Izdegusi Stelpes minerālūdens ražotnes ēka • IR.lv

Izdegusi Stelpes minerālūdens ražotnes ēka

32
Agnese Gulbe, LETA

Neskarts esot vienīgi birojs, dedzis 1000 kvadrātmetru jumts

Bauskas novadā svētdienas naktī izcēlies ugunsgrēks Stelpes minerālūdens ražotnes ēkā, vēsta aģentūra BNS. Ugunsdzēsēji zvanu par izsaukumu saņēma plkst. 3.24, bet to dzēst izdevās tikai pirms plkst.10. Pēc sākotnējiem minējumiem, ugunsgrēks, iespējams, varētu būt izcēlies ventilācijas iekārtā.

Izdedzis ēkas jumts vairāk nekā 1000 kvadrātmetru platībā un ražošanas telpas. Neskarts esot vienīgi birojs. Cietušo un bojāgājušo nav. Ugunsgrēka iemesls pagaidām nav zināms.

Par spīti ugunsgrēkam tiks darīts viss iespējamais, lai varētu turpināt ražošanu, apliecinājis SIA "Mežotne LDA" direktors Aldis Dzirkalis. Iespējams ražošanas iekārtas ugunsgrēkā nav cietušas, taču pagaidām nav skaidrs, vai ar tām varēs ražot pārtikas produktus, atklājis Dzirkalis.

Direktors uzsvēra, ka ražotne turpinās darbu, jo ir daudz iestrāžu ar sadarbības partneriem no ārzemēm.

Kompānija "Mežotne LDA" minerālūdens ražotni atklāja pērn vasarā. Tās izveidē investēti apmēram 2 miljoni eiro jeb 1,4 miljoni latu. Tajā ražo "Dabīgo Stelpes minerālūdeni".

Ūdens minerālūdens ražošanai tiek iegūts no netālā Stelpes jeb Nīzeres avota. No avota ūdens pa 900 metru garu pazemes cauruli tiek nogādāts ražotnē. Ražotnes jauda ir vairāk nekā viens miljons pudeļu mēnesī. Kopējā ražotnes platība – 2000 kvadrātmetru.

"Mežotne LDA" dibināta 1998.gadā, un līdz šim uzņēmuma galvenais darbības veids bija kokmateriālu tirdzniecība. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 89 tūkstoši latu.

Komentāri (32)

sinculs 26.09.2010. 15.12

Vai Stelpei ir kāda iespēja palīdzēt? Kā? Ar ko? Kaut nedaudz….

+1
0
Atbildēt

0

Driimeris 27.09.2010. 09.22

nepietiek ar to, ka leišu minerālītis uz pusi (!) lētāks, vēl šitas…
lai viņiem veicas, cerams izķepurosies.

0
0
Atbildēt

0

Ligita Gintere 26.09.2010. 23.44

Vislabākais produkts,lai pietiek prasmes turpināt tālāk.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu