PLL reklāmists Stendzenieks neredz kļūdas kampaņā • IR.lv

PLL reklāmists Stendzenieks neredz kļūdas kampaņā

33
Gaidot vēlēšanu rezultātus. Autors: Andrejs Strokins, F64

Šlesers apsveic uzvarētājus un sola uzraudzīt pozīcijas kļūdas

Apvienības „Par labu Latviju” (PLL) izvirzītais premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers apsveicis vēlēšanu uzvarētājus. Par PLL vēlēšanās nobalsoja 7,55% balsstiesīgo, bet vēlēšanās uzvarēja „Vienotība”, par kuriem nobalsoja 30% vēlētāju.

„Vēlētos apsveikt esošo koalīciju un Valdi Dombrovski. Pēc vēlēšanām situācija ir kļuvusi skaidrāka – sabiedrības mandāts esošajai valdībai ir dots, un tas nozīmē, ka esošai valdībai ir jāturpina darbs, un cita viedokļa šeit nevar būt,” Šlesers teica svētdienas pusdienlaikā Latvijas Radio. Viņš saskaitījis, ka esošai valdībai būs vairāk kā 60 mandātu, kas esot ļoti daudz, lai valdība varētu strādāt.

PLL misija būšot strādāt konstruktīvā opozīcijā.

„Man šķiet, ka valstij ir nepieciešama arī opozīcija, jo, kas būs, ja visi simts cilvēki apvienosies pozīcijā, tad nebūs iespēja nekādā veidā no malas uzraudzīt, vai pozīcija nekļūdās. „Par labu Latviju” misija šajā Saeimā varētu būt palīdzēt valdībai strādāt, veidojot konstruktīvu opozīciju, kur valdība var rēķināties ar mūsu atbalstu, bet mēs vienmēr atgādināsim, kas ir bijis pirms vēlēšanām un paudīsim viedokli, ja kļūdas tiks pieļautas.”

Viņš minēja, ka LPP vēlas iesaistīties profesionālā diskusijā par nodokļu politiku valstī. Jo vairāk būšot gudro galvu kopā, jo labāk. Tas ir pilnīgi nepolitisks jautājums, runa ir par filozofiju, sacīja Šlesers.

Uz jautājumu, vai viņš nenožēlo kandidēšanu uz Saeimu, jo būs jāiet prom no Rīgas domes vicemēra amata, viņš atbildēja, ka ir komandas cilvēks un apzinājies spēles noteikumus.

PLL reklāmas kampaņas veidotājs Ēriks Stendzenieks uzskata, ka vēlēšanu kampaņā nav pieļautas kļūdas, un vēlēšanu rezultāti vairāk skaidrojami ar Latvijas sabiedrības miegainību reaģēt uz kādu apdraudējumu. Tā viņš komentējis aģentūrai BNS.

"Īsos vārdos jāsecina, ka sabiedrība acīmredzot ir vadījusies pēc "Status Quo" principa – situācija, kāda tā ir, cerībā, ka viņa lēnām uzlabosies… man ir sajūta, ka uzreiz pēc budžeta pieņemšanas daudziem būs vilšanās," teica Stendzenieks, piemetinot, ka pulksteņa pendele, kas liecina par sabiedrības noskaņojumu, svārstās ar sešu līdz astoņu mēnešu intervālu.

Stendzeniekam svētdien arī ir bijusi īsa telefonsaruna ar Šleseru. Sarunā abi secinājuši, ka "patlaban negribētu apskaust tos, kas strādās pozīcijā".

Komentāri (33)

mxblack 03.10.2010. 14.38

Šlesers tagad mācīs Dombrovskim, kā var lašus pārdot par siļķēm, vai kā no novusa kijām var uztaisīt ņuņčaku. Tauta viņu “pasūtīja”. Tikai viņš to vēl nav sapratis. Mums nevajaga lašus par siļķēm, mums nevajaga mafiju un blēžus. Ātrāk ir jāizlabo likumi, lai tie pildītu savu uzdevumu un jāsauc visa tā mafija pie atbildības tāpat kā to dara Īslandē. Viņi nav pelnījuši dzīvot bagātībā, kad tās dēļ viņi apzaga bērnus un sirmgalvjus.

+27
-1
Atbildēt

0

Elita Ļabe 03.10.2010. 14.16

Šlesers ir tipisks urla: barā rej, bet kad uzšauj pa galvu, tad sāk pielīst un draudzēties. Tipiski šovinistisks gājiens. Tāpēc jau Ainārs tā raujas uz Krieviju..saknes sauc.

+28
-3
Atbildēt

0

daina_tabuna 03.10.2010. 16.53

Stendzeniekam tiešam neko nevar pārmest. Kampaņa bija o.k.- izmesta pamatīga kaudze naudas, pārkāpti vairāki likumi un noteikumi, bet rezultāts, loģiski, nav. Tas nevarēja būt ne pie kādiem apstākļiem. Ja cilvēks skaidri un gaiši zina, ka tiek reklamēta cāļa kaka, tad attiecīgi arī reaģē. Sekojoši- 7,5% vēlētāju nav pietiekami apķērīgi un tos nekas un neviens nespētu pārliecināt, ka tas nav īpaši retais mīkstais zelts kā to mēģināja pasniegt Stendzenieks.

+25
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu