VIDEO: Eljerro Kanāriju salās - ekoloģijas paraugs • IR.lv

VIDEO: Eljerro Kanāriju salās – ekoloģijas paraugs

Publicitātes foto
ARTE

Eljerro, mazākā no Kanāriju salām, tiek uzskatīta par vienu no zaļākajām salām pasaulē. Eiropas raidsabiedrības ARTE īpašais piedāvājums Ir lasītājiem šoreiz par zaļo dzīvesveidu uz šīs salas.

Pārgājienu un nirēju paradīze Eljerro ir mazākā no Kanāriju salām, kas tiek pelnīti dēvēta par ekoloģisku salu. 2000. gadā UNESCO tai piešķīra biosfēras rezervāta statusu. Aptuveni 60% no salas ir aizsargāta teritoriju. Tā ir vienīgā sala, kas spēja autonomi darboties 28 dienas, izmantojot vēja un ūdens enerģiju. Vietējā valdība vēlas no atjaunojamiem resursiem pilnībā iegūt patērēto elektrību. Uz salas mīt 10 000 iedzīvotāju, kuriem ir ilgtspējīgs dzīvesveids.

 

Šo iknedēļas raidījumu veido Eiropas sabiedriskā raidorganizācija ARTE. Tas tiek publicēts deviņās valodās, pateicoties sadarbībai ar El País (Spānija), Gazeta Wyborcza (Polija), Internazionale (Itālija), Kathimerini (Grieķija), Le Soir (Beļģija), Telex (Ungārija) un Ir (Latvija). Projektu finansē Eiropas Savienība no European Media Platforms līdzekļiem.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu