Ierosina lietu par liegšanu runāt latviski • IR.lv

Ierosina lietu par liegšanu runāt latviski

16
Ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) TV5 studijā. Avots: tvnet.lv
Indra Sprance

TV5 par administratīvo pārkāpumu var draudēt 1500 latu sods

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien nolēmusi sākt administratīvo lietvedību par TV5 raidījumā "Bez cenzūras" satiksmes ministram Kasparam Gerhardam (TB/LNNK) liegto iespēju runāt latviešu valodā.

Kā Ir.lv informēja NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece, lieta ierosināta par valsts valodas likuma pārkāpumu, jo ikvienam cilvēkam Latvijā publiskā telpā ir tiesības runāt valsts valodā.

Padome šo jautājumu varētu skatīt pēc divām nedēļām. Par šādiem pārkāpumiem var uzlikt sodu līdz 1500 latiem.
Jau vēstīts, ka Gerhards pagājušo otrdien pameta TV5 studijas tiešraidi pēc tam, kad raidījumā "Bez cenzūras" ministram tika liegta iespēja runāt latviešu valodā. Kā aģentūrai LETA skaidrojusi ministra padomniece Inga Spriņķe, raidījuma “Bez cenzūras” vadītājam iepriekš norādīts, ka Gerhards runās latviešu valodā, taču, sākoties raidījumam, ministram liegta iespēja runāt valsts valodā. Savukārt TV5 direktors Mihaels Šeitelmans skairojis, ka Gerharda uzstāšanās latviešu valodā nebija saskaņota, tādēļ sinhrono tulkojumu nodrošināt nebija iespējams.

NEPLP ceturtdien nolēma arī noformēt administratīvo protokolu un nosūtīt administratīvajai rajona tiesai lietu par slēpto reklāmu "Pirmā Baltijas kanāla'' (PBK) 31.augusta raidījuma "Latvijas laiks" intervijā ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC), ziņo aģentūra BNS.

Komentāri (16)

Edīte Dancberga 09.09.2010. 18.10

“Nebija saskaņots” laikam nozīmē “viņi mums pateica, bet mēs viņus pasūtījām”. Kā citādi izskaidrot to, ka raidījumam jau bija sagatavoti gan klipiņi ar Gerharda krievu valodas lietojumiem, gan aptaujas jautājumi, gan mobilais operators (bezvadu kamera?), kas filmēja viņa studijas pamešanu?

+17
0
Atbildēt

0

AUTOEXEC.BAT 10.09.2010. 10.10

Visvairāk mani pārsteidz komiski zemie sodi par TIK NOPIETNU pārkāpumu !!! Kur mēs tā nonāksim ???

+7
0
Atbildēt

0

angelixxx 09.09.2010. 17.01

Varu derēt, ka pēc šī būs aptauja par to pēc kā izskatās šī krimināllieta un atbilžu varianti varētu būt aptuveni šādi : 1)Tas ir politisks pasūtījums,2) Tā ir latviešu visatļautība, 3)Tas norāda uz to, ka presei nav brīvības

+7
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu