Voins: Platacis, visticamāk, vairs nav dzīvs • IR.lv

Voins: Platacis, visticamāk, vairs nav dzīvs

14

Policijas priekšnieks nešaubās, ka pret pazudušo advokātu pastrādāts vardarbīgs noziegums

Pazudušais advokāts Ainārs Platacis, visticamāk, vairs nav dzīvs, un ''nav lielu šaubu'', ka pret viņu pastrādāts vardarbīgs noziegums, pirmdien intervijā laikrakstā "Neatkarīgā" atzinis Valsts policijas (VP) priekšnieks Valdis Voins.

Policijas priekšnieks stāsta, ka informācijas apjoms, kas saistīts ar Platača darbību, ir ļoti liels, un ar izmeklētājiem sadarbojas viņa advokātu birojs, sniedzot maksimāli daudz viņu rīcībā esošo ziņu.

"Sākumā bija vieni liecinieki, kas viņu it kā bija redzējuši iegriežamies mājās un pēc īsa laiciņa izbraucam, taču vēlāk izrādījās, ka tā nav bijusi tā automašīna. Mūsu rīcībā ir visi iespējamie videokameru ieraksti, kuros varētu būt redzama Platača automašīna," stāsta Voins.

Palīgos uzaicināts arī eksperts no Lietuvas. Šīs ekspertīzes rezultāti gan vēl neesot zināmi. Joprojām tiek pētīti automašīnas datorā palikušie ieraksti, lai noskaidrotu maršrutu advokāta pazušanas dienā, cik reižu un kur automašīna apstājusies.

Izmeklētāji strādā pie versijām gan par advokāta profesionālo darbību, gan par privāto dzīvi. "Ir vairāki cilvēki, kuriem varētu būt motīvs Plataci iznīcināt un kuri jau paši rakstveidā mēģina paust, ka viņiem ar pazušanas lietu nav sakara. To, kurš vainīgs vai nav vainīgs, parādīs izmeklēšana," norādījis Voins. Viņš atzinis, ka Platacim pirms kāda laika draudēts, ierosināts kriminālprocess, advokāts atzīts par cietušo un viņam piedāvāta apsardze. Pēc tam process gan izbeigts.

Vēl jūnija sākumā Voins pieļāva iespēju, ka Platacis varētu būt dzīvs, tomēr nebija ziņu, ka viņš būtu nolaupīts un turēts gūstā kādas informācijas gūšanai. Jau ziņots, ka par Platača bezvēsts prombūtni policijā iesniegumu saņēma 25.maijā.

Savukārt par citu skaļu lietu – Daugavpils vicemēra Grigorija Ņemcova slepkavību – Voins informējis, ka te runa ir par pasūtījumu. ''Ir izveidota speciāla darba grupa, kurā iesaistīta ne tikai policija, bet arī citas tiesībsargājošās institūcijas. Ir vairāki virzieni, kuros meklē un varētu būt rezultāti, ir aculiecinieki, tiek veiktas ekspertīzes, notiek sadarbība ar kaimiņvalstu tiesībsargājošajām iestādēm un ekspertiem,'' stāsta policijas vadītājs, nenosakot lietas pabeigšanas termiņus, tomēr paužot cerības, ka noziegums tiks atklāts.

Arī Neo lietā turpinās izmeklēšana, un policiju ''interesē, kurš ir dabūjis datus no VID [Valsts Ieņēmumu dienesta] sistēmas'', uzsver Voins. ''Tehniskie speciālisti pēta to datu apjomu, ko ieguvis datorspeciālists Ilmārs Poikāns, noskaidrojot, kādas kategorijas dati ir iegūti,'' skaidro policijas vadītājs.

.

Komentāri (14)

snjuu 21.06.2010. 10.33

Man, godīgi sakot, svarīgākas likās Voina atklāsmes par Kodola “paša nokrišanu” (ref. piem. diena.lv) (līdzīgs precedents jau bija ar Strujeviča palīgu), var jau būt, ka šis ir kariņu “nepareizajā pusē”, bet varbūtība, ka šis pats ir novēlies no 5. stāva, dzīvodams 2., joprojām liekas maz ticama. Drīzāk policija vēlas atkratīties no lietas, kuru nespēj atrisināt.
==
Zirnekļu “razborkas” arī, protams, jārisina, bet īpaši svarīgas neliekas.

+6
-1
Atbildēt

0

Velta Mika 21.06.2010. 10.39

Visi apstākļi rāda, ka viņu ir noslēpuši kā liecinieku kādai ļoti apjomīgai lietai, kad pienāks laiks, izvilks atkal gaismā kā Tovancevu

+3
-1
Atbildēt

2

    snjuu > Velta Mika 21.06.2010. 10.42

    Nu, ne visi apstākļi, protams.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > Velta Mika 21.06.2010. 11.18

    Jā, arī tāda iespēja pastāv, bet vairāk gan teorētiski. Advokātiem tomēr nav pieņemts nodot savus klientus vai cunftes brāļus, kaut vai tāpēc, ka līdz ar to viņu karjerai tiek pārvilkts tekns krusts un ieguvumi salīdzinājumā ar zaudējumiem ir samērā niecīgi.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

martin_freimanis 21.06.2010. 10.31

Atbildība par Platača nāvi jāuzņemas pašam Platacim. Ņemot vērā viņa “darbošanos”. Kādam tas ļoti nav paticis.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu