Aicina prezidentu sekmēt dalību vēlēšanās • IR.lv

Aicina prezidentu sekmēt dalību vēlēšanās

23
Elmārs Rudzītis, F64

Zatleru arī mudina noteikt prasības premjera amata kandidātiem

Lai veicinātu demokrātijas attīstību Latvijā, Valsts prezidenta Valda Zatlera pienākums ir aicināt iedzīvotājus doties balsot un aktīvi iesaistīties politiskajos procesos, atklātā vēstulē Valsts prezidentam norāda domubiedru grupa “ejambalsot.lv”.

Kā uzskata domubiedru grupa, prezidentam arī jāturpina publiskus diskusiju forumus partiju starpā ar aktīvu sabiedrības piedalīšanos, lai veicinātu demokrātijas attīstību Latvijā.

“Latvijas politikā pārāk ilgi ir dominējis princips “skaldi un valdi”, kā arī doma par “visu cīņu pret visiem”. Tas nopietni kaitē Latvijas demokrātijas attīstībai, un tāpēc būtu jācenšas ieviest mūsu politiskajā kultūrā konsensa principu. Partijām jāorientējas uz labu valsts pārvaldīšanu, nevis uz cīņu par varu. Prezidentam jāaicina partijas izvairīties no mūžīgās cīņas citai pret citu un tā vietā censties atrast kopsaucēju. Tam būtu jākļūst par politikas jautājumu risināšanas pamatu, un prezidentam ir ļoti piemērota loma šāda principa ieviešanai Latvijā,” uzskata domubiedru grupa.

Vēstules autori arī norāda, ka pēc Saeimas vēlēšanām viens no būtiskākajiem prezidenta uzdevumiem ir noteikt skaidras prasības premjera amata kandidātiem. Tikai tādā gadījumā ir iespējama atklāta, publiska diskusija, visiem kandidātiem ir iespējams publiski par šīm prasībām izteikties.
Jau vēstīts, ka Saeimas vēlēšanas notiks 2.oktobrī.

Komentāri (23)

andris 19.08.2010. 17.41

Būtu labi, ja prezidents panāktu ka cilvēki iet optimistiskāk uz vēlēšanām. Savādāk mūsu valstī ir pārāk daudz patriotisku krievi :(

+3
0
Atbildēt

0

designhouse.lv 20.08.2010. 03.13

Man jau šķiet, ka prezidentam vajadzētu ļoti asi vērsties pret tiem, kuri balsot vispār neies, izsakoties, ka tie nu ir liekuļi, kuriem neinteresē valsts nākotne, ka viņi tikai čīkst, bet neko nedara utt. Jo ja cilvēku mazliet neaizvaino, tad viņš i nemaz neklausās!
Tāpat arī jāaicina būt izlēmīgākiem tos, kuri vēl nezina par ko balsot, aicināt izvērtēt pagātnes (ne)darbus!
Bet tos, kuri gatavojas balsot par SC vai PLL vēlēšanu dienā vajadzētu nelaist tuvumā iecirkņiem! Vot tā!

+1
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 20.08.2010. 04.22

vjag uzlikt kaadu nodokli . tiem kuri neņem daliibu valsts uzliktajaas sabiedriskajas aktivitaatees , nosaucot to piemeeram , patriotisma nodeva … ies visi arii taadi , kuri nevar paiet

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu