Šlesers raudot komentē vēl neiznākušas grāmatas saturu • IR.lv

Šlesers raudot komentē vēl neiznākušas grāmatas saturu

112
Baltic Screen

Ulmanis PLL līdera tēva aprakstu uzskata par ''melnās līnijas politiskajā cīņā'' pārkāpšanu

Politiskās apvienības ''Par labu Latviju!'' (PLL) premjerministra amata kandidāts Ainārs Šlesers otrdien steigšus sasauktā preses konferencē emocionāli komentēja vēl neiznākušās grāmatas ''Šofera dēls minhauzens'' saturu, norādot, ka daudz ko par savas ģimenes pagātni, tostarp otrdien žurnālā ''Kas jauns'' publicētās ziņas par tēva garīgo slimību un pastrādāto noziegumu, uzzinājis no jauna.

Šlesers, slaucīdams acis, atzinās, ka viņa bērnība bijusi smaga, tāpēc viņš izvairījies par to runāt, ziņo Diena.lv. Divu gadu vecumā ģimenē notikusi traģēdija, piecu gadu vecumā pirmo reizi viņš ieraudzījis tēvu, pirms tam viņam teikts, ka viņš ir slims un ārstējas. Tēvs lietojis zāles un bijis agresīvs, kad zēnam bija septiņi gadu, tēvs pret viņu pacēlis roku.

Politiķis sacīja, ka publiskotajā informācijā dažas lietas arī viņam ir jaunums, jo ģimenē par to neesot pieņems runāt. Viņš tomēr pauda pārsteigumu, ka informācija parādās atklātībā tikai tagad, jo tā bijusi pieejama jau sen, raksta Delfi.lv. ''Kas Jauns'' gan norāda, ka garīgi slimā tēva krimināllieta tiesu arhīvā neesot atrodama, atgādinot avīzes ''Vakara Ziņas'' agrāk publiskotu informāciju par paša Aināra iespējamu pretlikumīgu nodarījumu pusaudža vecumā, kura materiāli arī oficiāli nav pieejami.

Politiķi preses konferencē atbalstīja viņa sieva Inese, kura sacīja, ka šoreiz neesot varējusi stāvēt malā. Šlesere ''nepazīstot Aināru, par kuru raksta avīzēs, kuru aprunā un par kuru ķengājas''. Viņa dzīvojot ar cilvēku, kurš godā savu māti, mīl bērnus un palīdz tuviniekiem. Pāris pēc uzstāšanās uz jautājumiem nav atbildējis un atstājis telpu.

Savukārt PLL vadītājs Guntis Ulmanis uzskata, ka ar šo informāciju ir “pārkāpta melnā līnija politiskajā cīņā”. Ulmanis uzskata, ka ir jūtama vienota rīcība šādai kampaņai, kas viņu sarūgtina, un šis neesot pirmais materiāls pret Šleseru.

Jau vēstīts, ka trešdien klajā laidīs Lato Lapsas un Irēnas Saatčianes grāmatu “Šofera dēls Minhauzens”, kuras apraksta objekts ir Šlesers. Lapsa, taujāts par Šlesera steigu komentēt vēl publiski nepieejamā izdevuma saturu, Ir.lv komentēja, ka stāsts par Šlesera novēršanos no tēva un atteikšanos no ģimenes uzvārda Leščinskis jaunajā grāmatā aizņem vien mazu daļu un nebūšot vienīgais, par ko politiķim var nākties taisnoties.

Komentāri (112)

mxblack 07.09.2010. 18.51

Droši vien pateicoties grūtajai bērnībai viņš vienmēr ir tik mērķticīgi centies kļūt par varenu un bagātu vīru. Tikai bieži vien viņa līdzekļu izvēle šī mērķa saniegšanai ir bijusi uz robežas ar amorālu un bezgodīgu rīcību, vai pat pārkāpusi to. Tāpat viņam ir pilnīgi citi priekšstati par jēdzienu gods un cieņa, kā pārējiem sabiedrības locekļiem. Bet atbalsts viņam liecina, ka tādu cilvēku ir daudz un ka mēs dzīvojam deformētā sabiedrībā, kur ar viltu un mānīšanos pie teikšanas ir tikuši tieši šie bezgoži. Sekas tam ir izlaupīta valsts un aplaupīti tās iedzīvotāji ar atņemtām nākotnes cerībām. Un tieši tas ar to grūto bērnību bija viens no šīs valdības locekļiem, bet aiz viņa stāv visi pārējie. Vai viņš kādreiz ir padomājis, cik bērniņiem viņš ir radījis tiešām grūtu, nabadzības pilnu un bezcerīgu bērnību, kur vecāki ir spiesti strādāt ārzemēs bet bērns dzīvot šeit. Viņš pats jā, viņš pats ir kļuvis stāvus bagāts, bet viņa vēlētāji ir visnabgākie cilvēki ES.

+70
0
Atbildēt

3

    mxblack > mxblack 08.09.2010. 10.50

    Nu to grāmatu es diez vai lasīšu. manuprāt mūsu dzīvē arī bez tām citu problēmām, samazgām un nepatikšanām pietiek problēmu ikdienā. Tad labāk jau uzzināt ko jaunu par datoriespējām, vai paskatīties kādus jokus. Es esmu pāri tam vecumam, kad sagādāja baudu citu ačgārnā rīcība, vai slimība. Citu kļūdas mums neko nedod, mēs visu apgūstam tikai kļūdoties paši. Tikai tie dzīves triecieni ir paliekoši atmiņā uz mūžu. Tas ir sāpīgi, bet neizbēgami ikvienam.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > mxblack 08.09.2010. 10.44

    Pilnīgi pareizi! Jo grāmatā ir daudz interesantu nodaļu par aināriņa darbiem, tā par viņa grūto bērnību ir tikai viena nodaļa! Būtu labāk aināriņš paraudājis vai mēģinājis attaisnoties par to, kas rakstīts citās nodaļās!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    runivs > mxblack 07.09.2010. 22.42

    Latvijas teātri Šlesera personā zaudējuši izcilu aktieri. Labi iestudēts uzvedums (preses konference) Stendzenieka režijā. Lai novērstu uzmanību no grāmatā esošajiem faktiem.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

LAURIS 07.09.2010. 18.41

Ko tik Srendža neizdomās. No rīta pīle, pēcpusdienā jau preses konference, kur šis ar sieviņu kopā raud un stāsta par ģimeniskajām vērtībām.
A kur preses konference par darba 50dienīgo kavēšanu?

+42
-3
Atbildēt

3

    kristaps_drone > LAURIS 08.09.2010. 10.40

    Tanī preses konferencē gan izskatījās, ka aināriņš kā nepārāk profesionāls aktieris slauka asaras, bet pēc sievas sejas izteiksmes izskatījās, ka viņa tur vīriņu mierināja kā nepatīkamu pienākumu pildot vai pierunāta (varūt kārtējo mersi piesolīja šai?).

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > LAURIS 07.09.2010. 18.48

    Ja būtu jāsasauc preses konferences par politiķu darba kavēšanu, tad žurnālisti dabūtu bruku skriedami pa visām pēc kārtas. Katrā pašvaldībā ir vismaz viena melnā avs. A pašvaldības ta mums vairāk kā 100.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    LAURIS > LAURIS 07.09.2010. 18.54

    nu te jau runa iet par Šleseru un 50 dienu (!!) kavējumu.
    Tas jau nav kaut kāds Jānis Pēteris no Pirdienciema. Tas ir nācija nākamais premjers.
    Un ar ko šī reize ir īpašāka?

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

Kristaps Lazda 07.09.2010. 19.10

HITLERA psiholoģisko izpēti Anglijas specdienesti uzsāka tikai tad, kad karš jau bija sācies. Pēc tam tie atzina, ja šī informācija par Vācijas vājprātīgo un “caur sienām ejošo vadoni” būtu bijusi pieejama agrāk, tad angļi nebūtu viņam ticējuši parakstot miera līgumu. Kaut kādas līdzības te savelkas ar AŠ2, ne?
Tieši tāpēc in ĻOTI svarīgi tautai zināt savu “vadoņu” biogrāfiju un prognozēt iespējamo rīcību. Lai atkal jau nebūtu par vēlu!
Ja šoreiz tauta attapsies un spēs nokratīt pašpasludinātos glābējus (zagļus) no kakla, tad kaut ko varēsim mainīt uz labu šajā mums mīļajā, bet pamatīgi sakropļotajā, korumpētajā valstī.
Visiem, kas to saprot varadzētu to stāstīt saviem vecākiem un vecvecākiem, bērniem un mazbērniem. Jo liela daļa vēlētāju pakļausies brutālajām PLL reklāmām un noticēs Šlesera asarām.

+35
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu