nosūtīšanu šajās misijās, par piemēru minot, ES pretpirātisma misiju Somālijā.

Viņš arī pauda, ka ANO Pasaules pārtikas programma (WFP) ir Zemkopības ministrijas atbildībā, taču lietderīgāk, ja tā tomēr būtu Ārlietu ministrijas kompetencē.

Sestdien izdevies lokalizēt aptuveno teritoriju, kurā atrodas Sudānā nolaupītie Latvijas pilsoņi, taču sarunas joprojām nav izdevies uzsākt, svētdienas rītā BNS informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis. Trīs Latvijas firmas helikoptera darbinieki Sudānā strādāja ANO misijas ietvaros.

Latvija ir iesniegusi oficiālu prasību Sudānas valdībai aktīvi iesaistīties trīs Latvijas pilsoņu meklēšanā un atbrīvošanā.

Dienviddarfūras štatā nolaupīti divi piloti un mehāniķis ir Latvijas aviokompānijas "GM Helicopters" darbinieki. Šīs kompānijas helikopters ar apkalpi no Latvijas pilda ANO uzdevumus arī Pakistānā.

Komentāri (39)

photocom 07.11.2010. 16.25

Ko tas pabiris muld !!
priekš kam tam ANO savi drošības spēki
lai sargā pilotus un vertaļotus

+5
-4
Atbildēt

0

reksa 07.11.2010. 20.31

Varētu pašu Pabriku nosūtīt uz kādu starptautisko operāciju. Kaut vai uz Abreni.
Viņš būs dabūjis, ko gribējis.
Un arī mums mierīgāk.

+2
-2
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 07.11.2010. 15.30

Kādās vēl misijās? Ja Latvijas karavīri piedalītos Somālijas piekrastes attīrīšanā, lai neviens iespējamais pirāts tuvāk kā 50 kilometrus ūdenim nepiekļūtu, varētu saprast. Arī misija Irākā bija svētīga. Kas meklējams Sudānā vai Afganistānā?

+3
-3
Atbildēt

1

    vismantsk > raimonds_bossltd 07.11.2010. 16.09

    “Nolaupītie piegādājuši humānās palīdzības kravas ANO Pasaules pārtikas programmas (WFP) uzdevumā.” [http://www.delfi.lv/news/national/politics/aizsardzibas-ministrs-sudanas-gadijums-apliecina-ka-latvijai-aktivak-jaiesaistas-es-un-ano-misijas.d?id=35035277]

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu