Zatlera lielā talka • IR.lv

Zatlera lielā talka

7
Zīmējums — Reinis Pētersons
Indra Sprance

Ceļā uz savu partiju Valdim Zatleram jāizvairās no «grābekļiem» – kompromitējošas naudas un cilvēkiem 

Kaut nu svētdien lītu! – šādu lūgšanu dažas dienas pirms Valsts prezidenta Valda Zatlera atvadu pasākuma Likteņdārzā varēja dzirdēt apvienības Vienotība Saeimas frakcijā. Tā tika uzklausīta – pirms pasākuma Koknesē gāza kā no spaiņiem, pūta dzestrs vējš, un mazāk cilvēku nekā gaidīts ieradās pateikties prezidentam, atbalstīt Likteņdārza tapšanu vai vienkārši paklausīties populāru mūziķu uzstāšanos. 

Lietusmēteļu parādē galvenokārt manīja sirmus represēto tuviniekus un ārzemju latviešus, bet maz jauniešu, kas Vecrīgā bija dedzīgākie Zatlera atbalstītāji spontānā akcijā pēc lēmuma rosināt Saeimas atlaišanu. Toties Likteņdārza idejas autors, eksbaņķieris Vilis Vītols neslēpa prieku, ka Zatlers atvadu balles vietā izvēlējis satikties ar tautu Likteņdārzā, norādot, ka viņam ir pilnīgi vienalga, vai pasākums tiek vai netiek izmantots jauna politiskā spēka pieteikšanai – viņš prezidentam vēl visu to labāko. 

Kur komanda?
Laba vēlējumus un atbalstu cīņai pret oligarhiem un demokrātijas privatizēšanu prezidents saņēma arī no radošās inteliģences pārstāvjiem, viņu vidū Māras Zālītes, Noras Ikstenas, Liānas Langas, Mārtiņa Brauna un daudziem citiem. Pasākuma noskaņu precīzi izteica bijušais Latvijas Tautas frontes līderis Dainis Īvāns – ir pienācis Antiņa laiks, pietiek melnajiem kraukļiem izsaimniekot Latviju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu