VIDEO: Parlamenta vēlēšanas Polijā • IR.lv

VIDEO: Parlamenta vēlēšanas Polijā

1
Kāds vīrietis balso vēlēšanu iecirknī Varšavā parlamenta vēlēšanās 15. oktobrī. Foto - Wojtek Radwanski, AFP
ARTE

Gados jauni vēlētāji Polijā pirms nedēļas masveidā devās uz vēlēšanu iecirkņiem, lai gāztu labējo partiju Likums un taisnīgums (PiS). Raidorganizācijas ARTE video skaidro, ko parlamenta vēlēšanu rezultāti nozīmē Polijas demokrātijai un Eiropai kopumā. 

Centristu partijām vēlēšanās izdevās gāzt astoņus gadus pie varas esošo Polijas nacionālkonservatīvo valdību. Vai liberālās vērtības apdraud Polijas neatkarību? Šajā ARTE Eiropas nedēļas apskatā analizēsim vēlēšanu rezultātus un noskaidrosim, ko par to domā poļu jaunā paaudze.

Redakcijas piebilde: video pieejams ARTE mājaslapā līdz 17.11.2023.

Šo iknedēļas raidījumu veido Eiropas sabiedriskā raidorganizācija ARTE. Tas tiek publicēts deviņās valodās, pateicoties sadarbībai ar El País (Spānija), Gazeta Wyborcza (Polija), Internazionale (Itālija), Kathimerini (Grieķija), Le Soir (Beļģija), Telex (Ungārija) un Ir (Latvija). Projektu finansē Eiropas Savienība no European Media Platforms līdzekļiem.

This weekly News programme is produced by the European public broadcaster ARTE and made available in nine languages through a partnership by El País (Spain), Gazeta Wyborcza (Poland), Internazionale (Italy), Kathimerini (Greece), Le Soir (Belgium), Telex (Hungary) and IR (Latvia). The project is financed by European Unioun within the framework of the „European Media Platforms”.

Komentāri (1)

Uldis.M42 23.10.2023. 14.23

Kamēr kremlis svin uzvaru , kas vēl nav pavisam droši, pār poļu tautu, tikmēr krievijas pederacijā, kā reiz paspruka Putina runasvīram Peškovam, lielā migrantu masa no Centrālāzijas pamazām briest nekārtībām un, kad Erdogans iedos komandu, sāksies krievu masu slaktiņi. Nodzērusies krievu biomasa nespēs pretoties organizētiem veselīgiem nedzerošiem musulmaņu jauniešiem. Jo vairāk krievija aktivizējas Rietumos, jo mazāk Ķīnai vajadzēs, ja vispār vajadzēs, iztērēt patronu, pārņemot Sibīriju.
Paģeļņiku tikšanās uzreiz pēc 10.04.10. sarīkotā terora akta pret Polijas Prezidentu, augstākā politiskām un militārām amatpersonām. https://smolenskcrash.eu/uploaded/TuskPutin.jpg Jādomā todien Briseles un Vašingtonas sodomīti, neatkarīgās un tikumiskās Polijas zvēriskie nīdēji, arī dzēra šampanieti. Pat, ja valdību atkal vadīs putinosos Tusks, visiem neliešiem gribu atgādināt, ka Jeszcze Polska nie zginęła. Lai iznīcinātu Poliju, nepietiks noņemt pat trīs Polijas elites virskārtas. Te viens nelietis salīdzināja “Likums un taisnīgums” vadīto Poliju ar Orbana Ungāriju. Esmu spiests apgalvot, ka viņš melis un kuces bērns. Tieši Polijas nacionālpatriotu lielākais ienaidnieks, Tusks, pastāvīgi izlaizīja Putina anālās vagīnas katru kaktiņu.
WWII vēsturnieka un aviācijas eksperta, blogera Marka Solonina komentārs par terora aktu. https://www.youtube.com/watch?v=YSqswEasfQ4&t=91s

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu