Repšes un Kampara darbu vairākums vērtē negatīvi • IR.lv

Repšes un Kampara darbu vairākums vērtē negatīvi

79
Ekonomikas ministrs Artis Kampars (K), finanšu ministrs Einars Repše (L) (abi JL). Autors: Kaspars Krafts, F64

Finanšu ministrs toties ir sabiedrībā pazīstamākais valdības pārstāvis

Finanšu ministra Einara Repšes un ekonomikas ministra Arta Kampara (abi JL) līdzšinējo darbu negatīvi vērtē vairāk nekā puse iedzīvotāju, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" aptauja par valdības pārstāvju darbību, vēsta LNT raidījums "900 sekundes".

Toties, salīdzinājumā ar citiem Ministru kabineta locekļiem, finanšu ministra atpazīstamība ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vidū ir viena no visaugstākajām – Repši nezina tikai aptuveni 1% aptaujāto.

Vairākums jeb 68% aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem Repšes līdzšinējo darbību vērtē negatīvi, tostarp 27% to vērtē drīzāk negatīvi un 41% – ļoti   negatīvi. Pozitīvi viņa līdzšinējo darbību novērtējuši 14% aptaujāto, starp tiem 12% drīzāk pozitīvi, 2% – ļoti pozitīvi. 17% aptaujāto nav konkrēta viedokļa par politiķa līdzšinējo darbību.

Arī ekonomikas ministra atpazīstamība aptaujāto vidū ir salīdzinoši augsta – Kamparu nezina vien 7% aptaujāto. Vairāk nekā puse jeb 56% aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju Kampara līdzšinējo darbību vērtē negatīvi, tostarp 32% – drīzāk negatīvi, un 24% – ļoti negatīvi. Pozitīvi ekonomikas ministra līdzšinējo darbību novērtējuši 17% aptaujāto, tai skaitā 15% – drīzāk pozitīvi, un 2% – ļoti pozitīvi.

"TNS Latvia" aptauja veikta laikā no 7. līdz 9.septembrim, internetā tajā piedalījušies 900 cilvēki vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (79)

kkristaps 14.09.2010. 10.25

Es piederu pie tiem 2%, kas Repšes darbību vērtē ļoti pozitīvi. Negatīvais vērtējums varētu būt izskaidrojams vai nu ar aptaujas tendenciozitāti (kas ir visticamākais), vai arī ar tautas analfabētismu finanšu jautājumos.

+38
-2
Atbildēt

9

    daina_tabuna > kkristaps 14.09.2010. 11.09

    Uzņēmuma bilanci sastādu un pagaidām uzņēmumu arī mīnusos neesmu palaidis. Šo to no fondu biržas sajēdzu- esmu arī nopelnījis uz akciju tirdzniecības. Visu lielāko banku pakalpojumus puslīdz pārzinu un sekoju līdzi procentu likmēm. Uzskatu, ka no finansēm šo to saprotu gan.

    Taču Repši vērtēju ļoti negatīvi. Tāpēc nedomāju, ka tā ir tendencioza. Manuprāt, Repšes reitings pat ir vēl par augstu. Redzēsim kādus amatus viņam Belakoņs piedāvās pēc vēlēšanām, lai Repše vismaz kaut kā savus megaparādus viņam atmaksātu…

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > kkristaps 14.09.2010. 16.01

    @Ebenemezers
    Nebūs par šerpu piedēvēt Repšes zemo vērtēšanu pie politiskā analfabētisma? Politiskās simpātijas arī Āfrikā ir un paliek politiskās simpātijas. Nav visiem bez izņēmuma jāglorificē Repše. Pietiek ar Tevi un ABC.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > kkristaps 15.09.2010. 10.52

    >$

    Tu piederi pie tās sabiedrības(PR-istu) daļas, kas sākot no 2002. gada citiem mēģināja iestāstīt , ka Repše ir marsietis un nolaidies no Marsa.
    Tu neesi pamanījis savā ieciklējumā laika gaitā, ka marsietis ir pārvērties par Karlsonu un staigā pa jumtiem…:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > kkristaps 14.09.2010. 13.32

    to Andza – Kampars aplauza sazombētos krieveļus :) … Rēcīgi :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Tamāra Nolmane > kkristaps 14.09.2010. 16.24

    Nesaprotu iemeslu, kādēļ pārpublicēt kaut kādus pētījumus, kurus veido ar LNT saistīti cilvēki – Traubergi, turklāt atspoguļot tos tieši tā, kā to darba PLL rupors – LNT. PLL jau savu ir izsmēluši un tagad ķeras pie pēdējā salmiņa – apmelošanas kampaņas, jo par sevi vairāk nekā laba, ko pateikt nav atlicis. Turklāt tie dati nav pareizi – summā nesanāk 100% – grozies kā gribi, un es nešaubos, ka LNT drīz nāks klajā ar apglavojumu, ka 70% Latvijas iedzīvotāju domā, ka Šlesers ir sirsnīgākais Latvijas politiķis..

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > kkristaps 14.09.2010. 14.30

    ne tikai finanšu , bet totaals politiska analfabeetisms ,peec veeleešanaam tas var maksaat briiviibu un demokraatiju Latvijai…

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kkristaps 14.09.2010. 12.30

    ->andrejs_gr
    Vasarā bija līdzīga situācija. Kaut kāda krievu grupa pie EM protestēja pret augstajām gāzes cenām. Pie viņiem iznāca parunāties Kampars. Un kad viņš pateica, ka augstās gāzes cenas ir “pateicoties” Krievijas monopolam Gazpromam un “Latvijas gāzei”, kas arī pieder Gazprom, tad zēni un meitenes izskatījās manāmi samulsuši.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    putekliic > kkristaps 14.09.2010. 12.20

    Piekrītu. Atlikušajiem 72% ir ļoti attāla, maigi sakot, izpratne par to, ar ko vispār nodarbojas finanšu min. Tāpēc tie vērtē pēc sevis: ja man samazinaja algu – vainīgs finanšu ministrs, ja esmu bez darba – vainīgs tas pats personāžs, ja dārgi komunālie – atkal tas pats, un galu galā – dzīvoju s.dīgi – vainīgs Repše! Apmēram tā spriež vairums. Plus, protams, absolūts PR trūkums no Repšes puses. Var jau saprast – viņš aiziet…

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > kkristaps 14.09.2010. 10.53

    Pievienojos. Traģiska aina – no sabiedrības tikai ~28% ir spējīgi kaut ko kaut minimāli spriest par finanšu jautājumiem.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

mary75 14.09.2010. 10.27

Par Repši un Kamparu tas neliecina neko, toties par iedzīvotāju vairākumu tas gan kaut ko liecina.
Labi, Kamparu var vērtēt divejādi, bet, Repše un Dobrovskis bija tiem kas veiksmīgi vilka Latviju no bedres, un, izskatās, izvilka, ko tagad atzīst visā pasaulē.
Jā, vairākumam, acīmredzot, vajadzīgi Slakteri un gāzētāji…
Pareizi jau ir – kādu valdību pelna, tādu arī dabū.

+37
-3
Atbildēt

9

    daina_tabuna > mary75 14.09.2010. 11.13

    Ja būtu vilkuši, tad sen jau būtu izvilkuši. Ne tā bedre tik dziļa, ne tā Latvija tik smaga. Divi vārguļi, kas stāv pie mazas bedrītes un pilnā rīklē bļauj, ka viņi velk Latviju ārā no dziļumdziļas bedres, bet patiesībā knapi notur, lai neaiziet dziļāk.

    Muti brūķēt nav māksla. Māksla ir novest procesus līdz galam. Pagaidām šiem diviem ir tikai skaists plāns kā to vajadzetu darīt. Ar realizāiju ir pavisam švaki.

    Kā jau tas ir iegājies kopš 90-to vidus- viss labais, kas ar Latviju notiek ir nevis pateicoties, bet par spīti Latvijas politiķiem.

    +3
    -18
    Atbildēt

    0

    mxblack > mary75 14.09.2010. 12.48

    Gods kam gods. Latviju no bedres viņi izvilka gan. Tieši tas arī novirza manu balsi viņiem vēlēšanās. Bet man nav pieņemams, ka FM ar vārdiem visu laiku novirza nodokļu slogu bagāto virzienā, bet faktiski visu nastu uzkrauj maznodrošinātajiem. Jā, es saprotu ka viņi pārstāv mazākuma valdību, tomēr Saeimā panākt atbalstu šajos jautājumos viņi var, jo arī kreiso partiju programās tas ir minēts. Daudzi deputāti jau paši pa siem gadiem ir kļuvuši pasakaimi bagāti un tad viņi liktu maksāt arī paši sev daudz vairāk. Tapēc varbūt arī daudzi kreisie deputāti varētu pašlaik neatbalstīt citu nodokļu politiku. Bet kopumā tas skan slikti, tās ir divkosīgas runas un grauj “Vienotības” autoritāti kopumā.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > mary75 14.09.2010. 11.55

    @changalis
    Aicinājums visiem, kas atbalsta Vienotību – http://parvienotibu.lv – Ir vēl trīs nedēļas laika – ejiet ciemos pie radiem, draugiem, paziņam. Metam nost tradicionālo latviešu kautrīgumu un nespēju runāt par lietām, kas patiešām ir svarīgas. Aicini balsot par Vienotību vai VL/TB un aicini arī viņus uzrunāt sev blakus esošos.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Dzintars Kalniņš > mary75 14.09.2010. 12.04

    @pecisk
    paldies par info! es patiesi esmu tikai ierindas pilsonis politiskas piederības, kuram sāp tas, kas notiek valstī, kuru var uztaisīt par labu piemēru (ziemeļu Šveici?) visai pasaulei. Ja Vienotība neiegūs pietiekamu “svaru”, tad demokrātiska un konkurētspējīga Latvija nākamo četru gadu laikā ir nereāls sapnis…

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 14.09.2010. 11.41

    Manuprāt, arī, galvenais, kas tagad jādara – jāreformē pati birokrātija un valsts aparāts, un tad var darīt visu pārējo.
    Patreiz tas ir galvenais traucēklis reformām.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > mary75 14.09.2010. 11.35

    Gribētu redzēt, kā Tev veiktos ar tik sagandētu valsts aparātu. Pārkārtot sistēmu prasa ilgu laiku (attīrīt no ielikteņiem un sliņķiem). Ja sistēma starādā, tad lēmumi arī tiek realizēti raiti. Ja tiktu sākta ģenerāltīrīšana, tad visi sniegtu tiesā prasības, jo redz’ šie cilvēki ir nodrošinājušies par savām vietām jau laikus.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Dzintars Kalniņš > mary75 14.09.2010. 11.33

    @dzeris
    pilnībā piekrītu! Kampars varbūt nav tas “jaudīgākais” ekonomikas ministrs, bet FM fiskālā politika gan jāatzimē, ka ir panākusi izvirzīto mērķi – “ugunsrēks ir apdzēsts” un tagad jāskatās nākotnē. Lai varētu veiksmīgāk sākt “iekustināt” ekonomiku, būtu vajadzīga ministriju apvienošana, kā to paredz PLL – attīstības ministrija (satiksmes+ekonomikas+reģionālā), kura tad globāli (un saskaņoti) risinātu visus ar attīstību un ekonomiku saistītos jautājums. Manuprāt, Kampars gan nevarētu “pacelt” šādu atbildību – vajadzīgs cilvēks, kurš vadījis lielus uzņēmumus un kuram piemīt spēja skatīt lietas globāli un pieņemt lēmumus!

    kā arī, pieļauju, ka šī aptauja ir tendencioza ar domu graut Vienotības popularitāti. Es tikai nevaru saprast, kāpēc Vienotība “marinē” savu kampaņu? Vai nebūs kaut kas “ciets” no viņu puses? pagaidām izskatās nepārliecinoši… diemžēl!

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 14.09.2010. 11.38

    – Dollārs – Daudz kas pozitīvs Latvijā notiek gan nevis pateicoties politiķiem, bet, taisni pretēji, jā, bet, šis, tomēr, nav tas gadījums.
    Pirms diviem gadiem neviens neticēja, ka Latvija izbrauks bez valūtas devalvācijas, ja būtu palikuši pie stūres Šķēle un Šleseris, iespējams, lats tagad maksātu tik, cik Lietuvas lits, un lielāko daļu no algas būtu jāmaksā par siltumu un elektrību, ko iepērk par valūtu.
    Es, tomēr, tā nenoniecinātu personāliju lomu, nav jau viņiem piemineklis jāceļ, bet, pozitīvu attieksmi viņi ir pelnījuši, sevišķi salīdzinot ar pārējiem.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

    Lelliite, Dollijs > mary75 14.09.2010. 11.34

    Dolār,
    Neaizmirsti, lūdzu, objektīvos iemeslus, kādēļ nopietnas reformas nebija iespējams veikt. Un konkrēti – balsu sadalījums Saeimā. Vai nu nezini nevienu no daudzajām pozitīvajām iniciatīvām, kas tika noraktas dēļ pārāk maza atbalsta Saeimā?

    +16
    0
    Atbildēt

    0

AUTOEXEC.BAT 14.09.2010. 13.38

Kampars ir sakarīgākais ministrs, ko ir gadījies redzēt , pat esmu runājies.
3 konkrētas lietas :
1) Eksportkredīts, tā laikam to atbalsta programmu sauca ;
2) Mikro-uzņēmumu nodoklis 9% ;
3) SIA reģistrācija par 1 Ls
… jau pietiek, lai teiktu, ka nav strādājis pa tukšo

Turklāt ministrs, kurš PATIEŠĀM dzīvo tikai no algas. Visu cieņu.

+15
-2
Atbildēt

6

    garausiitis > AUTOEXEC.BAT 14.09.2010. 15.52

    Zane – audzis kā? Nerunā ārzemēs angliski?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > AUTOEXEC.BAT 14.09.2010. 14.00

    ARTs – man ir ko nolikt pretī – no maija ir nomarinēts pasākums par degvielas valsts rezervēm ,kam bija jāsāk strādāt jau 1. septembrī.
    – ja par māju siltināšanu , tad vēl pagajušogad pavasarī ar manu starpniecību tas pats Kampars tika uzrunāts par šiem siltināšanas projektiem un tika piedāvāta shēma kā iesaistīt vairāk Rīgas daudzdzīvokļu mājas šinī procesā , jo Rīgā šis process buksēja – nulle emociju, kamēr paši atjēdzās .
    Mikrouzņēmumu 9% nodoklis – atcerās kāds bija tusis par nodokļa apmēru? Nu un kurās sfērās 9% ir interesanti?
    Par ES fondiem – no ziņojuma 06.09.2010. par ES fondu apguvi uz 31.jūliju –
    ” Šobrīd FM ir apzinājusi kavējumus (ceturkšņa ietvaros) ES fondu projektu apguvē un uzskata, ka nav īstenotas atbildīgo iestāžu (nozaru ministriju) prognozes plānotajām atmaksām finansējuma saņēmējiem. Vienīgi Labklājības ministrija šā gada septiņos mēnešos ir apguvusi fondus atbilstoši plānotajam. ”
    Kapēc EM kavē fondu apguvi?

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    garausiitis > AUTOEXEC.BAT 14.09.2010. 16.23

    Ja Tev pietrūkst humora izjūtas – teikšu cieti!

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > AUTOEXEC.BAT 14.09.2010. 14.04

    Ja vien tie trīs būtu viņa paša idejas… Par mikrouzņēmumiem nevalstiskās organizācijas un uzņēmēji jau gadu gadiem cīnījās. Var jau, protams, teikt, ka cita ministra laikā nekas tāds nebūtu iespējams, bet varbūt tieši otrādi- būtu iespējams daudz ātrāk.

    Eksportkredīts ir atsevišķs stāsts. Kritēriji tur ir visai interesanti un tā īsti tajos spēj iekļauties tikai retais. Tāpat kā ar ES fondiem, kuri tepat taču ir- nāc un ņem. Bet kā paskati kritērijus, tā sanāk, ka vai nu noteikumi ir rakstīti kādiem konkrētiem uzņēmumiem vai arī patiesībā nav domāts to naudu kādam dot, bet tikai radīt iespaidu, ka viss notiek.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > AUTOEXEC.BAT 14.09.2010. 15.37

    …klusais…
    …varbūt Tu varētu minēt iestādi…kura Latvijā sagatavo Ekonomikas ministrus?….jebkurš cilvēks nonākot ministra postenī…ir tikai pusfabrikāts!….un tikai tālākais ejamais ceļš parāda…vai tāds viņš paliks visu ministrēšanas laiku…vai būs spējīgs mācīties un apgūt tās zināšanas, kas nepieciešamas…lai vadītu ministriju…pieņemtu pārdomātus lēmumus un tos arī realizētu….
    ….Kampars kā reiz…ir tas piemērs….kurš ir veiksmīgi audzis un savu darbu ir darījis godprātīgi….salīdzinoši ar iepriekšējiem ministriem….tas, ka ir lietas, kuras būtu bijis jāatrisina savādāk…vai raitāk…ir nenoliedzami!….bet to nevar vērtēt atrauti no pašreizējās ekonomiskās un valdošās situācijas valstī….

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > AUTOEXEC.BAT 14.09.2010. 16.01

    …ja Tavs vērtējums par ministra darbu saistās ar viņa runāšanu ārzemēs angliski…teikšu – sekli!… :)))

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu