Repše negodprātīgi izmanto administratīvos resursus • IR.lv

Repše negodprātīgi izmanto administratīvos resursus

20
Einars Repše. Autors: Andrejs Strokins, F64

Eksperti: Finanšu ministrijas aicinājums balsot par Dombrovski var kaitēt partijas interesēs

Finanšu ministra Einara Repšes (JL) pirmdien ar Finanšu ministrijas (FM) ierēdņu starpniecību izplatītais paziņojums, kurā iedzīvotāji aicināti balsot par Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL, ''Vienotība''), ir administratīvo resursu izmantošana partijas interesēs, aģentūrai LETA pauduši eksperti.

"Providus" pētniece Iveta Kažoka uzskata, ka tā ir nepieņemama rīcība, jo finanšu ministrs ir amatpersona. Ministram jānodala sava darbība kā amatpersonai no sevis kā Latvijas pilsoņa, kuram rūp politika. "Nedrīkst izmantot FM komunikācijas cilvēkus, e-pastu, kontaktu sarakstu, lai sūtītu aģitācijas vēstules, (..)'' uzsver eksperte, ''esmu izbrīnīta par to, cik klaji un neprofesionāli tas izdarīts.'' Viņa uzskata, ka FM būtu jāatvainojas un jāpārliecina sabiedrība, ka tā spēj atšķirt profesionālas lietas no partejiskas aģitācijas un vairāk šādus e-pastus nesūtīs. Kažoka pat pieļauj, vai Repše ar šādu rīcību tīšām nav vēlējies "iegriezt" savai partijai.

"Delnas" pētniece Līga Stafecka norāda, ka šādai aģitācijai būtu jānotiek caur partijas resursiem, nevis ar valsts līdzekļiem. "Ja viens ministrs izmanto ministrijas darbiniekus, sanāk tā, ka viņš ar valsts rokām aicina balsot par kādu konkrētu partiju, kas nav pieļaujams. Šādi rīkojoties, tiek radīta nevienlīdzīga situācija, salīdzinot ar politiskajām partijām, kurām nav šādas iespējas. Tas liecina, ka viņi pārkāpj godīgas un vienlīdzīgas priekšvēlēšanu kampaņas principus, kurus paši ir akceptējuši," vērtē Stafecka.

Repšes preses pārstāvis Aleksis Jarockis aģentūrai LETA apgalvoja, ka paziņojumu sagatavojis pats ministrs un kopā ar ministrijas Komunikāciju nodaļu tas nosūtīts no ministra elektroniskās pasta adreses. Ministrs un viņa pārstāvji kategoriski noliedz, ka tiktu izmantots administratīvais resurss, lai arī elektroniskais pasts sūtīts no FM, turklāt nemaz netiek slēpts, ka tā sagatavošanā un sūtīšanā palīdzējuši ierēdņi. Elektroniskā pasta noformējumā izmantoti FM rekvizīti.

Komentāri (20)

dro 27.09.2010. 16.15

Malacis , Einār! Ja ne KNAB, ne Delna neatrod nekā nosodāma ne “Latvija, mēs tevi dzirdam” LNT, ne baznīcas vai hokeja izmantošanā, kur ar 8. saraksta lozungiem lēkā tpjo tīņi, un Šlesers dala balvas, Krauklis dzied himnu, pati Delna apmelo Ēlerti par negodīgā ceļā iegūtu dzīvokli, tad ko kautrēties? Vienotībai jābūt šķīstākai par Romas pāvestu, kamēr PLL izmantos Latviju kā svētie tēvi mazgadīgus bērnus?

+23
-3
Atbildēt

2

    dro > dro 27.09.2010. 16.35

    -:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    laureene > dro 27.09.2010. 16.33

    Tu pieminēji Kraukli un man palika atkal jautri:) Vakar nejaušām ieslēdzu Dziedošās ģimenes un tur, kā lielais viesmākslinieks uzstājās Krauklis zem vecā “Bumeranga” vārda. Bet dziedāja viņš ļooooti zīmīgu, mums visiem pazīstamu dziesmu: Es zinu visi mani nievā, es zinu visi mani nīst. Lai mani nīst, lai mani nievā, vienalga man, vienalga man…. utt. Nu kur vēl ciniskāk!

    +15
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 27.09.2010. 16.22

Jā, nu resursi tur ir iztērēti pamatīgi. Vairāki miljoni laikam sanāks- uzrakstīt vienu e-pastu, pievienot adresātus un nospiest “Send”. Ā, un izrādās, ka Repše pats to nemaz neprot, ja reiz piesaistīja ierēdņus. Acīmredzot vajadzēja IT speciālistus, kas palīdz tik daudz vēstules nosūtīt- smagas taču.

+21
-5
Atbildēt

0

andrisskrastins 27.09.2010. 16.02

Brrr, protams nav ideāla forma, kā tas ir darīts, bet ne virsraksts, ne saturs neatbilst nodarījuma līmenim. Repše ir politisks ministrs – kāpēc lai gan viņš nevarētu izteikt atbalstu Dombrovskim, ja tas ir tīri un godīgi darīts? Viņš taču nesludina, ka to visa FM dara. Viņš taču to raksta sevis kā ministra vārdā.

Vai gadījumā šeit nenotiek kasīšanās ar sīkumiem tikai tāpēc, ka Vienotība kaut kā reaģē uz šādiem sīkumiem, bet SC un PLL pārkāpj visas robežas un ņirgājas par ekspertiem? Piedodiet, bet no malas tā sāk likties.

p.s. par iegriešanu – piedodiet, bet sensacionālisms. Neviens neko neiegriezīs.

+16
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu