Veldre maina viedokli par atalgojumu Meļņika firmā • IR.lv

Veldre maina viedokli par atalgojumu Meļņika firmā

8
Rūta Kalmuka, F64
Inga Spriņģe

Pēc publikācijas IR bijušais ministrs apgalvo, ka ''Baltijas markā'' strādājot bez algas

Darbojos kā ārštata konsultants, bez atalgojuma, – tā biznesa portālam Nozare.lv par savām darba attiecībām ar Valsts prezidenta padomnieka Vasīlija Meļņika dibināto firmu ''Baltijas marka'' nule paudis bijušais aizsardzības ministrs Vinets Veldre. Šis apgalvojums ir pretrunā ar Veldres iepriekš žurnālam IR teikto, ka viņš darbojas jaundibinātajā firmā kā konsultants un ''ne bez maksas''. ''Mūsdienās par visu jāmaksā,” tā telefonsarunā IR iepriekš norādīja Veldre.

Pirms pāris nedēļām Veldre IR skaidroja, ka jaunā pārtikas koncerna ''Baltijas marka'' izveide šobrīd ir viņa galvenā nodarbošanās. Viņa uzdevums ir izveidot pārtikas preču grozu ar Baltijas valstīs saražotajiem produktiem, lai pēc tam šo sortimentu piedāvātu lielveikalu ķēdēm Ukrainā, Baltkrievijā un Krievijā. Kopā ar firmas līdzīpašnieku Vasīliju Meļņiku viņš tiekoties ar uzņēmējiem no kaimiņvalstīm, lai izveidotu konkurētspējīgu sortimentu, stāstīja Veldre. Šī informācija arī tika atspoguļota žurnāla IR publikācijā par Meļņiku.

Kāds aculiecinieks IR stāstīja, ka pēdējā mēneša laikā Veldre vairākkārt no rītiem redzēts izkāpjam no automašīnas ''Range Rover'' pie Meļņika firmas biroja ēkas Vecrīgā, Pils ielā. Saskaņā ar neoficiālu informāciju, Veldrem tur piešķirts arī atsevišķs kabinets, kas ir pretrunā ar viņa paša presei teikto, ka viņš tikai pa retam konsultējot Meļņiku.

Iespējams, Veldre pēc IR publikācijas noliedza savas finansiālās saistības ar Meļņika firmu, jo pēc paša teiktā, jau gadu ir bezdarbnieks. Līdz ar to viņam nedrīkst būt blakus ienākumu. Saskaņā ar Uzņēmumu reģistra sniegto informāciju, ''Baltijas markā'' viņam nav oficiāla amata.

Veldres ārštata konsultanta amats varētu arī būt saistīts ar nevēlēšanos publiskot savas attiecības ar Meļņiku, jo, būdams aizsardzības ministrs, viņš ar uzņēmējam piederošo ''Rīgas kuģu būvētavu'' 2007.gadā noslēdza 38 miljonu vērtu līgumu par piecu modernu patruļkuģu būvi. Vēlāk atklājās, ka kuģus būvēs Vācijā, bet Latvijā – labākajā gadījumā divus. Ja Veldre uzsāktu darbu Meļņika firmā kā amatpersona, pastāvētu liela interešu konflikta iespēja.

Jāpiebilst, ka jau pēc vērtīgā līguma parakstīšanas pie Meļņika ''Rīgas kuģu būvētavā'' sāka strādāt arī bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Gaidis Zeibots, kurš iepriekš piedalījās lemšanā par patruļkuģi būvi. Arī viņam ir savs kabinets, kas iekārtots Meļņika firmas ofisā Pils ielā.

Komentāri (8)

itommy_ 11.06.2010. 13.25

Man patiesībā ir ļoti žēl to cilvēku, kuri savu profesionālo karjeru ir ziedojuši par labu politiskajam konjunktūrismam ar mērķi uz acumirklīgu izdevīgumu. Galu galā tiek sabaigta profesionālā karjera, politiskais barons uzmet, laabais vārds sabeigts, un pašam nākas kļūt teju vai par sētnieku. Mīļie latvieši! Nekad nekļūstiet par politiskām prostitūtēm, par politisko baronu pastniekiem un par Saeimas balsošanas mašīnām! Cieniet savu labo vārdu un padomājiet par saviem bērniem, par savu reputāciju. Neviens sūda atslēdznieks, mākoņtēvs vai hūte nav pelnījuši to, lai jūs pazemotos viņu bikšupriekšā līdz cūkas līmenim.

+15
0
Atbildēt

2

    girts_gansons > itommy_ 11.06.2010. 15.25

    Tas ir priekšlikums iztikt bez vēlētiem, zinošiem Tautas pārstāvjiem,vai kā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janisvinodis > itommy_ 12.06.2010. 05.37

    Latvijas politikā labajam vārdam nav nekādas nozīmes tāpēc , ka vēlētājiem ir ļoti īsa atmiņa. Tas ir saprotami, jo pensionāru vidū skleroze ir parasta parādiba.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Pauls Raudseps 11.06.2010. 15.45

Par bijušā aizsardzības ministra Vineta Veldres mēģinājumiem iestāstīt, ka viņš darbojoties Valsts prezidenta padomnieka Vasilija Meļņika nule dibinātājā firmā “Baltijas marka” pilnīgi nesavtīgi, droši vien nesmietos tikai zirgs, kaut gan viņa oficiālais statuss tik tiešām varētu būt ticis koriģēts no firmas vadītāja uz “konsultantu”. Taču diezin vai tādēļ, lai viņš nezaudētu bezdarbnieka statusu un pabalstu. Drīzāk jau tāpēc, ka Veldres nonākšana amatā Meļņika firmā, kas acīmredzot ir trekna “pateicība” par viņa savulaik bez konkursa parakstīto 38 miljonu līgumu ar Meļnika “Rīgas kuģu būvētavu” par piecu patruļkuģu būvēšanu (patiesībā gan — par tiesībām pasūtīt to būvēšanu) met ēnu uz Meļņika aizkulisēs kārtoto Valda Zatlera vizīti Krievijā. Kaut gan Krievijā šāda pateikšanās ir visnotaļ valstiska politika visaugstākajā līmenī (lai pieminam bijušā Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera tapšanu par Gazprom algotni), Latvijā ir priekšvēlēšanu laiks, un likmes ir ļoti augstas. Zatlera brauciens uz Maskavu pirms vēlēšanām būtu liels atspaids gan Austrumu tiltiniekiem Šleseram un Šķēlem, kuru platforma ir “neklanīšanās Rietumiem” un draudzīgas darījumu attiecības ar “visiem” jeb Kremli, gan abu partnerim Saskaņas centram, kam oficiāls līgums ar Putina partiju Vienotā Krievija. Politiski un ētiski biezādainā zirgu mīļotāja Veldres nonākšana sabiedrības uzmanības lokā priekšvēlēšanu laikā būtu šiem starptautiskajiem politbiznesmeņiem nevēlams atgādinājums par viņu biznesa principiāli korumpēto dabu. Uz šāda fona Zatlers izskatītos pēc bandinieka netīrā spēlē, kurā viņa figūras bīdītāji izdara likmes par Latvijas drošību un ilgtermiņa politisko virzību. Veldre var paciesties kā konsultants līdz prezidenta braucienam un vēlēšanām. Gan jau tiks arī pie algas, un arī kavējuma procentus pēc tam dabūs.

+14
0
Atbildēt

0

ronalds_vuskans 11.06.2010. 13.37

Re, atkal viens labs cilvēks atradies.
Līdz vēlēšanām mums to “labo” saviesīsies vairāk kā raibu suņu, un būsim glābti.:)

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu