Bakijeva dēls aizturēts Lielbritānijā • IR.lv

Bakijeva dēls aizturēts Lielbritānijā

23
AFP/LETA

Gāztā Kirgizstānas  prezidenta dēls plānojis prasīt politisko patvērumu

Lielbritānijas robežsargi aizturējuši gāztā Kirgizstānas prezidenta Kurmanbeka Bakijeva dēlu Maksimu, atsaucoties uz laikrakstu "The Sun", vēsta LETA-GRANI.RU.

Maksims Bakijevs tika aizturēts tūlīt pēc ierašanās valsts teritorijā Farnboro lidostā Hempšīrā. Kā laikrakstam pavēstīja avoti, gāztā prezidenta dēls gatavojies vērsties pie Lielbritānijas varasiestādēm ar lūgumu piešķir politisko patvērumu.

Informāciju apstiprinājis arī Kirgizstānas Pirmais nacionālais kanāls, kurš atsaucas uz nacionālās drošības dienesta vadītāju Kenešbeku Duišebajevu.

Maijā Kirgizstānas varasiestādes caur Interpolu izsludināja Maksimu Bakijevu starptautiskā meklēšanā, apsūdzot viņu krāpšanā. Pret viņu ierosināta krimināllieta par valstij piešķirtā kredīta 300 miljonu ASV dolāru apmērā izsaimniekošanu.

Jau vēstīts, ka iepriekš Bakijeva dēls uzturējies arī Latvijā, Kirgizstānas varas iestādes bija prasījušas Latviju izdot viņu. Vēlāk policija paziņoja, ka visticamāk, Bakijevs vairs neatrodas Latvijas teritorijā un devies uz kādu citu no Šengenas zonas valstīm.

.

Komentāri (23)

snjuu 15.06.2010. 12.12

Tas šim varētu būt izdevīgi. Maz ticams, ka izdos uz Kirgizstānu.

+1
0
Atbildēt

0

Agnese Lûse 15.06.2010. 15.30

Ko varēja izdarīt neatkarīgā Anglijas tiesībsargajošās instances,to nevarēja izdarīt hroniski gļēvā un bezzobainā Latvijas orgāni !
Kauns Latvijai !Cilvēks,kas ir pielicis roku valsts finašu sabrukumam ,kā arī bijis iesaistīts vairāku cilvēku/demonstrantu slepkavibās varēja brīvi staigāt pa Latvijas ielām un vēl sevi grib saukt par pilntiesīgu ES locekli…
Nebrīnīšos ja Mūrniece un citas personas apzināti ievilka lietu garumā caur saviem gariem “precizēšanas” procedūram,lai ļauti šim nelietim izvairīties no soda !
Un tāpēc es Mūrnieci ar marķieri svītrošu ārā no Vienotības saraksta !
Slava Anglijai !
Kauns Latvijai !!!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu